De kracht van tarot en Bachbloesemremedies

De kracht van Tarot en Bachbloesemremedies

De kracht van tarot en Bachbloesemremedies ligt in het combineren van een methode om inzichten te geven in problemen en emoties met de tarot en het behandelen daarvan met Bachbloesemremedies.
Die combinatie is uniek en het toen ik ruim 36 jaar geleden begon te werken met de tarot, kwam ik er al snel achter dat ik niet alleen het probleem of de situatie wilde verduidelijken met de tarot. Ik wilde ook mijn cliënten helpen in het verwerken van verdriet en andere emoties met Bachbloesemremedies.
Zo bied je jouw cliënt niet alleen duidelijkheid in de problematiek, maar kun je jouw cliënt gelijk helpen met de behandeling van ongewenste emoties en gemoedstoestanden.

De tarot geeft inzicht in levensprocessen

In moeilijke tijden in hun leven hebben veel mensen behoefte aan inzicht in hun situatie of problemen door middel van een tarotconsult.
Vaak willen ze inzichten, omdat ze door de bomen van hun verdriet of onmacht het bos niet meer zien. Soms moeten ze keuzes maken in een moeilijke situatie en willen ze zien welke invloed hun keuze kan hebben op hun leven. Met de tarot geef je inzichten in de levensprocessen van de cliënt.

Verdriet, angsten en rouwverwerking

Hoe verder je komt in het tarotconsult des te meer er naar boven kan komen bij jouw tarotcliënt.
Angsten, verdriet, rouw, het kan allemaal voorbij komen en jij moet als tarotist daar wel mee om kunnen gaan. Het is fijn als je daar als tarotist advies of behandeling bij kunt bieden.

Omgaan met onverwerkt verdriet

Hoeveel van ons hebben onverwerkt verdriet uit het verleden dat we maar met ons mee blijven dragen zonder het ooit echt te verwerken en dan los te laten? Soms lijkt dat zo makkelijk gezegd: “Je moet het verleden loslaten”.
Het feit blijft echter dat niet iedereen dat kan, omdat sommige dingen zo diep in je ziel gegrift staan dat ze onlosmakelijk bij jou horen.

Vaak zijn die gebeurtenissen in jouw leven en die emoties onderdeel van het levenspad van jouw ziel of die van jouw cliënt. Dat zijn de emoties waarvan anderen zeggen: “Maar je moet in het heden leven en het verleden achter je laten”. En voor de cliënt is dat niet altijd de oplossing, omdat daarmee niet de ongewenste emoties verdwijnen.

Onverwerkte emoties loslaten?

Maar wat als die emoties een deel van jou gevormd hebben en je hebben gemaakt tot wie je nu bent? Moet je dat dan tot elke prijs willen veranderen? In sommige gevallen wel, in andere gevallen kun je de scherpe kantjes eraf halen.
Niet iedereen is bereid om het verleden of gebeurtenissen uit hun leven los te laten. Daarvoor is namelijk verwerking van die gebeurtenissen of emoties nodig. Bachbloesemremedies kunnen daarbij een enorme hulp zijn.
Hoe fijn is het als jij als tarotist die scherpe kanten van het verdriet af kunt halen door middel van Bachbloesemremedies?

Toen ik zelf begon met tarotkaarten lezen voor anderen, voelde ik me vaak machteloos als ik zoveel verdriet tegen kwam als ik voor iemand tarotkaarten las. Daarom begon ik mijn tarotconsulten te combineren met het bieden van hulp voor mijn tarotcliënten door middel van Bachbloesemremedies. Ik was al bekend met Bachbloesemremedies, omdat ik er zelf goede ervaringen mee had.

De kracht van tarot in combinatie met Bachbloesemremedies

Zodra je de kracht van de combinatie van het werken met de tarot en Bachbloesemremedies gaat zien en toepassen verandert er iets.
Je hoeft je niet alleen machteloos te voelen en je cliënt enkel een tissue aan te geven, maar kunt dan meer betekenen met Bachbloesemremedies, zodat er gewerkt kan worden aan onverwerkte emoties.

Als je leert werken met Bachbloesemremedies in combinatie met de tarot, dan kun je specifiek bepalen welke Bachbloesemremedies jouw tarotcliënt nodig heeft. Je kunt eventueel aanbieden om te helpen bij het verwerkingsproces door af en toe tijdens een tarotconsult te werken met de emoties die het zwaarst wegen, maar alleen als je daar ervaring mee hebt.

Hulp bieden tijdens het verwerkingsproces

Het geeft enorm veel voldoening om onverwerkte emoties te verlichten bij jouw cliënten. Vaak is het echter nodig om regelmatig tijdens het verwerkingsproces, de samenstelling van de Bachbloesemmix te wijzigen. Als een cliënt meerdere Bachbloesemremedies krijgt in een mix, dan zullen na verloop van tijd sommige Bachbloesemremedies niet meer nodig zijn of plaats maken voor andere Bachbloesemremedies.

Conclusie

Als tarotist heb je de mogelijkheid om jouw cliënt meer te bieden dan alleen inzichten. Je kunt wel degelijk helpen bij het verwerken van oud zeer en onverwerkte emoties. Daarin vindt je de kracht van de combinatie van tarot en Bachbloesemremedies!

Werken met de tarot en Bachbloesemremedies

Wil je leren werken met Bachbloesemremedies?
In de Cursus Bachbloesemtherapie leer jij om ongewenste emoties en ongewenste gemoedstoestanden van jouw cliënten te behandelen.
In de Tarotcursus voor beginners leer je diepgaand werken met de tarot, zodat je jouw cliënten inzicht kunt geven in hun levensprocessen.

Op Pinterest vind je een selectie van de blogs en artikelen van Arcana Opleidingen.
Op mijn facebookpagina deel ik inzichten over tarot, spiritualiteit en healing.

Verder lezen:
Een intuïtieve kijk op tarotkaart Zwaarden 7: onverwerkt verdriet uit het verleden
Als verdriet een strijd wordt
De behandeling van angst met Bachbloesemremedies
Bachbloesemtherapie bij rouwverwerking voor mens en dier
Bachbloesemremedies voor hoogsensitieve dieren

Deze blog is gepubliceerd op 14 februari 2019 en aangepast op 5 maart 2020.

© Margreet Oldenburger – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This