Help adoptiehonden en andere dieren met Bachbloesemtherapie

Help adoptiehonden en dieren met bachbloesemtherapie bij angst, gedragsproblemen of ongewenst gedrag met Bachbloesemtherapie. Adoptiehonden reageren geweldig goed op Bachbloesemremedies. Bachbloesemremedies helpen bij ongewenst gedrag van dieren, mits je de toepassing van Bachbloesemremedies goed genoeg kent om de juiste Bachbloesemremedies te kiezen.

Help dieren met Bachbloesemtherapie bij ongewenst gedrag of angst

Dieren kunnen niet, zoals mensen dat doen, met woorden uitdrukking geven aan hun emoties. Zij laten die emoties zien door middel van hun gedrag en hun lichaamstaal. Als jij jouw dier heel goed kent, dan is het wellicht eenvoudig om te zien of er sprake is van bijvoorbeeld angst. Iedereen herkent wel angstig gedrag bij een hond, maar er zijn zoveel soorten gedrag die lastiger te herkennen zijn.

Adoptiehonden helpen met Bachbloesemremedies

Er komen steeds meer ‘Rescue honden’ naar Nederland uit landen als Griekenland, Spanje, Portugal en Roemenië. Adoptiehonden worden geadopteerd via stichtingen die zich toeleggen op het herplaatsen van zwerfhonden.
De aanpassingsproblematiek van adoptiehonden of Rescue honden kan complex zijn.
De meeste adoptiehonden komen rechtstreeks vanuit het buitenland naar het adoptiegezin. Vaak realiseren de eigenaren zich daardoor pas later dat er aanpassingsproblemen kunnen ontstaan.

De meeste adoptiehonden hebben hun leven lang gezworven en hebben nooit een stabiel thuis gehad. Maar bij aankomst in Nederland moeten zij opeens functioneren in een gezin. Meestal zijn er dan in het nieuwe gezin vaste tijden voor het wandelen met de hond, terwijl deze honden gewend waren hun behoefte te doen als zij aandrang voelden.
Door aanpassingsproblemen denken steeds meer eigenaren met een adoptiehond aan de behandeling van de hond met Bachbloesemremedies.

Adoptiehonden met aanpassingsproblemen helpen met Bachbloesemremedies

Dieren spelen een enorm grote rol in het gezin in Nederland, maar de meeste adoptiehonden zijn dat in eerste instantie niet gewend. In het beste geval leefden ze in groepen, maar vrijwel nooit afzonderlijk bij een gezin thuis. Vaak zijn deze honden onzindelijk, omdat ze niet in huizen woonden en geen zindelijkheidstraining hebben gehad.

Soms worden de adoptiehonden na aankomst in Nederland in eerste instantie door vrijwilligers opgevangen. Ook zij verdiepen zich steeds vaker in het helpen van de adoptiehonden met Bachbloesemremedies. De vrijwilligers van de adoptiestichtingen volgen steeds vaker de cursus Bachbloesemtherapie voor dieren. Zij kunnen dan de nieuwe adoptiegezinnen adviseren hoe zij de adoptiehonden kunnen helpen om de overgang naar het gezinsleven eenvoudiger te maken.

De voordelen van Bachbloesemremedies voor adoptiehonden

Bachbloesemremdies zijn een zachte manier om gedragsaanpassingen van adoptiehonden te corrigeren en gedrag bij te sturen. Als per ongeluk de verkeerde Bachbloesem is geselecteerd, dan kan dit geen kwaad. Het enige dat je dan merkt is dat de Bachbloesem niet het beoogde effect heeft. Het is dan goed om door te zoeken naar de juiste Bachbloesemremedies.
Bachbloesemtherapie slaat erg goed aan bij adoptiehonden, mits de juiste Bachbloesemremedies zijn geselecteerd. Iedereen kan dit leren en Bachbloesemtherapie is een laagdrempelige behandelmethode. De kosten van Bachbloesemremedies zijn een stuk lager dan consulten bij gedragstherapeuten voor honden.
Soms is het wel verstandiger om een hondengedragsdeskundige in te schakelen als de problematiek te complex is.

De rol van hondengedragsdeskundigen bij gecompliceerde problematiek

Hondengedragsdeskundigen zijn gespecialiseerd in het observeren van hondengedrag. Zij herkennen de emoties van een hond heel duidelijk in het getoonde gedrag. Dit vertaalt zich dan in advies naar de eigenaar van de hond over hoe het beste met het probleemgedrag omgegaan kan worden. Ook hierin zijn Bachbloesem remedies een geweldige aanvulling, die honden kan helpen omgaan met hun emoties en ongewenst gedrag corrigeren. Hondengedragsdeskundigen worden steeds vaker geraadpleegd bij adoptiehonden met gecompliceerde aanpassingsproblemen.
Ook zij zien in Bachbloesemremedies een geweldige aanvulling.

Conclusie: De kunst van het kiezen van de juiste Bachbloesemremedie bij dieren

Bij een verkeerde keuze van een Bachbloesem remedie heeft de remedie gewoon geen effect en zijn er geen schadelijke gevolgen voor het dier.
Helaas zijn er echter daardoor wel een heleboel mensen die denken dat Bachbloesem remedies voor dieren gewoon niet goed werken, want ze zien geen effect!
Dat ontbreken van het gewenste effect is dan echter niet het gevolg van de werking van de Bachbloesem remedie.
Het echte probleem is het gebrek aan kennis van het gebruik van de Bachbloesems door de eigenaar!

Ik heb een jarenlange ervaring in het opleiden van eigenaren van huisdieren, maar ook in het opleiden van hondengedragstherapeuten die willen leren over het gebruik van de Bachbloesem remedies bij hun cliënten.
Ik heb ook verschillende vrijwilligers van stichtingen begeleid bij hun werk met adoptiehonden en Bachbloesemremedies.

In het lesmateriaal van de cursus Bachbloesemtherapie voor dieren maken we gebruik maken van herkenbare casuïstiek uit de praktijk.
In de laatste les mag je ook jouw eigen casussen insturen, met de door jou geselecteerde Bachbloesemremedies.
Zo leer je hoe je zelf in de praktijk met casussen kunt werken. Daardoor krijg je alvast ervaring in het selecteren van Bachbloesemremedies voor dieren.
Gedurende de cursus Bachbloesemtherapie voor dieren werk je dus zelf met de casuïstiek en krijg je persoonlijke feedback van jouw docent.
Help dieren met Bachbloesemtherapie door het selecteren van de juiste Bachbloesems.

Verder lezen:
Bachbloesemtherapie bij rouwverwerking voor mens en dier
Bachbloesemtherapie voor hoogsensitieve dieren
Gedragsproblemen van honden maken baasjes wanhopig

Op mijn facebookpagina deel ik berichten over tarot, spiritualiteit en healing.

Dit blog is gepubliceerd op 13 november 2017 en aangepast op 26 februari 2020.
© Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This