Arcana Opleidingen

Counseling met de tarot: inzichten of hulpverlening

Counseling met de tarot

Counseling met de tarot: waarschijnlijk doe je het onbewust al regelmatig als je met de tarot werkt voor cliënten.
De meeste mensen komen immers bij je voor inzichten in een situatie waar ze mee worstelen. Ze willen inzichten over wat er speelt in hun leven.

Wat is counseling met de tarot?

Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij het oplossen of hanteren van problemen. (Bron: wikipedia)

Door middel van counseling met de tarot geef je als het ware een visueel ‘plaatje’ aan datgene wat er in het leven van de cliënt naar voren komt. Je helpt de cliënt bij het vinden van antwoorden op vragen door middel van de tarotkaarten.

Je begeleidt de cliënt bij het stellen van de juiste vraag, zodat je aan de hand van de tarotkaarten deze vraag kunt beantwoorden. Door de inzichten die de tarotkaarten geven, reik je jouw cliënten een handvat aan om te gaan werken aan hun problemen.

Counselen met de tarot

Counselen met de tarot

Mijn persoonlijke visie op counseling met de tarot

Counseling met de tarot begint met het openstaan voor de hulpvraag van jouw cliënt.
Je maakt tijdens het counselen met de tarot gebruik van je empathisch vermogen en je luistert aandachtig naar het verhaal van de cliënt.
Je kunt alleen maar counselen met de tarot als je beschikt over inlevingsvermogen en empathie ten opzichte van je cliënt.

Af en toe koppel je het verhaal terug naar de cliënt, zodat je weet dat je alles goed begrijpt. Luisteren en terugkoppelen zijn belangrijke onderdelen van counseling met de tarot, want de cliënt voelt zich daardoor gesteund.
Ik zorg ervoor dat de cliënt zich veilig voelt en ik oordeel niet over het verhaal van de cliënt.

Met behulp van de tarotkaarten maak ik het verhaal dat de cliënt vertelt inzichtelijk, waarbij we dan samen gaan kijken naar opties die er zijn voor oplossingen van het probleem. Natuurlijk kan het ook gebeuren dat je cliënt niet zozeer een probleem heeft, maar inzicht wil in een moeilijke situatie.
Mijn persoonlijke ervaring is echter dat 99% van de cliënt met een probleem worstelt.

Bij counseling met de tarot is de vraagstelling belangrijk voor de keuze van je legpatronen

De vraag van de cliënt bepaalt als het ware welke tarotleggingen je gaat doen. Tarotkaarten duiden doe je immers afgestemd op de vraag van de cliënt.
Dat blijft belangrijk om alert op te zijn: het duiden van de kaarten ten opzichte van de vraag van de cliënt.

Het begint echt met goed luisteren naar het verhaal of de toelichting op de vraag die je cliënt jou geeft.
Dat is noodzakelijk, omdat je anders de context niet kent waarbinnen je de tarotkaarten moet duiden.

Ben jij voorbereid op traumatische ervaringen van de cliënt bij het counselen met de tarot?

In de vele jaren waarin ik al tarotkaarten lees voor cliënten, kwamen er veel mensen met traumatische ervaringen op consult. Dat gebeurt in iedere tarotpraktijk en daar moet je als (beginnend) tarotist ook op voorbereid zijn.
Als je niet zeker bent van jouw kwaliteiten vraag dan bij het maken van de afspraak voor het tarotconsult naar de reden waarvoor jouw cliënt komt. Je weet dan waar het om gaat en je kunt dan ook inschatten of jij de juiste persoon bent voor dit consult.

Werken met traumatische ervaringen met de tarot

Werken met traumatische ervaringen met de tarot

Luisteren naar en terugkoppelen van het verhaal met behulp van de tarotkaarten

Natuurlijk hadden de cliënten vragen waarbij ik de tarot gebruikte voor het geven van inzichten in hun problemen, maar een belangrijk deel van het consult bestond in die gevallen toch ook uit het bieden van een luisterend oor en het voeren van een gesprek waarin je de cliënt uitnodigt om te praten.
Het terugkoppelen naar de cliënt is bij het counselen met de tarot heel belangrijk. Hiervoor kun je de tarot ook goed gebruiken. Je zorgt ervoor dat de cliënt zich veilig voelt en je oordeelt niet over wat de cliënt jou vertelt.

Spiegelen met behulp van de tarot

Eigenlijk fungeer jij met behulp van de tarotkaarten als een soort spiegel voor de cliënt. Door jouw terugkoppeling en de feedback die je daarop geeft door middel van de tarotkaarten, krijgt de cliënt zijn of haar eigen gevoel van innerlijke kracht weer terug. Het leven overkomt de cliënt dan niet meer, want hij of zij realiseert zich dat er actie ondernomen kan worden, waardoor de cliënt weer zelf de regie heeft over het leven.

De tarotkaarten laten bij counseling met de tarot vaak heel duidelijk zien wat het probleem is en geven daarmee een dieper inzicht in de situatie. Het is belangrijk dat je daarbij de duiding van de tarotlegging als het ware opbreekt in kleine, behapbare stukjes.
Daardoor heeft de cliënt de mogelijkheid om te praten. Je kunt dan met behulp van de tarotkaarten laten zien wat mogelijk de oorzaak was van het probleem voor zover de tarotkaarten dit laten zien.

Het al dan niet geven van advies bij het counselen met de tarot

Zelf geef ik geen rechtstreeks advies, maar laat de diverse opties zien die naar voren komen in de tarotduiding.
Dat is dus iets anders dan advies geven. Als je advies geeft, dan raad je eventuele mogelijke oplossingen aan.
Naar mijn idee is dat niet de taak van een tarotist. Ik leg dit verschil uit voorafgaand aan de legging.
Wanneer je de cliënt verschillende opties wilt laten zien, dan zou je het legpatroon ‘Keuzemogelijkheden’ kunnen gebruiken dat je leert gebruiken in de tarotcursus voor beginners.

Je lost niet de problemen van je cliënt op met de tarot

Wanneer je relevante tarotleggingen gebruikt, dan laat je de cliënt verschillende opties zien. Op die manier kan de cliënt zelf zien wat de mogelijkheden zijn van de verschillende opties en zo eventueel een beslissing nemen over wat te doen.
Op die manier los jij als tarotist niet de problemen van de cliënt op, maar biedt je als het ware een sleutel aan door het geven van de verschillende opties met behulp van de tarot.

Wat is het verschil tussen counselen met de tarot en het geven van inzichten?

Bij het counselen met de tarot werk je voornamelijk met het inzichtelijk maken van het probleem van de cliënt door middel van je tarotkaarten. Je geeft inzicht in de problematiek die door middel van de kaarten naar voren komt.
Je luistert met empathisch vermogen naar het verhaal van de cliënt.

De Dwaas in de tarot

Bij het geven van inzichten met behulp van de tarot is het uitgangspunt anders dan wanneer er geen tarot gebruikt wordt.
Je laat met behulp van de tarotkaarten zien welke inzichten de tarotkaarten naar boven brengen met betrekking tot het onderwerp van de tarotlegging(en) die je doet.

Je geeft dus geen advies, want advies geven kan verkeerd uitvallen.
Als jij een verkeerd advies geeft, dan kan de cliënt jou daar later op aanspreken.
Zelf geef ik dus liever geen advies, maar laat ik opties zien die er mogelijk zijn met betrekking tot het probleem waarvoor de cliënt is gekomen.

Ken je grenzen als de hulpvraag te zwaar is voor jou

Als de hulpvraag tijdens een tarotlegging te zwaar is voor jou, bespreek dit dan met de cliënt. Geef geen advies over de kwestie zelf, maar raad de cliënt aan om naar de huisarts of andere gekwalificeerde hulpverlener te gaan.
Zeker als je nog niet heel veel ervaring hebt met het geven van tarotconsulten, dan raad ik je aan om je nog niet aan counseling te wagen. Geef dan liever inzichten en gerichte antwoorden op de vraag van de cliënt.

Moet je een counseling opleiding doen?

De meningen zijn verdeeld over het al dan niet volgen van een goede counseling opleiding. Een groot deel van de tarotisten die ik ken hebben geen counseling opleiding gevolgd, en geven aan dat ze dat ook nooit gemist hebben.
Het is echter wel een feit dat sommige tarotisten meer in de wieg zijn gelegd voor counselen met de tarot dan anderen.

Tot nu toe is het in mijn praktijk nog maar één keer voorgekomen dat een casus te traumatisch was binnen het kader van een tarotconsult.
Als je echter in de mogelijkheid bent om een goede opleiding te volgen en daar de benodigde tijd voor beschikbaar hebt, dan zou het zeker aan te raden zijn.
Je leert dan meer therapeutische technieken en daar kun je zeker baat bij hebben bij je tarotconsulten, ongeacht of je tarotconsulten therapeutisch zijn.

Wat is jouw expertise met de tarot?

Het is belangrijk dat je op jouw website duidelijk aangeeft wat jouw specialiteit is in je werk met de tarot.
Werk jij voornamelijk met voorspellingen met de tarot? Wees daar duidelijk in.
Als jij geen professioneel opgeleide coach bent, noem jezelf dan alsjeblieft geen tarot coach.
Wanneer cliënten de benaming coach zien staan, dan hebben ze een ander verwachtingspatroon.
Wees dus altijd duidelijk over wat jouw expertise op het gebied van de tarot is.

Conclusie:

Bepaal zelf of jij wilt counselen met de tarot en of je daar geschikt voor bent.
Heb je veel inlevingsvermogen, empathie en kun je goed luisteren?
Dan kun je zeker counselen met de tarot en inzichten geven.
Als je een beginnende tarotlezer bent, waag je dan nog niet aan het counselen met de tarot.
Beperk je dan tot het geven van inzichten over de vraag van de cliënt met behulp van de tarotkaarten.
Wees eerlijk over het feit dat je nog een beginnende tarotlezer bent.
Voor mij persoonlijk is het inzichten geven in de levensprocessen van de cliënt door middel van de tarot, en dus het counselen met de tarot, het allerbelangrijkste doel van een tarotconsult.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen en je leert professioneel met de tarot te werken.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.
De kristallen voor mijn blogs koop ik Lichtpuntje Kristallen.

Nog meer leren? Lees dan ook deze tarotblogs:

Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging?
Hoe stel je een goede tarotvraag?
10 tips om een goed tarotconsult te geven
Schaduwwerk en healing met de tarot
Wat je moeten weten over intuïtief tarotkaarten lezen
3 manieren om tarotkaarten te duiden
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?

© foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Help, ik ben de betekenis van een tarotkaart vergeten

Help ik ben de betekenis van een tarotkaart vergeten

Ben jij wel eens midden in een tarotlegging de betekenis van een tarotkaart vergeten?
Je staart naar een tarotkaart die je lastig te duiden vindt en opeens weet je de betekenis van de tarotkaart niet meer.
Je bent volkomen blanco. Het kan zelfs de beste tarot professionals overkomen.
Het zijn niet alleen beginnende tarotlezers die dit overkomt.

De betekenis van een tarotkaart vergeten: hoe komt dat?

Zelfs als je de betekenis van een tarotkaart heel goed kent, kan het zijn dat je naar een kaart kijkt en blokkeert.
Je bent de betekenis van de tarotkaart vergeten.

Soms komt dat omdat de kaart niet echt resoneert met de rest van de tarotlegging.
Die tarotkaart lijkt niet in de tarotlegging te passen en daardoor raak je even uit de flow van het duiden.
Maar ook als je nog niet heel veel ervaring hebt met het ‘live’ duiden van een tarotlegging, of als de kaart lastig te duiden vindt dan kan dit gebeuren.
Geen paniek, er is een oplossing voor!

Wat te doen als je de betekenis van een tarotkaart vergeten bent?

Het allerbeste wat je kunt gaan doen als je de betekenis van een tarotkaart vergeten bent, is je intuïtie in schakelen en je even niet te focussen op je geheugen. Raak niet in paniek door van alles te gaan bedenken. Focus op je intuïtie en op je spirituele gidsen als je met hen werkt.

Wees niet bang dat je de betekenis van een tarotkaart helemaal niet gebruikt, want dat doe je wel, ook als je intuïtief duidt. Je maakt er alleen op een hele andere manier mee: intuïtief in plaats van mentaal.

betekenis van een tarotkaart vergeten

Ben jij de betekenis van een tarotkaart vergeten?

Bekijk de tarotkaart in alle rust en kijk naar welk deel of symbool op de kaart je blik als eerste toe getrokken wordt.
Wat zegt je intuïtie over dat deel of symbool op de kaart? Laat komen wat er komt en censureer niet.

