bach-flower-therap

Ongewenste gemoedstoestanden behandelen met Bachbbloesem remedies

Werken met Bachbloesem remedies is een effectieve manier om allerlei negatieve of ongewenste gemoedstoestanden te behandelen.
Angst is een goed voorbeeld van een ongewenste gemoedstoestand, want iedereen is wel ergens bang voor.
Angst voor de tandarts, angst voor spinnen, angst om te vliegen en ga zo maar door, dat zijn allemaal ongewenste emoties.
Sommige angsten kun je benoemen en dit zijn angsten met een bekende oorzaak.
Als een angst benoembaar is, dus als iemand kan zeggen: “Ik ben bang voor….” dan is het dus een angst met bekende oorzaak.

Angst behandelen met Bachbloesem remedies

Als de angst het leven echt op een negatieve manier beïnvloedt, dan is het tijd om in actie te komen en Bachbloesem remedie(s) te gaan gebruiken.
Deze angsten, waarvan de oorzaak bekend is, zijn heel goed te behandelen met de Bachbloesem remedie Mimulus.
Het kan wel zijn dat je de bloesem(s) een tijdje moet gebruiken, want vaak is de angst diep geworteld.
Vaak zit de angst er al vanaf de jeugd en dan kun je niet verwachten dat de angst binnen een paar dagen verdwijnt.
Wat je echter wel zult merken is dat de angst steeds zwakker wordt, naarmate de behandeling vordert en je langer Bachbloesem remedies gebruikt.

Angst onder controle krijgen met Bachbloesem remedies

Angst behandelen met Bachbloesem remedies helpt je de angst onder controle krijgen, al kan het best zijn dat jij je altijd een beetje naar blijft voelen als je naar de tandarts moet of moet vliegen. Bachbloesem remedies kunnen dus op een zachte wijze helpen om beter om te gaan met een restant van de angst. Het belangrijkste daarbij is dat de hevigheid van de angst verdwijnt en het eventuele restant van de angst heel goed controleerbaar is.
Zelf had ik vroeger een hevige angst voor spinnen, maar nu schrik ik alleen nog maar van echt enorme spinnen.

Angsten zonder bekende oorzaak behandelen met Bachbloesem remedies

Naast angsten met bekende oorzaak zijn er ook nog angsten zonder bekende oorzaak.
Heel vaak zien we deze angsten bij kinderen. Ze zijn bang, maar kunnen niet zeggen waar ze nou precies zo bang voor zijn.
Vaak uit dit zich in het krijgen van nachtmerries, huilend wakker worden en huilbuien overdag.
Ook kom ik dit regelmatig tegen bij huilbaby’s. Deze angst is zelfs als kinderen groter worden vaak onbenoembaar en dus niet onder woorden te brengen of te beredeneren. Een onbenoembare of ondefinieerbare angst is goed te behandelen met de Bachbloesem remedie Aspen.

Vraag bij kinderen door om vast te stellen of een angst onbenoembaar is

Het is bij kinderen heel belangrijk om te kijken of een angst ECHT niet te benoemen is.
Als een kind zegt, als je lang door vraagt, dat het bang is voor monsters onder het bed, dan is het een benoembare angst, een angst met bekende oorzaak.
Dan vraagt de behandeling om de al eerder genoemde Bachbloesem remedie Mimulus.

Ondefinieerbare angst komt ook vaak voor bij volwassenen. Zij zeggen dan dat zij het gevoel hebben dat ze opeens overvallen worden door angst, maar ook zij kunnen die angst dan niet benoemen. Er is voor hen geen duidelijke oorzaak of reden voor de angst en sommige mensen noemen het wel eens angst voor de angst. Verwar dit echter niet met paniekaanvallen, want die vragen weer om een heel andere Bachbloesem remedie. Mensen die last hebben van ondefinieerbare angsten hebben dus vaak baat bij de Bachbloesem remedie Aspen.

Angst voor het welzijn van anderen

Dan is er nog een ander type angst: de angst voor het welzijn van anderen.
Dit type angst is goed te onderscheiden van andere angsten, omdat men dan bang is dat iemand van wij zij houden bijvoorbeeld iets overkomt.
Een moeder kan je dan bijvoorbeeld vertellen dat ze iedere dag bang is dat haar kind aangereden wordt onderweg naar school.
Vrij recentelijk hoorde ik van een man die voortdurend bang was dat zijn vrouw een nare ziekte zou krijgen.
Dit zijn voorbeelden van het soort angsten die heel goed behandelbaar zijn met de Bachbloesemremedie Red Chestnut.

Werken met Bachbloesemremedies om ongewenste gemoedstoestanden op te heffen

Angst behandelen met Bachbloesem remedies is een perfecte methode om ongewenste gemoedstoestanden te behandelen of op te heffen.
Er zijn 38 Bachbloesem remedies die kunnen helpen om ongewenste gemoedstoestanden te behandelen en daarnaast is er nog een Rescue Remedy, een combinatie van bloesems voor acuut gebruik.

Het kan lastig zijn om precies te leren hoe en wanneer je een bepaalde Bachbloesem remedie in kunt zetten bij ongewenste gemoedstoestanden.
Daarbij is het echt van groot belang dat je leert om het onderscheid te zien tussen de verschillende Bachbloesem remedies en de verschillende ongewenste gemoedstoestanden waarvoor je ze toe kunt dienen.
Het leren zien hoe de afzonderlijke Bachbloesem remedies elkaar kunnen ondersteunen in de wat complexere problematiek kun jij ook leren.

Wil jij leren hoe je zelf kunt werken met Bachbloesem remedies of hoe jij daar andere mensen mee zou kunnen helpen of ondersteunen? Angst behandelen met Bachbloesem remedies kun jij ook leren.
Kijk dan eens naar cursus Bachbloesemtherapie.
Er is ook een Cursus Bachbloesemtherapie voor dieren
Ik begeleid jou persoonlijk tijdens deze studie(s) bij het door jou in te zenden huiswerk, waardoor je stapsgewijs steeds meer inzichten krijgt in het toepassen van Bachbloesem remedies voor mens en/of dier!

Verder lezen:
Als verdriet een strijd wordt
Bachbloesemtherapie bij rouwverwerking voor mens en dier
De kracht van tarot en Bachbloesemremedies
Gedragsproblemen bij honden maken baasjes wanhopig
Help dieren met Bachbloesemtherapie
Bachbloesemremedies voor hoogsensitieve dieren
Kennis versus erkenning

Op mijn facebookpagina deel ik blogs en inzichten over tarot, aura- en chakrahealing en Bachbloesem remedies.

Deze blog werd gepubliceerd op 6 januari 2017 en aangepast op 23 februari 2020.

© Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This