Zelfstudie Cursus Bachbloesemtherapie

In de zelfstudie cursus Bachbloesemtherapie gaan we diepgaand in op het beeld dat iedere Bachbloesemremedie schetst. Je leert van alle 38 bloesems de bijbehorende kenmerken en het mensbeeld kennen, waarmee je kunt werken aan het herstellen van de eenheid tussen lichaam en geest!

Zelfstudie Cursus Bachbloesemtherapie – Balans tussen lichaam en geest

Wil jij opgeleid worden tot Bachbloesem therapeut en daarmee andere mensen helpen om een leven in balans te leiden?
Bachbloesem remedies herstellen de balans tussen lichaam en geest.
Met Bachbloesemremedies kun jij jezelf en jouw cliënten helpen om negatieve of wisselende gemoedstoestanden te behandelen.
Ook jij kunt daar baat bij hebben en je kunt, als je dat zou willen, andere mensen gaan helpen om te werken aan hun negatieve gemoedstoestanden en zo ook voor hen met Bachbloesemremedies de balans tussen lichaam en geest herstellen.

Herken jij de volgende punten?

 • Heb jij wel eens last van wisselende stemmingen? Het ene moment voel je je happy, maar zomaar opeens voel je je verdrietig of depri.
 • Ben je bang om te vliegen of heb je een spinnen fobie? Met Bachbloesemremedies kun je werken aan je angst!
 • Heb je last van depressieve gevoelens? Met Bachbloesemremedies kun je uit je depressie komen en weer van het leven gaan genieten.
 • Vind jij het lastig om jouw verdriet en zorgen alleen te dragen en is het lastig om het een plaatsje te geven? Bachbloesem remedies kunnen je daarmee helpen.
 • Ben jij een notoire piekeraar of doemdenker? Ben jij de koningin van worst case scenarios? Doe er wat aan met Bachbloesem remedies!

De Zelfstudie Cursus Bachbloesemtherapie is een praktijkgerichte studie

In de zelfstudie cursus Bachbloesemtherapie gaan we diepgaand in op het beeld dat iedere Bachbloesemremedie schetst.
Je leert van alle 38 bloesems de bijbehorende kenmerken en het mensbeeld kennen, waarmee je kunt werken aan het herstellen van de eenheid tussen lichaam en geest.
Dr. Bach was er van overtuigd dat ziekte eerst ontstaat in ons energieveld, voordat het zich openbaart in ons lichaam. Dr. Bach behandelde zijn patiënten op holistische wijze. Hij keek dus naar zowel lichaam en geest.
Negatieve emoties kunnen ziekte veroorzaken en Dr. Bach leerde ons dat het beter is om gelijk aan het werk te gaan met deze negatieve emoties, voordat zij zich in ons lichaam manifesteren als een ziekte of aandoening.

Daarbij is het belangrijk dat je durft te kijken naar jouw eigen emoties, maar ook leert om die van jouw cliënten te doorgronden, middels een grondige anamnese en diepgaande gesprekken.
Je duikt als het ware jouw eigen psyche in, of de psyche van jouw cliënt.
Door goed te luisteren naar wat de cliënt jou vertelt en daar dieper op in te gaan, leer je om het beeld van één of meerdere bloesems te herkennen, waarmee jij jouw cliënt kunt behandelen.
Je leert om de balans tussen lichaam en geest te herstellen voor jezelf en voor jouw cliënt.

In de Zelfstudie Cursus Bachbloesemstherapie leer je hoe je kunt werken met de Bachbloesemremedies voor jezelf en voor jouw cliënten

 • Je leert werken met het beeld van iedere Bachbloesemremedie.
 • Je leert hoe je een anamnese af kunt nemen bij jouw cliënt.
 • Je leert hoe je met Bachbloesemremedies de balans kunt herstellen tussen lichaam en geest en negatieve gemoedstoestanden kunt behandelen.
 • Je leert om dieper te kijken dan de oppervlakte en zo te kijken naar alle lagen van emoties, zowel oppervlakkige emoties als de veel dieper geleden emoties.
 • Je leert alles over typeremedies en stemmingsremedies en hoe je deze kunt herkennen bij jezelf of bij jouw cliënt.
 • Je leert hoe je de Bachbloesemremedies kunt toedienen.
 • Je leert therapeutisch te werken met de Bachbloesemremedies.

Als je deze zelfstudie cursus Bachbloesemtherapie hebt doorgewerkt, dan heb je een gedegen, goed onderbouwde theoretische kennis van de werking van de Bachbloesemremedies.
In deze cursus leer je goed te luisteren naar hoe mensen praten, hoe ze over zichzelf praten en wat jij daar als Bachbloesemtherapeut uit kunt halen en zo kunt bepalen welke Bachbloesemremedies van toepassing zijn op de cliënt.
Ook voor jezelf is dit belangrijk. Leer werken met jouw eigen psyche, voordat je met de psyche van de cliënt gaat werken.
Je zult in staat zijn om jezelf en jouw cliënt de hulp te bieden die zij nodig hebben, zodat ze weer in balans zijn en kunnen gaan genieten van het leven!
Durf te leven in balans!

