Mondelinge Tarotcursus voor beginners

Mondelinge Tarotcursus voor beginners – Een praktijkgerichte en diepgaande tarotstudie in Almelo

De mondelinge tarotcursus voor beginners is een praktijkgerichte cursus die jou leert om te werken met de tarot op jouw eigen unieke manier.
Gaat jouw hart zingen van het idee dat jij andere mensen kunt helpen richting te geven aan hun leven en inzicht te krijgen in hun problemen?
In deze mondelinge tarot cursus leer jij anderen helpen om eenvoudiger hun hart te volgen bij het maken van keuzes door middel van de tarot.

Als je toch liever thuis wilt studeren, kijk dan eens naar de tarotcursus voor beginners en de tarotcursus voor gevorderden.
Bij deze schriftelijke tarotcursussen worden ook mondelinge praktijkdagen georganiseerd, zodat je tarotleggingen samen met je medecursisten kunt doen.
Daarmee maak je gebruik van de voordelen van het studeren in jouw eigen tempo en de mogelijkheid om praktijkgerichte mondelinge praktijkdagen in Almelo te volgen.

De Mondelinge Tarotcursus voor beginners biedt jou hetzelfde lesmateriaal als de schriftelijke tarotcursus voor beginners, met als verschil dat je in de mondelinge cursus tijdens de cursusavonden tarotreadings kunt doen voor je medecursisten.
Gedurende de 7 mondelinge lessen gaan we op een andere manier werken met de tarotkaarten, want we gaan contact leggen met jouw gidsen en je leert om zelf een band op te bouwen met jouw gidsen.
Je leert wat gidsen zijn en je leert hoe je hun boodschappen door kunt geven als je met de tarot werkt.

Alle lessen zullen heel praktijkgericht zijn.
Je gaat daadwerkelijk tarotkaarten leggen voor je medecursisten.
Daarbij maak je gebruik van je intuïtie, waarmee ik jou leer werken.
Natuurlijk gaan we niet voorbij aan de betekenissen van de kaarten, maar je leert in de praktijk hoe je uit de vele betekenissen die een kaart kan hebben, de exact juiste betekenis te halen gericht op de vraag van jouw cliënt.

We gaan dus heel veel oefenen en kennis toepassen.
Dat betekent dat je in de weken tussen de lessen zelf aan het werk moet om te werken met de betekenissen van de tarotkaarten.
Je volgt dus niet alleen 7 mondelinge lessen, maar reserveert ook tijd om thuis te werken met de kaartbetekenissen. Daarbij kun je denken aan 2 uur per week.
We werken met kleine groepjes, dus er is optimale begeleiding bij de tarotreadings die je met de medecursisten doet.

In deze blog vertel ik je meer over geschikte tarotdecks voor beginners.

Een nieuwe manier van werken met de tarot

Deze mondelinge tarotcursus voor beginners is niet gericht op het in je hoofd stampen van betekenissen, maar laat jou op speelse wijze zelf ervaren wat de tarotkaarten jou te vertellen hebben!
Gedurende de mondelinge tarot cursus voor beginners gaan we er samen aan werken om van jou de meest fantastische tarotlezer te maken.
Door de feedback die jij tijdens de lessen krijgt van jouw docent doe je enorm veel praktijkervaring op.
Naast het werken met de tarotkaarten op de traditionele manier leer jij dus te werken met jouw intuïtie, zodat je leert om te vertrouwen op de boodschappen die jij krijgt voor jezelf en/of jouw cliënten tijdens een tarotconsult.

Ook leer je werken met jouw spirituele gidsen, zodat jouw tarotconsulten nog meer diepgang krijgen door alle inzichten die jouw spirituele gidsen jou geven.
Wij kregen steeds meer vragen van cursisten die willen werken vanuit een combinatie van het luisteren naar je intuïtie gedurende een tarot consult en om te leren daarin boodschappen van je spirituele gidsen te ontvangen!
Deze mondelinge tarot cursus voor beginners voldoet daarmee volledig aan deze vraag.
Er gaat een wereld voor je open als je je niet meer blind staart op alleen de kaartbetekenissen, maar open staat voor de ingevingen van jouw intuïtie en jouw spirituele gidsen.

Voor wie is deze mondelinge Tarotcursus voor beginners bedoeld?

 • Als je geen hele zaterdag vrij kunt maken voor de Tarot Opleiding voor Professionals, maar liever een avond per twee weken cursus wilt volgen.
 • Als je liever een mondelinge cursus doet en in de praktijk leert om tarotreadings te doen voor je medecursisten en daarop gelijk feedback wilt krijgen van jouw cliënt in plaats van alleen thuis te studeren en je huiswerk in te sturen ter correctie.
 • Als jij meer leert van praktijkgerichte lessen dan van online cursussen of schriftelijke cursussen.
 • Als je houdt van interactie met je medecursisten en open staat om ook van elkaar te leren.
 • Wil jij leren hoe jij ook professioneel kunt leren werken met de tarot kaarten?
 • Wil jij leren van een tarot professional met meer dan 33 jaar ervaring met de tarot en zelf ook een tarot professional worden?
 • Wil jij leren werken met zowel de betekenissen van de tarot kaarten, maar ook vanuit jouw intuïtie?
 • Wil jij leren werken met jouw gidsen in tarotconsulten ?
 • Wil jij praktijkervaring opdoen terwijl je leert?
 • Wil jij het zelfvertrouwen ontwikkelen om tarot consulten voor cliënten te doen?
 • Wil jij leren hoe je jouw cliënten bij kunt staan bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen en het maken van keuzes?
 • Wil jij jouw cliënten begeleiden door middel van tarot consulten in de moeilijke periodes in hun leven?

In de tarot cursus voor beginners leer je luisteren naar wat jouw intuïtie je vertelt over de tarotkaarten, maar je leert ook werken met de betekenissen van de kaarten zoals ze in het lesmateriaal zijn uitgewerkt.
Door de combinatie van intuïtie en betekenissen van de tarotkaarten, ontwikkel je een unieke manier van het werken met de tarot.
We werken met de Radiant Rider-Waite tarot, omdat de afbeeldingen op deze tarotkaarten duidelijker zijn getekend en de kleuren uitnodigen tot het gebruik van je intuïtie.
Als je echter liever werkt met de Morgan Greer Tarot, De Original Rider Waite, de Robin Wood Tarot, de Universal Waite Tarot of de Hanson-Roberts Tarot dan kan dat natuurlijk ook, aangezien deze tarotkaarten allemaal gebaseerd zijn op de originele Rider Waite symboliek.

Wat leer je in de mondelinge tarotcursus voor beginners?

 • In de mondelinge tarotcursus voor beginners leer je hoe jij de inzichten die je opdoet aan andere mensen door kunt geven en hoe je met zelfvertrouwen kunt werken met de tarotkaarten.
 • In de mondelinge tarotcursus voor beginners leer jij hoe jij een professioneel tarotconsult kunt geven voor jouw cliënten. Daarbij leer je om kennis van de kaarten, jouw intuïtie en boodschappen van jouw gidsen te combineren in een tarotconsult.
 • De mogelijkheden van de tarot zijn ongekend als je werkt met je intuïtie en je spirituele gidsen. Je leert om een tarotconsult te geven vol diepgang, waarbij vaak levensveranderende inzichten opgedaan worden, die jouw cliënten altijd bij blijven.
 • Je leert hoe je in een tarotlegging de samenhang kunt zien tussen de verschillende kaarten in een tarot legging, zodat de kaarten een verhaal vormen en niet langer losse kaarten zijn.
 • Je leert tarot kaarten in een tarotlegging met elkaar te verbinden, door de betekenis van de tarot kaarten te vertalen naar de plek waar ze in de legging liggen.
 • Je leert met verschillende legpatronen werken die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt in jouw tarot consulten!
 • Je leert een tarotlegging te analyseren.
 • Je leert omgaan met gesprekstechnieken.
 • In de mondelinge tarotcursus voor beginners leer je ook werken met jouw spirituele gidsen.

Voor wie is de mondelinge tarot cursus voor beginners?

 • Als het jouw zielsverlangen is om mensen te helpen met de tarot, dan is deze cursus voor jou.
 • Als jij liever wilt leren hoe je intuïtief EN met jouw spirituele gidsen kunt werken met de tarot in plaats van telkens de boeken te moeten raadplegen tijdens een tarotlegging om met de betekenissen van de kaarten te werken, dan is deze cursus voor jou. Vanzelfsprekend leer je die kaartbetekenissen in deze cursus wel, maar je leert er anders meer omgaan!
 • Deze tarotcursus is voor jou als je diepgaander wilt werken met de tarot dan jouw boekenkennis je tot nu toe heeft gebracht.
 • Deze cursus is voor jou als je met verschillende tarotkaarten wilt werken die gebaseerd zijn op de symboliek van het Rider Waite Smith systeem.
 • Als je zelfstandig met verschillende legpatronen wilt leren werken, die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat JIJ wel door de bomen het bos kunt zien dan is deze cursus voor jou.
 • Als jij de tips & tricks wilt leren van een tarot professional die al 34 jaar ervaring heeft met de tarot, in plaats van alleen je kennis uit boeken te halen, dan is deze cursus bedoeld voor jou.

Wat krijg je nog meer in de mondelinge tarot cursus voor beginners?

Direct na inschrijving en voor aanvang van de eerste les van de mondelinge tarot cursus voor beginners ontvang je het lesmateriaal van de schriftelijke Tarotcursus voor beginners per email.
Deze cursus bestaat uit 7 modules en 7 werkboeken.
Je krijgt als bonus het lesmateriaal van het Basisprogramma Spiritualiteit en Gidscontact van Arcana Opleidingen, zodat je niet alleen leert om met jouw gidsen te werken tijdens tarot consulten, maar hen altijd kunt raadplegen.

Wat zijn de resultaten na het volgen van de tarotcursus voor beginners?

 • Je bent in staat om zelfstandig een tarot reading te doen, voor jezelf of voor anderen, waarbij jij jouw intuïtie, jouw spirituele gidsen en de kennis van de tarotkaarten toepast.
 • Je hebt geleerd hoe je het beste met jouw spirituele gidsen kunt werken tijdens een tarot reading, maar ook in je dagelijks leven.
 • Je bent in staat om een tarotlegging te doen zonder boeken te hoeven raadplegen tijdens de reading.
 • Je bent in staat om voor jezelf of voor anderen inzichten uit de kaarten te halen, die je zonder de tarot niet had gekregen.
 • Je hebt geleerd om vragen te beantwoorden en inzichten te geven in problemen of levensvragen die jijzelf of anderen jou stellen.
 • Je hebt geleerd om het verhaal in een tarotlegging te zien en niet slechts een aantal losse kaarten op tafel te zien.
 • Je hebt geleerd om een tarotlegging te analyseren van begin tot eind en aan het eind van een tarotconsult jouw readings samen te vatten en antwoord te geven op de gestelde vraag.
 • Je hebt een intuïtiever en spiritueler zicht op de tarot gekregen.

Jouw investering bedraagt €395,- voor 7 lessen inclusief het lesmateriaal van de schriftelijke Tarotcursus voor beginners
Ben je benieuwd naar welke tarotdecks er geschikt zijn voor cursisten die beginnen te werken met de tarot?
Bekijk het hier: Tarotdecks voor beginners: De Radiant Rider-Waite tarot.

Hoe kun jij na afloop jouw tarotstudie vervolgen?

Na afloop van de Mondelinge Tarotcursus voor beginners kun je deelnemen aan de Mondelinge Tarotcursus voor gevorderden en die ook zal bestaan uit 7 mondelinge lessen.
In de Mondelinge Tarotcursus voor gevorderden leer je nog meer technieken en diverse mogelijkheden om je eigen tarotleggingen te ontwerpen afgestemd op de cliënt waarvoor je de tarotreading doet.
Je leert omgaan met Schaduwwerk en Lichtwerk, zodat je in staat bent om jouw cliënten ook te kunnen helpen in donkere tijden in hun leven.

Als je daarna jouw tarotstudie nog wilt vervolgen kun je deelnemen aan de Mondelinge Tarotcursus voor tarot specialisten, waarin je schaduwwerk en lichtwerk met de tarot leert integreren in het inzetten van de tarot in therapeutische trajecten of coachingstrajecten.
Deze drie mondelinge tarotcursussen samen vormen de Opleiding tot Tarot Professional.
Indien je deelneemt aan de Tarotcursus voor beginners, de Tarotcursus voor gevorderden en de Tarotcursus voor specialisten, dan ontvang je het Diploma voor Tarot Professional bij een voldoende beoordeling.

Waarom bij Arcana Opleidingen een cursus volgen?

 • Je beantwoordt in je huiswerk open vragen en geen onpersoonlijke multiple choice vragen zoals bij andere cursusinstituten. Daardoor krijg je optimale begeleiding en advies, waardoor jouw groei met sprongen vooruit gaat.
 • Jouw huiswerk wordt nagekeken door je docent en niet door een computer.
 • Je gaat direct werken aan jouw persoonlijke spirituele groei en jouw ontwikkeling als therapeut.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding bij jouw groeiproces en spirituele bewustwording.
 • Je ontwikkelt je tot een deskundig en succesvol therapeut.
 • Alle cursussen zijn geschreven na jarenlange praktijkervaring.
 • Arcana Opleidingen is al ruim 21 jaar jaar gespecialiseerd in afstandsonderwijs en 1 op 1 begeleiding van cursisten.
 • Betaalbare cursussen, omdat wij kwalitatief hoogstaande cursussen betaalbaar willen maken voor iedereen!
 • Razendsnelle levering: Je ontvangt het lesmateriaal per email binnen 1 werkdag na ontvangst van je betaling.
 • Je betaalt geen inschrijfgeld, zoals bij andere instituten.

Ontwikkel en verdiep je spiritualiteit!

Arcana Opleidingen

Wil jij ook jouw spiritualiteit ontwikkelen en verdiepen? Schrijf je dan nu in voor één van onze cursussen.

© 2021 Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest