Kracht in de tarot eigenwaarde en zelfbeeld

De tarotkaart Kracht vertelt jou dat alles wat jij in het leven nodig hebt, al in jezelf zit.
Innerlijke Kracht hebben we allemaal, maar soms kan het voelen als je die innerlijke Kracht kwijt bent. Als dan de tarotkaart Kracht verschijnt in een legging, dan wordt je er gelijk weer aan herinnerd dat jij jouw eigen innerlijke Kracht aan kunt boren.

Belangrijke betekenissen van Kracht in de tarot

De manier waarop de vrouw op de tarotkaart Kracht met de leeuw om gaat, getuigt van zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde.
Zij weet en vertrouwt erop dat zij in staat is om ieder obstakel in haar leven en iedere tegenslag of uitdaging aan te kunnen.

Belangrijke betekenissen van de tarotkaart Kracht zijn dan ook eigenwaarde en zelfbeeld, maar ook jouw eigen persoonlijke kracht en moed.
Durf jij erop te vertrouwen dat je tegenslagen aan kunt? Dat jouw levenskracht zo sterk is dat je uit ieder dal weer omhoog kunt klimmen?

Tarotkaart Kracht Light Seer's Tarot en Lumina Tarot

Symboliek van de kaart Kracht in de tarot en de astrologie

Op bijna alle versies van de tarotkaart Kracht zie je een leeuw, met uitzondering van The Light Seer’s Tarot, links op de foto hierboven. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het bijbehorende astrologische teken van de tarotkaart Kracht het teken Leeuw is.
De leeuw op de kaart Kracht staat symbool voor onze dierlijke instincten.

Op de tarotkaart Kracht uit de Lumina Tarot rechts op de bovenstaande foto zie je ook het astrologische teken van Leeuw. De heerser van het astrologische teken Leeuw is De Zon.
De Zon staat in de astrologie voor het ego, maar ook voor de persoon die we denken dat we zijn en waar we onszelf mee personifiëren.
In de geboortehoroscoop laat De Zon onder andere zien hoe en op welk gebied van ons leven wij ‘erkend’ willen worden.

Jouw zelfbeeld en de kaart Kracht in de tarot

Vaak is het beeld dat een ander van jou heeft, compleet afwijkend van hetgeen jij zelf ervaart. Vinden anderen jou een mens met innerlijke kracht en zeggen zij dat jij in staat bent om obstakels te overwinnen?

De vraag is dan hoe jij dat zelf ervaart, want het beeld dat anderen bij jou hebben, komt soms gevoelsmatig niet overeen met hoe jij jezelf ervaart.
In dat geval kan het zijn dat jij de tarotkaart Kracht nog niet in jezelf ziet.

Als de kaart Kracht verschijnt in een tarotlegging

Erken jij jouw innerlijke kracht of twijfel je eraan? Als de tarotkaart Kracht verschijnt in een legging, dan is dat een vraag die jij jezelf zou kunnen stellen. Hoe kun jij jezelf zien als krachtig en die letterlijke kracht ook daadwerkelijk aanboren?

Natuurlijk kan het zijn dat je op jonge leeftijd niet hebt geleerd om voor jezelf op te komen. Maar dat wil nog niet zeggen dat het dan nu te laat is.
Het is nooit te laat om jouw eigen Kracht te omarmen en dat is precies wat de tarotkaart Kracht van jou vraagt als deze in een tarotlegging verschijnt.

Hoe ervaar jij jouw persoonlijke Kracht?

Overkomt het leven jou en voel jij je machteloos en krachteloos als het leven tegen zit? Of maak jij juist gebruik van jouw innerlijke kracht om tegenvallers of moeilijke situaties het hoofd te bieden?
Wil jij bijvoorbeeld een fijne relatie met een levenspartner, maar heb jij (soms onbewust) zelf het gevoel dat je dat niet verdient?

Vragen die jij jezelf kunt stellen als de tarotkaart Kracht verschijnt

– Op welke vlakken in mijn leven kan ik krachtiger zijn?
– Hoe kan ik het beste werken aan mijn zelfbeeld?
– Heb jij diep van binnen het gevoel dat er altijd genoeg geld of liefde in jouw leven is?
– Op welk gebied in jouw leven voel jij jezelf krachteloos?
– Is angst de reden waarom jij niet tot volle bloei komt?
– Op welk vlak zou jij meer zelfvertrouwen mogen hebben?

Pak vervolgens jouw tarotdagboek erbij en ga schrijven over de tarotkaart Kracht.
Leg de tarotkaart Kracht voor je neer. Laat je pen gewoon vertellen wat deze kaart voor jou betekent en op welk vlak van jouw leven jij jouw innerlijke kracht meer aan mag gaan boren. Op welk vlak van jouw leven kun jij jouw zelfbeeld veranderen?

Laat het niet alleen bij schrijven over Kracht in de tarot, maar neem jouw ervaringen mee in het dagelijks leven en denk aan de tarotkaart Kracht als je even weer in gevecht bent met jouw gevoel van eigenwaarde, jouw moed of zelfvertrouwen.

Conclusie:

Vaak vertellen we onszelf, vaak onbewust, het verhaal dat wij geen liefde, geluk, succes, geld of fijne carrière verdienen.
De tarotkaart Kracht kan ons veel inzicht geven wat wij daaraan kunnen doen.
Stap jij ook in je eigen innerlijke kracht?
Wil je dan laten weten hoe jij dat gedaan hebt?

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.
Er zijn mondelinge Praktijkdagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Kun je met tarotkaarten de toekomst voorspellen?
De hofkaarten en de elementen in de tarot
De Kluizenaar in de tarot – innerlijke wijsheid
Tarotkaart De Zon: optimisme, geluk en voorspoed
Wat je moet weten over intuïtief tarotkaarten lezen
Zwaarden 3: hartzeer en zielepijn
Tarotkaart De Dood – Afscheid van het oude
Schaduwwerk en healing met de tarot
De Maan in de tarot: intuïtie, angst en de Schaduw
Intuïtief schrijven met de tarot

Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.
Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de Tarotblogs nieuwsbrief!

© Margreet Oldenburger-Coffa

Pin It on Pinterest

Share This