verdriet
Het is zo’n menselijke emotie: verdriet. We krijgen er allemaal mee te maken in ons leven en het blijft niemand bespaard.
Soms is verdriet helend en brengt het ons weer in contact met ons voelen, onze ziel, onze essentie.

Vooral als je een blokkade hebt in je hartchakra dan kunnen verdriet en de tranen die daarbij horen die blokkade opheffen.
Soms maar tijdelijk, omdat verdriet ons ertoe dwingt om te voelen, om diepte te voelen in onze emoties.

Negatieve emoties door een blokkade in het hartchakra

Vaak, als de blokkade in het hartchakra aanzienlijk is en je gewend bent om jouw emoties buiten te sluiten, blokkeert jouw hart weer als je herstelt van verdriet.
Toch staat jouw hart dan op een kiertje, omdat het na het doorvoelen van verdriet, zoveel makkelijker wordt om ook blijdschap en geluk als contrast te voelen, zowel letterlijk in je lijf, maar ook energetisch.

Als verdriet een strijd wordt

Soms echter, wordt verdriet een strijd. Een strijd die je gevoelsmatig haast niet kunt winnen, omdat het zo diep gaat en alles in je leven gaat beheersen.

Als je bijvoorbeeld een verlies hebt geleden in je leven, ondergedompeld bent in rouw en het verdriet je leven overheerst, dan weet je dat er geen stoppen aan is, dat je het allemaal moet doorleven, om er aan de andere kant weer beter uit te komen.

Er zijn echter ook momenten in het leven, waarop je het gevoel kunt krijgen dat de strijd met verdriet groter is dan jij op dat moment aan kunt en dat je te moe wordt om te strijden, te diep zinkt om door te gaan…
In dat soort situaties kun je Bachbloesem remedies nemen.

Emoties behandelen met Bachbloesemremedie

Bachbloesem remedies nemen je verdriet niet weg, want verdriet is een emotie die bij het leven hoort.
Ze kunnen er echter wel de allerscherpste kantjes af halen en je de moed geven om weer volop te gaan leven.

Ook als je Bachbloesem remedies gaat gebruiken heeft dat tijd nodig.
Het zijn geen magische druppels die je verdriet laten wegsmelten.
Je zult echter wel merken dat het verdriet na verloop van tijd te dragen is, dat je de kleine dingen die het leven de moeite waard maken weer op gaat merken.
Dat langzaam jouw levenslust en vechtlust weer terug komen.

Specifieke Bachbloesems voor verdriet

Specifieke Bachbloesem remedies voor verdriet en depressie zijn met name o.a. Sweet Chestnut, Star of Bethlehem, Gorse, Mustard en Gentian.
Voor mij zijn deze Bachbloesem remedies de bloesems waar ik het meest dankbaar voor ben.
Ze hebben al zo onnoemelijk veel cliënten de moed terug gegeven om weer positief naar het leven te gaan kijken en uit dat diepe dal te klimmen dat depressie heet.

Natuurlijk zijn alle Bachbloesem remedies waardevol, maar voor mij is het resultaat van deze remedies het meest opmerkelijk, omdat het ze zo’n enorm verschil maken voor de kwaliteit van leven.

Voel jij net als ik de diepe behoefte om andere mensen en jezelf te helpen weer in balans te komen met Bachbloesem remedies, kijk dan eens op de cursus pagina van de Cursus Bachbloesemtherapie
In de cursus Aura en Chakrahealing leer je werken met emoties met de aura en de chakra’s.
Ook met de tarot kun je werken aan verdriet en andere emoties. In de tarotcursus voor beginners leer ik je hoe je zelf kunt leren.
Op mijn facebookpagina deel ik tips over werken met de tarotkaarten, voor jezelf en voor anderen.

Ook lezen:
Bachbloesemtherapie bij rouwverwerking voor mens en dier
De kracht van tarot en Bachbloesemremedies
Help dieren met Bachbloesemtherapie
Bachbloesem remedies voor hoog sensitieve dieren
Zwaarden 3: hartzeer en zielepijn
Kennis versus erkenning

Pin It on Pinterest

Share This