Over Arcana Opleidingen

Over Arcana Opleidingen

Mijn naam is Margreet Oldenburger-Coffa en ik ben geboren in 1967 in Almelo, waar ik nog steeds woon met mijn gezin en onze Schotse Herders en katten.
Ik heb al ruim 34 jaar een enorm passie voor tarot, spiritualiteit en healing.
Ik ontdekte de tarot toen ik 16 jaar oud was en ik leef mijn passie voor tarot door tarotconsulten te geven in mijn praktijk in Almelo en per email, door tarotcursussen en tarotworkshops te geven en te schrijven over de tarot.

Mijn Missie in Arcana Opleidingen

Mijn passie is mijn werk en mijn werk is mijn passie! Hoe mooi kan het leven zijn als je iedere dag je passie kan leven? Mijn enorme passie voor de tarot en spirituele ontwikkeling waren de drijfveer om door middel van de tarotkaarten mensen te helpen die geen inzicht meer hadden in hun problemen en daar vragen over hadden.
Tarotconsulten waren jarenlang mijn grootste passie. Er kwamen echter steeds meer vragen van mensen die graag zelf met de tarotkaarten wilden leren werken en door mijn ervaring als voormalig docente Engels zat het lesgeven al in mijn bloed en ontstonden de diverse tarotcursussen en tarotworkshops.
Ook schrijf ik graag over de tarot en spirituele ontwikkeling op mijn blogs.
Door middel van de cursussen van Arcana Opleidingen hoop ik een bijdrage te zijn in jouw spirituele ontwikkeling en eventuele praktijkvoering middels tarot, spiritualiteit en healing.

De voorgeschiedenis van Arcana Opleidingen

Al vanaf mijn vroege jeugd was ik me gewaar van energie, intuïtie, mijn spirituele gidsen en de aanwezigheid van de spirits van mijn voorouders.
Spiritualiteit was en is voor mij vanzelfsprekend.
Op mijn 16e kocht ik mijn eerste tarotdeck.
De tarot maakte veel in me los en de afbeeldingen op de kaarten raakten me vaak tot in het diepst van mijn ziel.
De tarot werd een leidraad voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Mijn interesse in spiritualiteit kwam deels door de prachtige verhalen die mijn Indische vader mij als klein kind vertelde over zijn leven in Nederlands-Indië en de cultuur daar.
Mijn passie voor tarot is vanaf mijn 16e groot geweest en al snel ging ik tarotkaarten lezen voor vrienden en kennissen, die allemaal geïntrigeerd waren en versteld stonden van de informatie die ik uit de tarotkaarten kon halen.
Ik had, mede door het in die tijd ontbreken van cursussen en boeken, geleerd om intuïtief te werken met de kaarten.
Met de komst van het internet begon ik een diepgaande tarotstudie mede doordat de Engelstalige boeken hier via het internet ook te bestellen waren.

In 2000 richtte ik Arcana Opleidingen op en ging ik cursussen verzorgen over de tarot en andere spirituele onderwerpen die mijn hart hadden geraakt en die ik diepgaand bestudeerd had.
Dat ben ik altijd blijven doen en dat doe ik nog.

Mijn studies en interesses

Persoonlijke en spirituele ontwikkeling en bewustwording zijn altijd belangrijk geweest in mijn leven.
In de jaren waarin ik al professioneel werkte met de tarot volgde ik meerdere studies, op het gebied van Bachbloesemtherapie, Aura- en Chakrahealing en alle onderwerpen die mij konden helpen om niet alleen inzichten te geven door middel tarotconsulten, maar mijn cliënten ook hulp te bieden bij het werken aan hun problematiek door middel van diverse therapiën.

De studie die een enorme impact op mijn leven heeft gehad is de opleiding ‘Symbolische Psychologie op basis van C.G. Jung’ die ik van 2003 tot en met 2006 bij Odrerir (Karen Hamaker-Zondag) in Amstelveen volgde.
Gedurende deze opleiding ging er een wereld voor me open, een wereld die zo totaal aansloot bij hetgeen ik waarnam en zag in de tarotkaarten, namelijk dat mensen vaak geleefd worden door hun angsten, hun denkprocessen en hun problemen en daardoor vaak geen contact konden maken met hun ware zielsverlangens.
Daar ontstond ook mijn fascinatie voor het persoonlijk onbewuste en de schaduw in de psyche van de mens, waardoor ik ook graag met dromen en schaduwwerk ging werken.
Ik studeer Evolutionaire Astrologie in mijn vrije tijd. Ik zal waarschijnlijk een levenslange student blijven van tarot, spirituele ontwikkeling, healing en bewustzijn.
Er zijn zoveel onderwerpen die me blijven boeien en die ik blijf bestuderen.

Graag help ik jou door helderheid en inzichten te geven in jouw leven!

Ik ben geïnspireerd door:
Gabrielle Bernstein
Michael Pylarczyk
Marie Forleo
Mark Jones
C.G. Jung
Karen Hamaker-Zondag
Linda Wormhoudt
Sandra Ingerman
Danielle Laporte
Barbara Moore
Sharon Blackie
Clarissa Pinkola Estes

Ontwikkel en verdiep je spiritualiteit!

Arcana Opleidingen

Wil jij ook jouw spiritualiteit ontwikkelen en verdiepen? Schrijf je dan nu in voor één van onze cursussen.

© 2021 Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest