4 van Kelken oftewel Bekers 4 vertelt over onvrede en ontevredenheid. Ken je dat gevoel dat je verveeld bent en eigenlijk nergens echt door geboeid kunt raken? Dat je zelfs jouw eigen passie niet meer echt kunt voelen? Het leven lijkt een sleur en je wordt nergens ECHT blij van…

4 van Kelken : Focus jij op onvrede?

Soms focus je op de verkeerde dingen – zoals onvrede en lusteloosheid – en moet je even je aandacht verleggen. Dat is wat de vier van kelken van je vraagt, om met een nieuwe en frisse blik naar je leven te kijken. Zoek eens diep in jezelf naar wat je WEL wilt, in plaats van alleen maar ontevreden te zijn over wat je niet wilt.

Wat verlang jij van het leven?

Het lijkt wel of het in de menselijke aard zit om vooral te focussen op wat je niet wilt en daar een heleboel van je tijd piekerend en ontevreden aan te besteden. Terwijl je best weet dat je niet de aandacht moet vestigen op dat wat je NIET wilt, want dan verander je niets ten positieve in jouw leven.

Kijk eens diep in jouw ziel naar jouw diepste verlangens en wat jij graag wilt van het leven.
Waar loop jij warm voor, wat wil je echt?
Als je in staat bent om de apathie en de desinteresse los te laten en verder te kijken naar jouw verlangens, dan kun je bewust kiezen om ze waar te maken, op welk vlak van jouw leven dat ook mag zijn. Verander je leven door negatieve emoties om te zetten in positieve emoties. Zo laat je de onvrede los.

4 van Kelken uit The Green Witch Tarot

De kaart op de foto boven dit blog komt uit het deck “The Green Witch Tarot”.
Op de kaart zie je een jonge vrouw ontevreden peinzend voor zich uit kijken. Ze is overduidelijk niet blij met de drie bekers die voor haar staan. Voor de deur staat echter iemand die een vierde beker komt brengen, maar ze ziet het niet, zo verloren in haar eigen gedachten en onvrede is ze.

Misschien zit er in die vierde beker wel precies wat ze nodig heeft of naar verlang! De boodschap van deze kaart is duidelijk.
Kijk eens voorbij je onvrede en focus je op je emoties. Waarom ben je zo ontevreden en wat zou je daaraan kunnen doen?
Beslis om een andere emotie te kiezen dan de huidige onvrede. Op het moment dat jij duidelijk beslist wat je dan WEL wilt, is de onvrede weg en ben je in staat om bij je positieve emoties te komen. Alleen jijzelf kunt je leven veranderen.

Bekers 4: onvrede en lusteloosheid

Bekers 4 uit de Radiant Wise Spirit Tarot

Op de bekers 4 kaart uit de Radiant Wise Spirit Tarot zien we een man tegen een boom leunen. Hij zit met zijn armen over elkaar en voor hem staan drie beters. Naast hem komt een hand uit een wolk, die hem een vierde beker aanreikt. Maar de man is zo aan het piekeren dat hij de beker die hem aangereikt wordt niet ziet. Welke kans laat jij voorbij gaan?

Conclusie van 4 van Kelken: Je hoeft niet te leven met onvrede en lusteloosheid

Als je vast zit in onvrede en lusteloosheid, is het eenvoudig om weg te zakken in een stroom van negativiteit.
Dat heb je echter zelf in de hand. Maak een andere keuze en kies vreugde en positiviteit in je leven!
Jij, en jij alleen, hebt die keuze zelf in de hand. Je hoeft niet te leven met onvrede.
Het leven zit vol opwindende mogelijkheden, maar je moet ze wel zelf zien, voorbij de onvrede kijken en een keuze maken!
Laat de goede kansen die je krijgt niet voorbij gaan in je leven en laat je onvrede los. Verander je leven en begin met jezelf! Jij hebt zelf de sleutel in handen.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog meer leren? Lees dan ook de volgende tarotblogs:

Tarotkaart De Ster – Hoop in moeilijke tijden
Durf jij nee te zeggen? Staven 7 en het hebben van gezonde grenzen
Tarotkaart Het Oordeel – Opnieuw beginnen
De Gehangene en healing in de tarot
Pentakels 8 Met hart en ziel je werk doen
9 van zwaarden: angsten in de nacht

De Amethist Zielkwarts op de tweede foto kocht ik bij Lichtpuntje Kristallen.

Tarotdeck bovenaan dit blog: The Green Witch Tarot (Ann Moura & Kiri Ostergaard)
Alle foto’s en tekst op deze website zijn © Margreet Oldenburger-Coffa

Pin It on Pinterest

Share This