Zorg ervoor dat je geen faalangst krijgt als je tijdens een tarotlegging een keer blanco bent en je de betekenis van een tarotkaart vergeten bent. Het is echt een kwestie van veel oefenen, want dan raak je vanzelf in de flow van het duiden van de tarotkaarten.

Luister naar je intuïtie als het even niet lukt met duiden

Lukt het niet met het vloeiend duiden van een tarotkaart?
Niet denken, maar vooral voelen als je intuïtief werkt met de tarot: wat voel je bij dit onderdeel van de kaart?
Op het moment dat je intuïtief gaat werken met de tarot laat je jouw kennis en logica namelijk even los.
Wanneer je dat doet, dan focus je op jouw intuïtieve ingevingen of de ingevingen die jouw spirituele gidsen je geven.
Komen er associaties naar boven als je naar symboliek of details op de kaart kijkt?
Focus dan op het symbool van je keuze en laat de stroom van alles wat je daarmee associeert gewoon komen.
In die stroom van associaties zul je voelen welk deel exact van toepassing is op de tarotkaart.

Meerdere intuïtieve duidingen bij een tarotkaart

Als je de betekenis van een tarotkaart vergeten bent en er komen meerdere intuïtieve duidingen dan kun je gaan brainstormen over de tarotkaart en de symboliek waar je mee werkt.
Je begint dan te praten of te schrijven over alles wat deze kaart naar boven brengt.

Wat voel je bij hetgeen je ziet op de kaart en welke gedachten komen er intuïtief bij je binnen?
Hoe past je intuïtieve gevoel of gedachte in de rest van de tarotlegging die er voor je ligt?
Vaak zul je zien dat jouw intuïtieve gevoel of gedachte perfect aansluit bij de rest van de duiding.
Jouw intuïtie en je spirituele gidsen laten je echt nooit in de steek.

Ben jij de betekenis van een hofkaart vergeten?

Hofkaarten zijn voor beginnende tarotisten vaak de lastigste kaarten om te duiden in een tarotlegging, maar ook ervaren tarotisten worstelen er soms mee.
Vaak komt dat omdat de meeste hofkaarten niet echt veel meer laten zien dan de Schildknaap, Ridder, Koning of Koningin. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het tarotdeck waar je mee werkt.

betekenis van een hofkaart vergeten

Ben jij de betekenis van een hofkaart vergeten?

Maar is het wel echt waar dat hofkaarten lastig te duiden zijn of werk je er niet op de goede manier mee?
Je kunt op een andere manier werken met de hofkaarten dan alleen vanuit standaard kaartbetekenissen die je in je hoofd hebt gestampt.
Stem je eens af op je intuïtie en op je spirituele gidsen. Vraag nu de persoon op de hofkaart wat zijn of haar boodschap is in de tarotlegging waar je op dat moment mee werkt. Je zult beslist een antwoord krijgen.

Vraag om meer informatie door een extra tarotkaart te trekken

Wil je nog meer informatie over de tarotkaart waar je moeite mee hebt of is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat de tarotkaart je wil vertellen? Dan kun je een extra tarotkaart trekken voor meer informatie. Die extra tarotkaart geeft je dan aanvullende informatie.
Zelf doe ik dat regelmatig als ik bijvoorbeeld intuïtief met de tarotkaarten aan het schrijven ben, maar je kunt dit altijd doen wanneer je behoefte hebt aan meer informatie.

Conclusie:

Ik zie het regelmatig gebeuren op de mondelinge intervisiedagen die ik organiseer voor mijn tarotcursisten: cursisten slaan regelmatig dicht bij een lastig te duiden tarotkaart of een hofkaart die ze duiden in een tarotlegging voor hun medecursisten.
Ik zie dan verschillende reacties, van zweetdruppeltjes tot “Shit! En wat nu?”
In de meeste gevallen komt het door de spanning, de onzekerheid of een gebrek aan ervaring met het ‘live’ tarotkaarten duiden waardoor dit gebeurt.
En iedere keer werken de beproefde manieren als een trein: luisteren naar je intuïtie en/of je spirituele gidsen, het beschrijven van de tarotkaart en associëren.

Ik zou het leuk vinden om van je horen wat voor jou werkt! Laat het weten in een reactie.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen en je leert professioneel met de tarot te werken.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.
De kristallen voor mijn blogs koop ik Lichtpuntje Kristallen.

Nog meer leren? Lees dan ook deze tarotblogs:

Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging?
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Wat je moeten weten over intuïtief tarotkaarten lezen
3 manieren om tarotkaarten te duiden
Intuïtief schrijven met de tarot
Tips om tarotkaarten te leggen voor jezelf
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?

© foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Vind balans in je chakra’s bij een positieve mindset

Vind balans in je chakra's bij een positieve mindset

Balans in je chakra’s brengen speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen en behouden van een positieve mindset.
Het zal je niet ontgaan zijn dat we in het huidige Watermantijdperk steeds meer aandacht besteden aan de manier waarop we denken en voelen.
Ons denken is steeds vaker gebaseerd op je goed voelen en het krijgen en behouden van een positieve mindset.
Maar heb je er wel bij stil gestaan dat je die positieve mindset alleen kunt behouden als jouw chakra’s in balans zijn?

Wat is een positieve mindset en wat is de rol van balans in de chakra’s?

Een positieve mindset is gebaseerd op het denken van positieve gedachten.
Dat klinkt eenvoudig, maar het vergt best wat werk.
Om je negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten moet jij je namelijk bewust zijn van jouw gedachten.

Gedachten komen en gaan en veel mensen leven met angstige gedachten.
Het is echter voor iedereen mogelijk om bewust te kiezen voor positieve gedachten, door korte metten te maken met je negatieve en angstige gedachten.
Je kunt zelf je negatieve gedachtestroom doorbreken door je negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.
Het is daarbij heel belangrijk dat je chakra’s in balans zijn.

Wat is de rol van de balans in je chakra’s bij angstige gedachten?

Als jij veel negatieve of angstige gedachten hebt, dan zit er waarschijnlijk een blokkade in jouw stuitchakra.
Jouw stuitchakra zorgt, als het in balans is, voor jouw gevoel van veiligheid.
Een blokkade in jouw stuitchakra laat dus zien dat de oorsprong van jouw negatieve mindset ligt in een gevoel van ‘onveiligheid’. Door aan je stuitchakra te werken kun je dat oplossen.

