De Magiër in de tarot - De Wet van manifestatie

De Magiër in de tarot vraagt jou of jij gefocust bent op wat voor jou het allerbelangrijkste is om te manifesteren in jouw leven. Ieder mens heeft verlangens in het leven, maar maak jij die verlangens ook echt waar? Manifestatie is de ware kunst van De Magiër en hij kan jou helpen om het leven te leiden dat bij jouw zielsverlangen hoort.

De Magiër in de tarot: Zo boven, zo beneden

Op de Rider Waite Smith versie van de tarotkaart De Magiër (rechts op de foto boven dit blog) zie je dat De Magiër met één hand naar boven wijst en één hand naar beneden.
Hiermee verwijst hij naar het principe ‘Zo boven, zo beneden’. Dit oeroude Hermetische principe vertelt dat de energie van de macrokosmos (boven) weerspiegeld wordt in de microkosmos (beneden).

Alles is gelinkt met elkaar: zoals de planeten gelinkt zijn onze levenservaringen, zo is het leven van de mens te relateren aan het universum: het is één geheel.
Dit principe wordt toegeschreven aan de God Hermes uit de Griekse Mythologie en is daarom ook de verklaring waarom astrologie en ook tarot werken in het dagelijks leven.

Symboliek op De Magiër in de tarot

Op de tafel voor De Magiër uit de Rider Waite Smith zie je de voorwerpen die wijzen naar de elementen: De kelk symboliseert het element water en het zwaard symboliseert het element lucht. De staf symboliseert het element vuur en de het pentakel symboliseert het element aarde. Samen symboliseren zij de bouwstenen van het hele universum, waarmee wensen waar gemaakt kunnen worden door het principe van manifestatie.

De tarotkaart De Magiër vraagt je of jij jouw levensdoel leeft

Voordat we geboren worden, kiezen we wat de lessen en uitdagingen in het leven gaan worden, maar ook onze wensen en levensdoelen voor dit leven. Daarmee bedoelen we dan niet zozeer materiële wensen, maar levenswensen over onze ontwikkeling als ziel en het doel van de ziel in dit leven.

Luister jij naar de gevoelens die je hebt over jouw ‘roeping’? Jouw roeping hoeft daarbij niet eens zozeer over je carrière te gaan, maar vertelt meer over wat jij op aarde waar wilt maken in dit leven: wat wil jij manifesteren?

Tarotkaart De Magiër De Wet van manifestatie

De Tarotkaart De Magiër uit de Light Seer’s Tarot

Als de tarotkaart De Magiër in een tarotlegging verschijnt

Als de tarotkaart De Magiër in een tarotlegging verschijnt dan vraagt deze jou of je wel gefocust bent op datgene wat voor jou het allerbelangrijkste is om waar te maken in jouw leven.
Kijk eens diep naar binnen en vraag jezelf of jij bent wie jij wilt zijn. Leef jij een illusie en onderdruk jij jouw ware aard, omdat de wereld dat van jou verlangt?
Leef jij alleen maar het leven dat de wereld en andere mensen van jou verwachten?

Als jij alleen maar leeft naar de verwachtingen van anderen en de rest van de wereld, dan leef jij niet jouw authentieke leven. Je kunt dan niet jouw zielsverlangens manifesteren, omdat je jouw verlangens onderdrukt.

Manifesteren met de magie van De Magiër in de tarot

De Magiër in de tarot vertelt jou dat jij jouw authentieke leven mag leiden en helpt je om dat te manifesteren.
Manifesteren is de ware kunst van de Magiër, want zijn gedachten creëren zijn leven en alles wat hij daarin wenst.
De voorwaarde is echter wel dat je leert luisteren naar de fluisteringen van jouw ziel, die je vraagt wat dan werkelijk jouw verlangen is.

De Magiër in de tarot vraagt jou om jouw diepste verlangens te creëren

De tarotkaart De Magiër kan ook in een tarotlegging naar voren komen om jou wakker te schudden over hetgeen jij nu manifesteert in jouw leven. Als jij jouw belangrijkste zielsverlangen niet waar hebt gemaakt, dan wil de Magiër jou een duwtje geven om wakker te worden en jou te vertellen dat je toe mag geven aan het creëren van jouw diepste verlangens. Luister naar de fluisteringen van jouw ziel.

Let op synchroniciteit en tekens van het universum om je zielsverlangen te vinden

De meesten van ons hebben geen idee waar ons levenspad ons naar toe leidt, maar De Magiër vertelt je dat jij zelf de weg naar jouw diepste zielsverlangens kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld steeds meer duidelijkheid krijgen door te letten op synchroniciteit en tekens van het universum in jouw leven.
Is er sprake van gebeurtenissen die op het exact goede moment komen, alsof het zo heeft moeten zijn? Dan is dit ook zo! Deze gebeurtenissen zijn een aanwijzing, want dit zijn als het ware seintjes van het universum.
Dit geldt ook voor tekens die je krijgt van het universum. Leer die tekens te herkennen, zeker als ze overeen komen met jouw zielsverlangen.

Vragen die je kunt stellen als de tarotkaart De Magiër in een tarotlegging naar voren komt:

– Welke onderwerpen en ideeën of thema’s blijven iedere keer weer naar voren komen in jouw leven?
– Wat zou jij ECHT willen doen in jouw leven?
– Hoe kun jij jouw grootste wens verwezenlijken?
– Komt er iedere keer weer iets terug als wens wat je echt had willen doen, maar niet gedaan hebt of blijft uitstellen?
– Op welk vlak heb jij het gevoel dat je niet 100% jezelf mag zijn?
– Welke droom wil jij waarmaken?
– Wat vertelt de roep van jouw ziel jou over het leven dat je nu leeft en wat je eigenlijk liever had willen leven?

Conclusie: Luister naar jouw zielsverlangens

Als je eenmaal gaat luisteren naar jouw diepste zielsverlangens, dan creëer je met behulp van manifestatie en de magie uit het universum, jouw zielsverlangen. Zoals De Magiër zijn eigen wereld creëert, zo kun jij jouw eigen leven en zielsbestemming creëren. Laat je leiden door de magie van De Magiër in de tarot.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.
Er zijn mondelinge Praktijkdagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Manifesteren met de tarot en de Wet van Aantrekking
Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging?
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?
De hofkaarten en de elementen in de tarot
Tarotkaart De Ster – Hoop in moeilijke tijden
Tips om te leren werken met de tarot
Tarotkaart De Dwaas: een nieuw begin
Tarotkaart De Zon: geluk, optimisme en voorspoed
De Hogepriesteres in de tarot
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Ben jij bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen?
© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This