5 tips om blokkades in de chakra's te voorkomen

Blokkades in de chakra’s komen veel voor, maar zijn toch niet bij iedereen bekend.
Veel kennis die op het internet gedeeld wordt is oppervlakkig en onvolledig. Daardoor kan het zijn dat jouw chakra’s uit balans raken als je niet precies weet of je op de juiste manier met jouw chakra’s werkt.
Ik geef je 5 tips om blokkades in de chakra’s te voorkomen.

1. Je kunt blokkades in de chakra’s voorkomen door niet alleen op de hogere chakra’s te focussen

Heb je zojuist net een artikel gelezen over het ontwikkelen van je intuïtie en helderziendheid op het internet?
Dan is de kans groot dat je enthousiast aan het werk gaat met het openen van je zesde chakra (voorhoofdchakra) en je zevende chakra (kruinchakra).
Je doet visualisaties, voegt de juiste chakrakleur toe om je voorhoofdchakra en kruinchakra door middel van chakrameditaties en visualisaties te openen.

Natuurlijk heb je gelezen dat je dit een tijdje vol moet houden om resultaat te boeken, maar het wil maar niet lukken.
Krijg je fysieke klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid of concentratiestoornissen en geheugenklachten?
Deze klachten kunnen ontstaan door blokkades in de chakra’s.

Die blokkades in de chakra’s ontstaan vaak doordat je alleen de aandacht hebt gevestigd op de hogere chakra’s. Maar als je helderziendheid wilt bevorderen, dan lijkt het helemaal niet nodig om ook te werken aan de andere overige chakra’s toch? En daar zit de fout!

Om de chakra’s optimaal te laten werken, is het belangrijk om aandacht schenken aan alle chakra’s.
Focus dus niet alleen op de chakra’s die jij op dat moment wilt ontwikkelen, maar besteed ook aandacht aan de overige chakra’s. Op die manier voorkom je dat jouw chakra’s uit balans raken.

2. Je kunt fysieke en emotionele klachten krijgen als jouw chakra’s uit balans raken

Laten we even bij het voorbeeld blijven van het voorhoofdchakra en het kruinchakra, omdat jij jouw intuïtie en helderziendheid wilt ontwikkelen.
Stel dat jij je focust op het openen van jouw derde oog chakra en het kruinchakra, omdat je een diepere spirituele connectie wilt ervaren. Het kan ook zijn dat je het contact wilt bevorderen met jouw spirituele gidsen en/of engelen.

Natuurlijk is dat een goede reden om met de chakra’s te gaan werken, maar besteed dan aandacht aan alle chakra’s. Besteed niet alleen aandacht aan de hogere chakra’s zoals het zesde en zevende chakra. Werk aan alle chakra’s om fysieke en emotionele klachten te voorkomen.

Als je zesde chakra uit balans is, dan kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je vermoeide ogen krijgt, onscherp ziet, hoofdpijn krijgt of duizeligheid. Nachtmerries komen ook veel voor bij een niet goed functionerend zesde chakra.

3. Kristallen kunnen helpen om blokkades in de chakra’s op te heffen of te verminderen.

Voor ieder chakra zijn er verschillende kristallen die je kunt gebruiken bij het opheffen van blokkades in de chakra’s. Dat leer je in de cursus Aura- en Chakrahealing.
Het is echter ook mogelijk om kristallen te gebruiken voor een specifiek probleem.

Heb jij bijvoorbeeld moeite om goed geaard te blijven? Dan zou je een lavasteen in je broekzak kunnen dragen.
Lavasteen laat zweverige mensen aarden en gronden en verankert de geest in het lichaam. Lavasteen brengt healing en positiviteit en door het element vuur brengt deze steen passie en kracht.
Doordat lavasteen help gronden en aarden is het de ideale steen om ook te gebruiken tijdens Aura- en chakrahealing en als je het moeilijk vindt om te gronden en aarden. Ook wanneer je veel werkt met spiritualiteit in je dagelijks leven is dit een fantastische steen om goed te gronden en aarden.

Lavasteen om te gronden en aarden

Lavasteen om te gronden en aarden

Het kristal op de foto hieronder is een super 7 kristal. Super 7 is een zogenaamde combinatiesteen die bestaat uit o.a. amethist, rookkwarts, bergkristal, rutiel, goethiet, lepidokorkiet en cacoxeniet.
Super 7 heeft een enorm hoge vibratie en geeft energie aan alle chakra’s. Het is een fijn kristal voor chakrameditaties en meditatie in het algemeen. Het harmoniseert het lichaam en helpt het lichaam genezen. Ook opent Super 7 alle spirituele gaven.
Dit kristal is zowel aardend door o.a de rookkwarts, maar bevordert ook de spiritualiteit door o.a. amethis en bergkristal. Omdat dit kristal energie geeft aan alle chakra’s is het een ideaal kristal om mee te mediteren als je jouw chakra’s in balans wilt brengen.