Als je al heel lang negatief denkt, dan vergt het best wat werk om je gedachtenpatronen te veranderen, maar je gaat al snel resultaat merken als je deze shift in gang zet.
Je trekt positief denkende mensen aan en je leven verloopt soepeler.
Je trekt kansen naar je toe en wordt een blijer mens, waardoor je leven gaat stromen.

Leven zoals het goed voelt door balans in je chakra’s te brengen

Jij mag leven zoals het voor jou goed voelt. Spiritualiteit mag groeien en de beste manier om te werken aan jouw spiritualiteit is met het in balans brengen van je chakra’s.
Door ook je chakra’s in balans te brengen verhoog jij jouw energetische vibratie. Je leeft dan op een hogere frequentie, waardoor je positieve shifts in je leven kunt brengen.

Het Watermantijdperk brengt vernieuwing in ons denken

Het Watermantijdperk begon op 21 december 2020 met de samenstand van Jupiter en Saturnus op 21 december 2020 op 0 graden Waterman.
Deze belangrijke overgang brengt ons van de rigide, vaste structuren van het Steenboktijdperk naar de vernieuwing die plaats gaat vinden in het Watermantijdperk. Juist die vernieuwing ins ons denken in het Watermantijdperk zien we in de trend van het werken aan een positieve mindset door de chakra’s in balans te brengen.

Een positieve mindset combineren met balans in je chakra’s

We maken dus op dit moment een grote shift van het leven met belemmerende overtuigingen naar het leven vanuit je hart en je gevoel, waarbij een positieve mindset heel belangrijk is.
Meer dan ooit tevoren is het belangrijk dat jouw chakra’s gebalanceerd zijn en dat je kunt tappen uit de energie die jouw chakra’s in je leven brengen.

Een positieve mindset wordt steeds belangrijker in het Watermantijdperk

In het Watermantijdperk is een positieve mindset een enorm belangrijk onderwerp.
Steeds meer mensen willen leven vanuit vreugde en hoge vibraties, wat supergoed past bij het Watermantijdperk.
Werken aan een positieve mindset zal voor steeds meer mensen vanzelfsprekend worden.
Maar ook hier geldt weer, dat je pas een positieve mindset kunt hebben als jouw chakra’s in balans zijn en er geen grote blokkades meer zijn in jouw chakra’s.

Werk aan blokkades in je hartchakra

Werk aan blokkades in je hartchakra

Een voorbeeld van het effect van een blokkade in het hartchakra

Blokkades in je chakra’s zorgen ervoor dat jij het moeilijker vindt om blij en gelukkig te zijn, omdat de energie in jouw chakra’s niet door kan stromen.
Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een blokkade in het hartchakra, oftewel het vierde chakra, waarmee we liefde voor onszelf en anderen voelen.
Als daar een blokkade zit, kunnen je gedachten nog zo positief zijn, maar het gebrek aan liefdevolle energie uit het hartchakra, zal het moeilijk zijn om die positieve gedachten vast te houden.
Zodra jouw chakra’s in balans zijn, ervaar je meer blijdschap, hoge vibraties en vrijheid en kun jij jouw positieve mindset vasthouden!

In de cursus Aura- en Chakrahealing leer ik je alles over het krijgen van een goede balans in jouw chakra’s en die van jouw (eventuele) cliënt.
Je leert hoe je om kunt gaan met blokkades in chakra’s en hoe je die kunt verhelpen en opheffen.
Je leert het werken met de chakra’s te integreren in alle onderdelen van je leven, waardoor je balans creëert in jouw leven.
Door het leven in balans wordt het een stuk gemakkelijker op een positieve mindset te krijgen en te behouden.
Daardoor groeien zowel jouw spirituele ontwikkeling als jouw positieve mindset.

Conclusie:

Iedereen kan leren om een positieve mindset te krijgen, waardoor energie beter gaat stromen in je leven.
Als je echter blokkades hebt in je chakra’s, dan wordt het een stuk moeilijk om positieve in het leven te staan, omdat je uit balans bent, waardoor de energie niet goed door kan stromen.
Wil jij in ook een positieve mindset cultiveren?
Combineer dan het aanleren van positieve gedachten met het in balans brengen van je chakra’s.
Op die manier krijg je een positieve mindset en kun je deze ook makkelijker vasthouden in het Watermantijdperk waarin we ons nu bevinden.

Over het Watermantijdperk werd al gezongen in de 60’s. The Age of Aquarius is nog steeds een liedje waar mijn hart van gaat zingen. Ik ben een 60’s kind en voor mij zijn dit happy vibes:

Luister en kijk mee naar Age of Aquarius?
Geniet van de positieve vibes en sorry voor de reclame, maar die kun je overslaan.

Meer leren over de chakra’s? Lees dan ook:

5 tips om blokkades in de chakra’s te voorkomen
Chakrakoorden verbreken om angst te verminderen
Leven vanuit je hart met de chakra ademhalingstechniek
Leiding van je gidsen ontvangen? Verhoog je vibratie
Vraag jij je spirituele gidsen om tekens?

Liefs, Margreet

© Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Vraag jij je spirituele gidsen om tekens?

Vraag je gidsen om een teken

Je spirituele gidsen om tekens en boodschappen vragen, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch doen maar weinig mensen het. Jouw spirituele gidsen staan te popelen om je te helpen, maar je moet wel open staan om hun tekens, hulp en boodschappen te ontvangen. Je spirituele gidsen om tekens vragen is een leuke en goede manier om meer contact met je gidsen te krijgen.

Hoe begin je met het vragen van hulp aan je spirituele gidsen?

Voor je begint met het vragen van hulp aan je gidsen, bedank je hen voor hun aanwezigheid en hun connectie met jou.
Dat hoeft niet heel uitgebreid, bedank hen gewoon dat ze bij je zijn en jou helpen.

Zelf verbind ik mij iedere dag als ik opsta met mijn gidsen en vraag hen om me tekens en boodschappen te geven gedurende mijn dag.

Jouw gidsen zijn er altijd, maar soms sta je misschien niet open voor hen, omdat je gedachten je bezig houden.
In dat geval kun je even je ogen sluiten en je afstemmen op jouw intentie om de boodschappen, tekens en hulp van je gidsen te ontvangen.

Welke tekens vraag je aan je spirituele gidsen?

Een teken kun je bewust kiezen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om iets wat voor jou een belangrijk symbool is.
Het is dan wel belangrijk dat je ook echt oplet of je jouw teken ergens ziet in je dagelijks leven.
Je spirituele gidsen om tekens vragen zorgt ervoor dat je alert bent om tekens en boodschappen van je gidsen te ontvangen.
Op die manier stem jij je af op de energetische vibratie van je gidsen.

Een tijdje geleden vroeg ik mijn gidsen om me een teken te geven als ik op de goede weg was met een project waar ik mee bezig was.
Ik koos als teken een kraai. Mijn teken kwam twee dagen later in de vorm van een orakelkaart met een kraai erop.
Ook postte een vriendin van mij op Facebook een enorme foto van een kraai, terwijl ze niets wist van mijn teken.

Kraai als teken van mijn gidsen

Kraai als teken van mijn gidsen

Denk er wel aan dat je niet om een teken vraagt dat je op iedere hoek van de straat tegen komt, maar dat je om een teken vraagt van iets dat belangrijk voor je is.
Een cursist van mij koos er voor om een hartje te zien.
Wees niet te ongeduldig! Als jij jouw teken niet gelijk ziet, dan betekent dit dat je even geduld moet hebben.
Vaak zie je jouw teken op de meest onverwachte plekken!

Een hartje als onverwacht teken van je gids

Een hartje als onverwacht teken van je gids

Je spirituele gidsen op tekens vragen is leuk, want je bent dan alert om het teken te ontvangen. Zo sta jij dus open voor contact met je spirituele gidsen. Daarbij houden je gidsen van de speelse energie die je daarbij manifesteert.

Vraag je spirituele gidsen om een boodschap

Je spirituele gidsen om boodschappen vragen is ook een fijne manier om contact met je gidsen te hebben als jij dat nodig hebt. Ik doe dat ook vaak bij hele eenvoudige dingen, waarbij ik twijfel en ik er even niet uit kom.

Als ik Indisch kook in het weekend, met de recepten van mijn overleden vader, dan vraag ik hem om raad als ik twijfel over bijvoorbeeld de (hoeveelheid) ingrediënten in een gerecht.
Ik krijg dan beelden binnen, als het ware als plaatjes op mijn netvlies en regelmatig hoor ik zijn stem ‘in mijn gedachten’.

Heb je nog niet eerder tekens en hulp aan je gidsen gevraagd?

Eén van mijn cursisten vroeg me laatst of het een teken is dat ze gezichten ziet als ze met haar gidsen wil communiceren. Dat kan inderdaad het geval zijn, maar het is geen garantie dat het jouw gidsen zijn.

Het kan natuurlijk zijn dat jij nog niet eerder contact hebt gehad met je gidsen.
Als je nog nooit eerder contact hebt gehad met je spirituele gidsen, dan is het wel belangrijk om aan het begin van het contact aan te geven dat je alleen contact wil met gidsen van de hoogste waarheid.
Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet.

Als je namelijk nog niet heel zeker bent dat je contact hebt met jouw persoonlijke gidsen, dan weet jij ook nog niet waaraan jij jouw gidsen kunt herkennen.
Wanneer je dan zomaar er van uit gaat dat het jouw gidsen zijn, dan kan het ook zijn dat je contact hebt met een andere spirit die niet jouw gids is.

Hoe herken je een spirit die niet jouw gids is?

Een spirit die niet jouw gids is, kan een veel lagere vibratie hebben dan jouw persoonlijke gidsen.
Dat zul je herkennen als een negatief gevoel dat je krijgt bij het contact.
Je voelt je energielevel dalen en je bent niet blij meer. Verbreek dan het contact.

Hoe herken jij jouw persoonlijke gidsen?

Jouw persoonlijke gidsen houden zo veel van jou, dat jij hun vibratie altijd als hoge vibratie zult ervaren.
Je voelt als je contact met hen hebt, onmiddellijk dat fijne gevoel dat je krijgt bij een hoge vibratie.
Je wordt als het ware enorm blij als je contact hebt met jouw gidsen.
Blijdschap heeft een hoge vibratie en daardoor weet je dat het goed zit.

Zelf voel ik dat heel duidelijk in mijn derde oog chakra, mijn hartchakra en mijn kruinchakra.
Als ik contact heb met mijn persoonlijke gidsen, dan opent mijn hartchakra zich onmiddellijk voor de liefde die ze mij sturen.
Voel maar eens of jij dit ook zo ervaart.

Open staan voor tekens en boodschappen van je spirituele gidsen

Je spirituele gidsen om boodschappen vragen is simpelweg de beste manier om open staan voor tekens en boodschappen die je graag wilt ontvangen van je spirituele gidsen.
Voor veel cursisten helpt het om te werken met de chakra’s.
Als jouw chakra’s goed functioneren, dan is het veel eenvoudiger om tekens en boodschappen van je gidsen te ontvangen, omdat je er dan energetisch goed op ingesteld bent.

Welke manieren om tekens en boodschappen van je spirituele gidsen te krijgen zijn er?

Voor iedereen is de manier waarop je tekens ontvangt van je spirituele gidsen weer anders.
De meest bekende manieren waarop je boodschappen en tekens van je spirituele gidsen ontvangt zijn horen, weten en zien.
Zelf krijg ik wel eens een bepaalde ‘kriebel’ die ik voel in mijn nek.
De ene manier is niet beter dan de andere. Vertrouw erop dat je het zult weten dat je spirituele gidsen je tekens en boodschappen geven. Op een gegeven moment ga je ‘jouw manier’ herkennen!

Bij mij persoonlijk is het een mix van zien, horen, weten en voelen, want dat verschilt vaak per gids.
De ene gids communiceert via beelden ik zie via mijn 6e chakra, de andere via gedachten, een ander door emoties die een boodschap overbrengen via mijn hartchakra, en een andere gids ‘hoor’ ik.

Conclusie:

Jouw gidsen hebben ieder hun eigen manier om hun tekens en boodschappen aan jou door te geven.
Als je om een teken gevraagd hebt, sta er dan voor open om op de meest vreemde plekken een teken te zien.
Wees dus alert en oplettend.

Hoe meer je dit oefent, hoe beter het zal gaan. En last but not least: jouw band met jouw gidsen wordt er steeds beter door!
Als je oefent, dan ga je zelf wel ontdekken hoe jouw gidsen het liefst met je communiceren.
Het allerbelangrijkste is dat je voor hen open staat!
Vergeet niet jouw gidsen te bedankt als je een teken of boodschap hebt ontvangen voor je verder gaat met je dagelijkse bezigheden!

