Gedragsproblemen bij honden drijven baasjes tot wanhoop
Gedragsproblemen bij honden (maar ook katten) kunnen hun baasjes tot wanhoop drijven.
Angst, onzekerheid, agressie, stress, bijtgedrag, uitvalgedrag, trekken aan de riem en overmatig blaffen zijn de meest voorkomende problemen waarvoor hondeneigenaren aan de bel trekken.
Angst en onzekerheid bij honden veroorzaken vaak bijtgedrag of in veel gevallen uitvalgedrag naar andere honden.
Al snel wordt dan gezegd dat de hond agressief is naar andere honden toe, terwijl de hond in veel gevallen vooral angstig of onzeker is. Dit kan zeker, als het niet behandeld wordt, lijden tot bijtgedrag of uitvalgedrag als beschermingsmechanisme om andere honden op een afstandje te houden.
Agressief of juist angstig: Wat zit er achter de gedragsproblemen bij honden?
Veel hondeneigenaren weten echter niet dat er vaak onzekerheid of angst zit achter het bijtgedrag of uitvalgedrag van honden. Uitvalgedrag van een hond betekent niet altijd dat een hond ook daadwerkelijk bijtgedrag zal gaan vertonen. Vaak is bijtgedrag echter wel het resultaat als er niet ingegrepen wordt.
Helaas wordt al gauw gezegd dat een hond agressief is, zonder te kijken naar de achterliggende oorzaak.
Als je echter niet weet wat de oorzaak is dan bestaat de kans dat je niet doordringt tot de essentie van de gedragsproblemen van je hond.
Behandel de achterliggende oorzaak voor de gedragsproblemen bij de hond
Als de achterliggende oorzaak angst of onzekerheid is, dan is het raadzaam om daar te beginnen met de aanpak van het uitvalgedrag of bijtgedrag. Eerst kijken naar de oorzaak voor gedragsproblemen bij honden en deze effectief behandelen en begeleiden is een eerste vereiste.
De oorsprong van gedragsproblemen bij honden
Ik hoor regelmatig verhalen van eigenaren die vertellen dat hun hond gebeten is als pup en dat hun hond sindsdien angstig en onzeker is. Daardoor is de hond zelf ook bijtgedrag of uitvalgedrag gaat vertonen naar andere honden toe.
Is de oorzaak van de angst of onzekerheid nooit echt behandeld? Met Bachbloesemremedies kun je effectief gedragsproblemen bij honden behandelen. Dit kan ook als de oorzaak voor het gedragsprobleem van de hond al een hele tijd speelt.
Het effect van Bachbloesems op gedragsproblemen bij honden
Bachbloesemremedies zijn enorm effectief als het gaat om het behandelen van gedragsproblemen bij honden (en andere huisdieren).
Veel gedragstherapeuten zullen dit bevestigen. Het is daarbij wel belangrijk dat je het gedrag van je hond kent en ook weet wat dit probleemgedrag bij je hond mogelijk heeft veroorzaakt. Als je de oorzaak van het gedragsprobleem kent, dan kun je dit effectief gaan behandelen met Bachbloesemremedies.
Welke Bachbloesemremedies kies je bij de behandeling van probleemgedrag?
Om tot de keuze van de juiste Bachbloesemremedies bij probleemgedrag te komen is het belangrijk dat je de werking van de Bachbloesemremedies bij diergedrag kent. Het behandelen van mensen werkt niet op dezelfde manier als het behandelen van een probleemgedrag bij dieren.
Bij het kiezen van de Bachbloesemremedie(s) die je wilt gaan inzetten voor het gedragsprobleem van de hond, moet je ook weten in welke gevallen je bepaalde bloesems juist wel of niet kiest. Een grondige kennis van het toepassen van Bachbloesems voor het probleemgedrag van jouw dier, of het dier dat jij behandelt, is daarbij essentieel.
Kennis van het gedrag van dieren in combinatie met het begrijpen van het dierbeeld van iedere Bachbloesemremedie is een vereiste om gedragsproblemen bij honden effectief te kunnen behandelen.
Kennis van gedragsproblemen bij honden
Voor een hond die bijtgedrag of uitvalgedrag vertoont zijn verschillende Bachbloesems toe te passen.
Met het begrijpen van het verschil in werking van de Bachbloesems staat of valt de toepassing van de juiste Bachbloesems.
Eigenaren van huisdieren kennen hun dieren (meestal) heel erg goed en kunnen hun dieren, zowel honden als katten (of paarden) met Bachbloesemtherapie voor dieren begeleiden in alle fases van hun leven.
In combinatie met het opdoen van kennis van gedragsproblemen bij honden kun je de juiste selectie maken van Bachbloesems die je toe wilt passen.
Veel gedragstherapeuten volgen bij Arcana Opleidingen de cursus Bachbloesemtherapie voor dieren, omdat het toepassen van de kennis van Bachbloesems in combinatie met het begrijpen van het gedrag van het dier een perfecte combinatie is. De cursus Bachbloesemtherapie voor dieren wordt niet alleen gevolgd door gedragstherapeuten, maar ook door heel veel eigenaren van huisdieren.
Je leert in de cursus Bachbloesemtherapie voor dieren werken met toegepaste casuïstiek zodat je ervaring opdoet om kennis van diergedrag te combineren met het inzetten van de juiste Bachbloesems.
Ook leer je hoe jij combinaties van Bachbloesems zelf toe kunt passen bij probleemgedrag van honden en andere huisdieren.
Je gaat ook werken met het behandelen van ongewenste emoties bij huisdieren, zoals bijvoorbeeld angst, onzekerheid, stress of verdriet, maar ook traumatische ervaringen.
Verder lezen:
Bachbloesemtherapie bij rouwverwerking voor mens en dier
Bachbloesemremedies voor hoogsensitieve dieren
Help dieren met Bachbloesemtherapie
Kennis versus erkenning
Op mijn facebookpagina deel ik blogs over tarot, healing en spiritualiteit. Geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Heb je vragen? Neem gerust contact met me op.
Dit blog is gepubliceerd op 5 oktober 2018 en aangepast op 26 februari 2020.
© Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen
Recente reacties