Chakrakoorden verbreken om angst te verminderen

Chakrakoorden verbreken helpt enorm bij het verminderen van iedere vorm van angst. In deze tijden van onrust en angst door het Coronavirus, wordt angst gemakkelijker aangewakkerd. Als je vaak naar de nieuwswebsites gaat en al die nare berichten leest, dan verhoogt dat vaak negatieve emoties zoals onrust en angst.
Deze methode van werken met de chakra’s en chakrakoorden is echter toe te passen bij iedere vorm van angst!

Angst en het wortelchakra

Angst is een emotie die we vaak in ons wortelchakra zullen voelen. Door angst te voelen, verdwijnt immers ons gevoel van veiligheid. Angst is de exacte tegenstelling van veiligheid en zekerheid, die hun oorsprong hebben in een gezond functionerend wortelchakra.
Het is normaal dat in deze tijden angst jou ook overvalt, maar als dit buitensporige proporties aanneemt en je steeds angstiger wordt, dan is het tijd om actie te ondernemen en eventuele chakrakoorden naar de angst te verbreken.

Chakrakoorden verbreken met behulp van jouw gidsen

Jouw spirituele gidsen zijn er om jou te steunen en om jou te helpen bij het nemen van goede beslissingen.
Het is belangrijk om jouw gidsen om hulp te vragen als je chakrakoorden wilt verbreken. Jouw spirituele gidsen kunnen je naar de juiste aanhechtingspunten van energetische angstkoorden leiden als je het moeilijk vindt om deze plekken zelf te vinden.

Wat zijn chakrakoorden?

Iedereen heeft chakrakoorden. Chakrakoorden zijn energetische verbindingen van jou naar anderen, naar mensen waar je een band mee hebt en mensen waar je van houdt. Dat zijn chakrakoorden die bij jou horen en deze hoef je dus beslist niet te verwijderen.
Er zijn echter ook chakrakoorden die naar negatieve gedachten en angst gaan. Deze chakrakoorden houden angst en negatieve gedachten in stand. Daarnaast zijn er ook chakrakoorden naar mensen met wie je een slechte band hebt of slechte ervaringen, maar daar gaan we een andere keer aandacht aan besteden. Op dit moment gaan we ons richten op chakrakoorden die angst in stand houden of verergeren.

Chakrakoorden verbreken vermindert de angst en negatieve gedachten

Als je wilt gaan werken aan het verminderen van angst en andere negatieve gedachten, dan kun je negatieve chakrakoorden gaan verbreken. Chakrakoorden verbreken helpt onmiddellijk bij het verminderen van angst. Als je een chakrakoord verbroken hebt, dan voel je vaak onmiddellijk een gevoel van opluchting en rust.

Chakrakoorden verbreken: begin met een meditatie

Allereerst begin je met een meditatie om tot rust te komen. Zo’n meditatie kan er voor iedereen anders uit zien.
Zelf ga ik rechtop zitten en laat een grondkoord uit mijn stuitje de aarde in gaan. Ik laat wortels uit mijn voeten de aarde in groeien, zodat ik goed geaard ben.
Ik breng mijn chakra’s in balans door te kijken welke kleuren uit balans zijn en dan de juiste chakrakleur toe te voegen indien nodig.

Chakra kleuren

Chakrakleuren

Als mijn chakra’s in balans zijn, begin ik met het zingen van mantra’s. Ik gebruik yoga mantra’s, omdat de klanken daarvan de chakra’s zuiveren en energetisch helend werken. Op Spotify vind je heel veel verschillende mantra’s en je vindt er zeker één waarbij jij je fijn voelt. Je kunt dan meezingen, zo houd je ook eenvoudig het juiste tempo aan.

Dit doe ik gedurende minimaal 10 minuten, waarbij ik voortdurend dezelfde mantra zing in een vast en rustig tempo.
Daardoor verdwijnen vanzelf andere gedachten die zich op blijven dringen, als je bijvoorbeeld een stilte meditatie doet. Voor mij zijn persoonlijk zijn stiltemeditaties niet echt favoriet, al doe ik ze regelmatig.
De vibratie die vrij komt bij het zingen van een mantra schoont al jouw chakra’s op en werkt helend. Negatieve energie verdwijnt en rust en innerlijke stilte komt ervoor in de plaats.

Hoe verbreek je een chakrakoord?

Na de meditatie heb je als het goed is een staat van rust bereikt.
Kijk nu met je innerlijke ogen naar je chakra’s en voel waar de angst zich vast heeft gezet. Welk(e) koord(en) hebben een donkere kleur en zien er bijvoorbeeld gerafeld uit? Welke koorden voelen negatief en vibreren op de lage frequentie van angst? De vibratie van angst is de allerlaagste energetische vibratie die er bestaat.

Als je de chakrakoorden vol angst hebt gevonden kun je deze verwijderen.
Zeg hardop : “Ik verwijder dit energetische koord dat de angst in mij veroorzaakt en aan blijft wakkeren.”
Visualiseer dat je met een schaar het energetische koord verbreekt.
Stuur dan vervolgens helend licht (wit of witgoud) naar het chakra waar het koord aan vast zat.
Vervolgens zeg je: “Alleen positieve energie is welkom”.
Als het goed is voelde je je al stukken beter door de meditatie en als je dan vervolgens de chakrakoorden met angst en negatieve gedachten verbroken hebt, dan zal het voelen alsof er een last van je af is gevallen.

Omgaan met hardnekkige angst

Het geniepige van angst is dat het vaak terug komt. In deze tijd, waarin het Coronavirus rond waart, zijn veel mensen bang.
Wanneer jij geen gezonde chakra’s hebt, dan zal angst terugkeren.
Daarom is het belangrijk dat je iedere dag werkt aan het in balans brengen van jouw chakra’s. Als mensen van wie jij houdt jou de hele dag overladen met hun eigen angst, dan werkt dit vaak aanstekelijk.
Hoe vaker je de oefening om chakrakoorden van angst te verwijderen doet, hoe sterker je zult worden.

Conclusie: Breng iedere dag jouw chakra’s in balans

Ik weet dat we allemaal in een drukke wereld leven, maar ik wil toch benadrukken hoe belangrijk deze persoonlijke zelfhulpmethode is.
Angst werkt aanstekelijk en we zijn er zonder uitzondering allemaal bevattelijk voor.
Het raakt mij ook en daarom werk ik zo mogelijk nog harder aan het in balans houden van mijn chakra’s.
Het verbreken van chakrakoorden is belangrijk, maar minstens even belangrijk is zelfhealing, door te werken met positieve energie.
Zorg dat je niet ieder uur de nieuwszenders checkt. Draai muziek waar je blij van wordt, mediteer meer, langer of vaker en verbreek chakrakoorden die de angst blijven aanwakkeren.

Wil jij voor jezelf en anderen leren hoe jij optimaal kunt werken met de chakra’s, de aura en energetische healing? In de cursus Aura en Chakrahealing leer je alles om zelf te werken met de aura en chakra’s, van jezelf en jouw eventuele cliënten.

Op mijn Pinterest deel ik een selectie van blogs over spiritualiteit, spirituele gidsen en tarot.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Ook lezen:
Werken met de kosmische chakra’s en krissen
Activeer je chakra’s met de kolom van wit licht
Vind balans in je chakra’s bij een positieve mindset
5 tips om blokkades de chakra’s te voorkomen
Leven vanuit je hart met de chakra ademhalingstechniek
Heb jij al contact met jouw spirituele gidsen?
Samenwerken met jouw spirituele gidsen
Kennis versus erkenning

Ik wens iedereen die het moeilijk heeft in deze tijd veel sterkte, kracht en healing toe.
Liefs, Margreet Oldenburger-Coffa

© Op alle teksten op deze website berust het copyright bij Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen.

Pin It on Pinterest

Share This