Wil jij leren hoe je een solide band met je spirituele gidsen kunt opbouwen?
In de praktijkgerichte cursus Spiritualiteit en Gidscontact leer jij je af te stemmen op de spirituele frequentie van jouw spirituele gidsen en leer jij hoe jij ook boodschappen van jouw gidsen kunt ontvangen.
Wil jij leren hoe jij optimaal kunt werken met de chakra’s, de aura en energetische healing? In de cursus Aura en Chakrahealing leer je alles om zelf te werken met de aura en chakra’s, van jezelf en jouw eventuele cliënten.

Op mijn Pinterest deel ik een selectie van blogs over spiritualiteit, spirituele gidsen en tarot.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog meer leren? Lees dan ook deze blogs:

Vind balans in je chakra’s bij een positieve mindset
Jouw spirituele gidsen en spirit helpers
5 tips om blokkades in de chakra’s te voorkomen
Boodschappen van spirituele gidsen ontvangen
Heb jij al contact met jouw spirituele gidsen?
Samenwerken met jouw spirituele gidsen
Leiding van je gidsen ontvangen? Verhoog je vibratie

© Margreet Oldenburger – Arcana Opleidingen

Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging?

Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging

Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging? Die vraag krijg ik vaak van beginnende tarotlezers.
Vaak komen beginnende tarotlezers niet verder dan het duiden van de betekenis van een tarotkaart, zonder dat ze de kaart duiden naar aanleiding van de plek in een legging.
Maar dan blijft de betekenis van de kaart nog onduidelijk voor hen, want veel kaarten hebben meerdere betekenissen.
Hoe kies je dan de juiste betekenis EN duidt je die dan in de tarotlegging, zodat je het verhaal in de tarotlegging ziet?

Het zien van het verhaal in een tarotlegging begint met kennis van de kaarten

Het antwoord op de vraag hoe je het verhaal ziet in een tarotlegging is een beetje gecompliceerder dan de vraag.
Eigenlijk begint het allemaal met kennis van de kaarten. Eén tarotkaart heeft vaak meerdere verschillende betekenissen.

Maar hoe kies je dan de exact juiste betekenis voor een kaart in een tarotlegging? Dat leer je door de kaartbetekenis te relateren aan de vraag. Als je leert om de kaartbetekenissen te relateren aan de vraag, dan wordt vanzelf duidelijk welke de juiste betekenis is.

Hoe vind je de juiste betekenis van de tarotkaarten in een tarotlegging?

Het vinden van de juiste betekenis van de tarotkaarten kan lastig zijn als je de rode draad in de tarotlegging niet in één oogopslag ziet.
Als je al een hele tijd bezig bent met het lezen van tarotkaarten, dan haal je waarschijnlijk je schouders op en zegt dat dit vanzelf gaat. Maar dat is niet helemaal waar, zeker niet voor beginnende tarotisten.
Je zult er echt tijd en aandacht in moeten steken, en vooral heel veel oefenen om je kennis toe te passen, zodat je ziet welke betekenis de juiste is.

Zie jij het verhaal in een tarotlegging?

Kennis en intuïtie zijn onmisbaar voor het zien van het verhaal in een tarotlegging

Het begint allemaal met een unieke combinatie van kennis van de betekenissen van de tarotkaarten en de combinatie met jouw intuïtie.
Je hebt namelijk helemaal niets aan alleen maar kennis van de betekenissen van de tarotkaarten.

Als dat het geval zou zijn, dan zouden er veel meer goede tarotisten zijn, want de betekenissen van de tarotkaarten kan iedereen met een flinke dosis volharding en een goed geheugen leren.
Maar hoe kies je dan uit die verschillende betekenissen de juiste betekenis voor die ene kaart, op die specifieke plaats in het legpatroon?

Daar komt dan je intuïtie om de hoek kijken of de hulp van je gidsen, als je met hen werkt.
Voor mij persoonlijk is het de combinatie van het toepassen van mijn intuïtie met de hulp van mijn gidsen die ideaal is.

Kennis van het legpatroon is belangrijk om het verhaal in de tarotlegging te zien

De kunst is dan nog om die specifieke betekenis te duiden naar aanleiding van de plek waar die kaart ligt.
Je moet in een tarotlegging weten wat een bepaalde positie vertegenwoordigt, maar als je het legpatroon kent en weet welke positie wat vertegenwoordigt, dan kun je de kaart duiden naar aanleiding van de plek waar deze ligt.

Naast kennis van de kaartbetekenissen is het dus belangrijk om de posities binnen het legpatroon te kunnen duiden in combinatie met de betekenis van de kaart.

Een praktijkvoorbeeld van een tarotlegging met het Keltisch Kruis

Een recent voorbeeld van een tarotlegging met het Keltisch Kruis:
De vraag van de cliënt was “Hoe kan ik beter omgaan met de tegenslagen in mijn leven?”
Zwaarden 8 ligt op de plek in de legging die gaat over de toekomst en Zwaarden 2 lag op de plek van hoop of vrees.

Zwaarden 2 en Zwaarden 8 in een tarotlegging

Zwaarden 2 en Zwaarden 8 in een tarotlegging

De standaardbetekenis zou dan zijn om deze tarotkaart te duiden als dat de cliënt, geneigd zou kunnen zijn om vast te blijven zitten in oude verhalen of angst die de tarotcliënt belemmeren om door te gaan in het leven.

Zwaarden 8 laat immers het beeld zien van iemand wiens armen (meestal) gebonden zijn, in combinatie met een blinddoek voor de ogen. Eigenlijk lijkt die persoon op de kaart op het eerste oog krachteloos en machteloos, want ze is gebonden en geblinddoekt.
Op de meeste Zwaarden 8 tarotkaarten staan er acht zwaarden op de persoon op de kaart, maar in The Light Seer’s Tarot zijn het kraaien die het luchtelement symboliseren.

Ben je slachtoffer of neem je zelf de touwtjes in handen?

Als je beter kijkt naar Zwaarden 8, zie je dat de touwen of windsels om de armen eenvoudig los te schudden zijn en dat ze dan de blinddoek kan verwijderen.
Bij mijn cliënt bleek dat ze niet zag dat ze zelf de touwtjes in handen kon nemen om een betere toekomst te creëren, omdat ze zich blind staarde op de tegenslagen in haar leven.
Daardoor zag ze niet wat er nog wel mogelijk was en waar ze wel aan kon werken.

Dat kan dus betekenen dat de cliënt er voor kiest om vast te blijven zitten in onmacht en krachteloosheid, ook in de toekomst.
Mijn taak is het dan om te laten zien dat dit voelt als slachtoffer zijn, door toe te geven aan machteloosheid en krachteloosheid.

Wist je trouwens dat een gebrek aan daadkracht, doorzettingsvermogen en volharding vaak veroorzaakt worden door een gebrekkig werkend derde chakra, het zonnevlechtchakra?

De rode draad laat het verhaal in de tarotlegging zien

In de tarotlegging voor deze specifieke cliënt bleek dat zij nooit het gevoel van persoonlijke kracht had gehad.
Ze was gauw moedeloos en gaf snel op bij tegenslagen.
Deze duiding kwam echter duidelijk naar voren door mijn intuïtieve gevoel dat mij influisterde wat de rode draad was in het leven van de cliënt. Dat was de essentie van het zien van het hele verhaal in de tarotlegging.

Het zien van verbanden en tegenstellingen in een tarotlegging

Het zien van het hele verhaal in een tarotlegging wordt duidelijk als je iedere kaart kunt duiden op de plek waar deze ligt in de tarotlegging met betrekking tot de vraag die de cliënt stelde.

Als je dat kunt, dan leer je ook om de verbanden en tegenstellingen te zien in een tarotlegging.
Die verbanden en tegenstellingen tussen de kaarten onderling vormen samen het verhaal.

In de voorbeeldlegging lag Zwaarden 2 op de plek van het hoop of vrees.
In dit geval was het vrees, want de cliënt was bang dat ze een moeilijke keuze moest maken.
Ze was bang voor het onbekende. Zwaarden 2 en Zwaarden 8 versterkten elkaar dus in deze tarotlegging.

Als je namelijk alleen maar de kaarten zou duiden die er in een legging liggen, dan zijn het niet meer dan slechts 10 tarotkaarten in een Keltisch Kruis.

Een legging komt pas tot leven als je leert om de tarotkaarten niet los van elkaar te duiden, maar als verhaal.
In dat verhaal bouwt de ene kaart verder op de andere kaart.
Sommige kaarten in een tarotlegging versterken weer andere kaarten in de leggen of kunnen ze juist verzwakken.

Veel oefening is nodig om het verhaal in een tarotlegging te zien

Ook daar komt je intuïtie en ook je inlevingsvermogen om de hoek kijken. Hoe zie jij de verbanden tussen de kaarten onderling?
Dat leer je alleen door kennis te combineren met heel veel oefening en het luisteren naar je intuïtie.
Als je veel oefent, dan ga je zien wat een kaart op een specifieke plek vertelt, maar je ziet ook dat de boodschap anders was geweest als die kaart op een andere plek in de legging had gelegen.

Daarmee begint je verhaal vorm te krijgen. Het is aan jou om alle tarotkaarten in een tarotlegging met elkaar te verbinden en zo duidelijk uit te leggen dat er een verhaal op tafel ligt.
Dat verhaal geeft dan antwoord op de vraag van de cliënt, maar jij moet wel dat verhaal omzetten naar woorden die de cliënt ook begrijpt zonder kennis van de tarotkaarten.

Conclusie:

Het is niet heel eenvoudig om het verhaal in een tarotlegging te zien als je een beginnende tarotlezer bent.
Het kan beslist, zeker als je aan het werk gaat met je intuïtie en/of je spirituele gidsen in combinatie met het goed beheersen van de betekenissen van de tarotkaarten. Veel oefenen is een vereiste daarvoor.

Bij sommige mensen gaat het vanzelf en anderen moeten er hard voor werken of een tarotcursus volgen.
Hoe dan ook: alles waar je energie en plezier in stopt, wordt een succes: volhouden dus. Het loont echt de moeite en energie die je erin stopt!

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen en je leert professioneel met de tarot te werken.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog meer leren? Lees dan ook deze tarotblogs:

Counseling met de tarot: inzichten of hulpverlening
Help! Ik ben de betekenis van een tarotkaart vergeten
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Kun je met tarotkaarten de toekomst voorspellen?
Zwaarden 10 in de tarot: een mentaal proces?
Kracht in de tarot: eigenwaarde en zelfbeeld
De Toren in de tarot – ingrijpende transformatie

Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden

Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden

Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden kan je helpen om inzichten te krijgen en healing te vinden. Ik hoor regelmatig, als iemand het moeilijk heeft, dat er juist niet gewerkt wordt met de tarot.

Meestal komt dit voort uit angst voor ‘negatieve kaarten’.
Dat is zo jammer, want je kunt zoveel waardevolle inzichten en healing krijgen door juist wel tarotkaarten te leggen in moeilijke tijden die je door maakt.

Kracht putten uit de tarot in moeilijke tijden

Het leven bestaat uit cycli waarin de goede en de moeilijke tijden elkaar afwisselen.
Juist in die moeilijke tijden kun je veel kracht putten uit de tarot.
Die moeilijke tijden staan vaak het diepst in ons geheugen gegrift, maar ze hebben ons wel gemaakt tot wie we nu zijn. We leren en groeien immers door alle moeilijke periodes in ons leven, ook al ervaar je dat nu niet zo.

Tarotkaarten leggen voor kracht in moeilijke tijden

Als je terug kijkt op je leven, dan zie je vaak dat je een sterker en krachtiger mens bent geworden door de moeilijke tijden in je leven. Je ontdekt je eigen kracht, waarmee je moeilijke tijden verwerkt en later erkent dat je er van geleerd hebt.

Al onze donkere emoties slaan we op in de schaduw. De schaduw is dat deel van ons waar we eigenlijk niet zo trots op zijn. Juist die delen van onszelf drukken we liefst ver weg.
Daarom heb je waarschijnlijk niet de moed om tarotkaarten te leggen in moeilijke tijden.

Kracht in moeilijke tijden

Kracht uit The Light Seer’s Tarot

Als je wel tarotkaarten legt in moeilijke tijden, dan krijg je een handvat om te leren om te gaan met je verdriet, je angsten en al die andere emoties die je liever niet wilt voelen.
Juist vanuit je grootste angsten kun je de shift maken van onmacht naar kracht, maar je moet er wel naar durven kijken.

De tarot kan je helpen in moeilijke tijden

Laat jij jouw tarotkaarten in de kast liggen als je het moeilijk hebt?
Haal ze er dan toch maar uit, dan gaan we eens kijken hoe je kracht kunt putten uit de tarot.
Ben je bang voor moeilijke kaarten zoals De Toren, De Dood of een andere tarotkaart waar je een slechte ervaring mee hebt in een tarotlegging in moeilijke tijden?

Dan gaan we die er nu juist bij halen. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat je een nare ervaring had met de Toren. Heeft de Toren jouw angst aangewakkerd in een moeilijke tijd in je leven?
Verscheen De Toren of De Dood net in die ene legging waarin jij zocht naar antwoorden over jouw verdriet of een moeilijke ervaring?
Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een tarotlegging voor een cliënt die het moeilijk had.

Voorbeeldlegging van tarotkaarten leggen in moeilijke tijden

Voor een cliënt van 64 jaar, die kwam met een vraag over een afvloeiingsregeling op het kantoor waar zijn werkte, deed ik een tarotlegging.
Zij had vele jaren met veel plezier gewerkt op het kantoor, maar wegens inkrimping werd haar gevraagd of zij gebruik wilde maken van de afvloeiingsregeling.
Zij was al eerder bij een tarotist geweest voor een tarotlegging, maar daarin verscheen De Toren.

Nu was zij bang voor de gevolgen van De Toren, maar de tarotist had daarop geen extra tarotlegging gedaan. Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden geeft inzichten en antwoorden, maar dan moet je wel weten hoe je daar mee om moet gaan.

Zij wilde weten wat De Toren voor gevolgen had voor de beslissing die zij moest nemen over de afvloeiingsregeling.
We haalden De Toren uit de stapel kaart en legden deze apart.

Daarna deed ik een legging die meer inzicht zou kunnen bieden.
Zij was bang dat ze niet genoeg geld zou hebben voor haar oude dag, omdat zij er financieel flink op achteruit zou gaan als ze gebruik maakte van de vertrekregeling en zij toch financieel onafhankelijk wilde blijven.

Tarotlegging in moeilijke tijden

Tarotlegging in moeilijke tijden

Ik zal de legging kort samenvatten, als voorbeeld hoe je om kunt gaan tarotkaarten leggen in moeilijke tijden.
We legden De Toren boven de kaarten die zij trok, aangezien deze kaart haar angst had aangejaagd.

Zij trok vier kaarten en stelde daarbij de volgende vragen:
1. Wat moet ik doen?
2. Wat moet ik laten?
3. Hoe gaat het verder?
4. Wat is de uitkomst?

De Magiër

Op positie 1 (wat moet ik doen?) trok zij De Magiër.
De Magiër vertelt dat je alles in huis hebt om ergens een succes van te maken. Je hebt talent, maar je moet wel zelf de gewenste uitkomst ‘manifesteren’.
De Magiër vertelt ook dat ze de mindset, wilskracht, energie en actie moet cultiveren om dat wat zij wil daadwerkelijk te manifesteren.

Mijn cliënt wilde financieel zelfstandig blijven, maar daar moest ze wel zelf voor in actie komen.
Door haar angst voor financiële onzekerheid heb ik haar bij deze kaart vertelt dat haar mindset (angstige gedachten over haar financiën) er voor zorgde dat ze nu vast zat in het web van haar eigen angst.
Zij kon daar echter zelf verandering in brengen door te werken aan een positieve mindset.

Pentakels 5

Op positie 2 (wat moet ik laten?) trok zij Pentakels 5.
Pentakels 5 borduurde voort op haar mindset probleem, want Pentakels 5 bevestigde dat zij zelf kon stoppen met piekeren over angst voor het gebrek aan geld door haar persoonlijke kracht aan te boren en aan een positieve mindset te gaan werken.
Zij moest dus haar angst om te weinig geld te hebben loslaten.
Zelf gaf ze daarbij aan dat het inderdaad ging om angst en er geen werkelijk financieel probleem was.

Aas van Pentakels

Op positie 3 (hoe gaat het verder?) trok zij de Aas van Pentakels, die vertelde dat er een nieuwe kans zou komen om zaadjes voor een succesvolle financiële toekomst te planten.
Aas van Pentakels wees op een nieuw begin, nieuwe kansen en mogelijkheden op financieel gebied.

De Dwaas

Op positie 4 (wat is de uitkomst?) trok zij De Dwaas, die de Aas van Pentakels nog eens versterkte, want ook De Dwaas vertelt over dat nieuwe begin. Een schone lei met veel potentieel voor een optimistische toekomst.
Ook De Dwaas vertelt echter dat ze de stap wel zelf vanuit vertrouwen moest zetten, omdat het universum altijd nieuwe mogelijkheden creëert.

Het antwoord op de vraag

Het antwoord op haar vraag was dus kortgezegd dat zij haar eigen toekomst zelf kon manifesteren door actie te ondernemen en open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Alles was nog mogelijk, zij alleen kon de juiste beslissing nemen of ze al dan niet gebruik zou maken van de afvloeiingsregeling.

In beide opties had zij nog alle mogelijkheden om haar talenten aan te wenden om een nieuw begin te creëren, als haar wensen daar naar uit zouden gaan.
Naar aanleiding van deze tarotlegging was haar angst voor De Toren verdwenen, want ze realiseerde zich dat het meer angst dan werkelijkheid was dat De Toren haar leven liet instorten en dat zij zelf daar ook een rol in speelde.

Conclusie: Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden geeft waardevolle inzichten

Zo zie je hoe een enkele tarotkaart, zoals de Toren in dit geval, een bron van zorgen en angst kan worden.
De Toren weerspiegelde de angst voor verandering die mijn cliënt had.

Je zult zien dat als je meer vragen stelt over de oorzaak ervan en wat daar aan te doen is, je een duidelijker antwoord krijgt. Stel één of meerdere vragen over de kaart die je angst aanjaagt.
Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden brengt duidelijkheid en inzichten, als je maar verder durft te kijken dan slechts de kaarten die je angst aanjagen.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen en je leert professioneel met de tarot te werken.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog meer leren? Lees dan ook deze tarotblogs:

Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging?
Kun je met tarotkaarten de toekomst voorspellen?
Ben jij bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen?
Review van de Light Seer’s Tarot
Tips om tarotkaarten te leggen voor jezelf
Tarotkaart De Dood – Afscheid van het oude
De Toren in de tarot – ingrijpende transformatie
Kracht in de tarot: eigenwaarde en zelfbeeld
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?

De Code Keeper of Freedom 2.0 kristallen kocht ik bij Lichtpuntje kristallen.

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This