Super 7 kristal geeft energie aan alle chakra's

Super 7 kristal geeft energie aan alle chakra’s

4. Chakra’s raken uit balans als de energie niet door alle chakra’s kan stromen

Wanneer de energie niet door al jouw chakra’s kan stromen ontstaat er disharmonie in de chakra’s, waardoor de chakra’s uit balans raken. Daardoor kan er in één of meerdere chakra’s een blokkade ontstaan, waardoor je fysieke en/of emotionele klachten krijgt.

Door regelmatig aandacht te besteden aan een chakrascan kun je zien of alle chakra’s goed doorstromen. Kijk en voel of de chakra’s goed voelen, actief zijn en of de energie door alle chakra’s kan stromen.
Chakra’s die niet goed doorstromen kun je behandelen door, eventueel in verschillende sessies, de juiste kleur toe te voegen en desgewenst te werken met kristallen.

Voor de duidelijkheid volgen hier de chakrakleuren:
• Het eerste chakra, het wortel chakra bevindt zich ter hoogte van jouw stuitje en de kleur is rood.
• Het tweede chakra, het sacraal chakra zit in je onderbuik, onder jouw navel en de kleur is oranje.
• Het derde chakra, het zonnevlecht chakra zit boven je navel, onder het borstbeen en de kleur is geel.
• Het vierde chakra, het hartchakra zit ter hoogte van je hart en de kleur is groen.
• Het vijfde chakra, het keelchakra zit ter hoogte van je schildklier, onderaan de keel en de kleur is blauw.
• Het zesde chakra, het derde oog chakra zit net boven het midden van je wenkbrauwen en de kleur is indigo.
• Het zevende chakra, het kruinchakra zit boven op je hoofd en de kleuren zijn violet of paars.

Door regelmatig de chakrascan te doen en waar nodig je chakra’s weer in balans te brengen, kun je blokkades in de chakra’s voorkomen.

5. Werken met de chakra’s vraagt tijd en toewijding

Regelmatig tijd en aandacht besteden aan je chakra’s schiet er vaak al gauw bij in. We leven een druk en hectisch bestaan en dan kan het lastig zijn om ook nog regelmatig te werken met je chakra’s. Dat vergt tijd en toewijding.
Zelf besteed ik dagelijks aandacht aan de chakra’s. Dit is een onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine.

Ik kan me echter voorstellen dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Kijk wat voor jou persoonlijk haalbaar is en ook praktisch in te passen is. Ook als je een paar keer per week met je chakra’s werkt kun je goede resultaten behalen.
Maak er in dat geval liefst een routine van die je op vaste dagen toepast.

Op een gegeven moment krijg je zoveel feeling met jouw chakra’s dat je vanzelf gaat voelen wanneer er een disharmonie is. Daar kun je dan gericht aan werken. Ik weet zeker dat jij daar ook van gaat genieten, want je zit beter in je vel, je leven gaat stromen en je gaat je fysiek en mentaal een stuk beter voelen!

Conclusie:

Als je jouw chakra’s wilt stimuleren en daadwerkelijk in balans wilt brengen is het belangrijk dat je aandacht besteed aan alle chakra’s. Natuurlijk is het mogelijk om sterk te focussen op het chakra dat je graag wilt stimuleren en verder wilt ontwikkelen. Zolang je iedere chakrasessie maar afsluit met een chakrameditatie en behandeling die aandacht besteed aan alle chakra’s, zodat er balans ontstaat, dan is het goed.
Ook kun je een eenvoudige chakra ademhalingstechniek toepassen om de chakra’s weer in balans te brengen.

Wil jij voor jezelf en anderen leren hoe jij professioneel kunt werken met de chakra’s, de aura en energetische healing? In de cursus Aura en Chakrahealing leer je alles om zelf te werken met de aura en chakra’s, van jezelf en jouw eventuele cliënten.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over spiritualiteit, spirituele gidsen en tarot.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig blogs over spiritualiteit en tarot.

Meer leren? Lees dan ook deze blogs:

Werken met de tarot en de chakra’s
Werken met de kosmische chakra’s en krissen
Wat je moet weten over intuïtief tarotkaarten lezen
Activeer je chakra’s met de kolom van wit licht
Vind balans in je chakra’s bij een positieve mindset
Leven vanuit je hart met de chakra ademhalingstechniek
Leiding van je gidsen ontvangen? Verhoog je vibratie
Chakrakoorden verbreken om angst te verminderen
Boodschappen van spirituele gidsen ontvangen
Vraag jij je spirituele gidsen om tekens?

Veel succes bij het in het balans brengen van jouw chakra’s!
© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This