Waarom bij Arcana Opleidingen een cursus volgen?

 • Je gaat direct werken aan jouw persoonlijke spirituele groei en jouw ontwikkeling als therapeut.
 • Je ontwikkelt je tot een deskundig en succesvol therapeut.
 • Alle cursussen zijn geschreven na jarenlange praktijkervaring.
 • Arcana Opleidingen is al ruim 21 jaar jaar gespecialiseerd in afstandsonderwijs en 1 op 1 begeleiding van cursisten.
 • Betaalbare cursussen, omdat wij kwalitatief hoogstaande cursussen betaalbaar willen maken voor iedereen!
 • Razendsnelle levering: Je ontvangt het lesmateriaal per email binnen 1 werkdag na ontvangst van je betaling.
 • Je betaalt geen inschrijfgeld, zoals bij andere instituten.

Evaluaties Arcana Opleiding Cursisten

Ik vond het erg leuk om de Cursus Bachbloesemtherapie te doen. Ik vind hem erg praktijk gericht. Het is heel nuttig om de huiswerkoefeningen te doen ,dat houd je bij de les en maakt de cursus heel concreet. Een van de redenen waarom ik voor deze cursus heb gekozen is het schriftelijke aspect, omdat ik bang was dat het anders te “zweverig” zou worden. De cursus heeft me ook gestimuleerd verschillende boeken over Bachbloesems aan te schaffen en die ook te gebruiken. Ik heb veel van deze cursus geleerd en ben dan ook van plan een Bachbloesem praktijkje op te zetten. Ik heb nu een aantal mensen, waaronder mijzelf, Bachbloesem remedies voorgeschreven en verbaas me nog steeds over het goede resultaat. Ik ben van oorsprong verpleegkundige en fysiotherapeute en voel me, ook door deze cursus, erg gestimuleerd om op een andere manier, vanuit een andere invalshoek, naar mensen te kijken. Zeer bedankt voor het nakijken en zo snel weer retourneren van de vragen.
T.A. te H.

Ik heb van de Cursus Bachbloesemtherapie geleerd dat je aan heel veel gedragingen die je niet fijn vindt, er iets aan te doen is zodat je weer lekkerder in je vel komt te zitten. Dat je d.m.v. Bachbloesems het leven prettiger kan maken omdat je als persoon zijnde beter in je vel komt te zitten.
Ik vind het ook een fijne aanvulling op mijn praktijk voor voetreflex en reiki. Door deze bloesems hebben de mensen het iets makkelijker om naar hun eigen persoon te kijken en om met de emoties om te gaan.
G.L. te M.

Ik heb de Cursus Bachbloesemtherapie als zeer leerzaam en interessant ervaren.
Dit smaakt absoluut naar meer! Ik vond de indeling prettig, de teksten in het lesboek duidelijk geschreven en de communicatie m.b.t. het huiswerk was prima in orde!
P.D. te A.

Ik vind het een prima en heel prettig opgezette cursus. Ik was in het begin bang dat het te theoretisch zou zijn. Maar op deze manier kan het prima schriftelijk, aangezien het allemaal open casuïstiekvragen zijn.
Ik heb een heleboel geleerd van de Cursus Bachbloesemtherapie, naast de basisprincipes van de 38 (en de mix) verschillende remedies. Het wordt prima duidelijk gemaakt door de gebruikte omschrijvingen, waarvoor je desbetreffende bloesems kunt gebruiken.
Ook zonder het allemaal heel specifiek te benoemen, is de essentie van een bepaalde bloesem duidelijk.
Wat ook sterker wordt naarmate je meer met de bloesems bezig zult zijn.
Ik heb verder geleerd de Bachbloesems op mezelf en bij mijn jongste zoon te gebruiken.
Heerlijk om te zien dat het echt werkt, ook bij mezelf! Wat een mooi proces.
Z.A. te L.

Ik vond de cursus heel erg interessant, ook al was ik er mee bekend. Ik vond het zeer uitgebreid en ik wil er graag in de praktijk mee aan de slag. Eerst voor mezelf en mijn gezin zodat ik er vertrouwd mee raak.
Van de Cursus Bachbloesemtherapie heb ik geleerd dat je met Bach veel kan bereiken wat betreft gevoelens, stemmingen en situaties. Ik weet uit eigen ervaring dat het helpt en dat je mensen er goed mee kan helpen.
B.A. te G.

Ontwikkel en verdiep je spiritualiteit!

Arcana Opleidingen

Wil jij ook jouw spiritualiteit ontwikkelen en verdiepen? Schrijf je dan nu in voor één van onze cursussen.

© 2021 Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest