Borderless edition Smith Waite Tarot Deck
Eindelijk is de Borderless Smith-Waite Tarot Deck nu ook verkrijgbaar in Europa! De officiële naam is Smith-Waite Tarot Deck Borderless, maar in de tarotcommunity spreekt iedereen over de Borderless Smith-Waite Tarot Deck.
Dit tarotdeck heeft geen witte randen, waardoor je als het ware direct in de afbeelding op de kaarten getrokken wordt.

In 2013 kwam de Smith-Waite Centennial Tarot Deck uit, maar helaas met witte randen. Die witte randen storen veel tarotlezers en mij persoonlijk ook. Daarom ben ik erg blij met deze Borderless Smith-Waite Tarot. Dit deck heeft wel de kleuren van de Centennial Tarot Deck, maar zonder de witte randen.

Borderless edition Smith-Waite Tarot Deck met matte kleuren

Toen ik dit deck voor het eerst zag op Instagram was ik gelijk geïntrigeerd.
De afbeeldingen zelf zijn exact zoals op mijn standaard RWS deck, dat ik in 1983 kocht. Gelukkig heeft dit de Borderless Smith-Waite echter geen vervelende witte randen. De kleuren zijn veel rustiger en minder schreeuwerig vergeleken met de standaard editie van de Rider Waite tarot.

Alhoewel ik begon in 1983 met de original Rider Waite Smith tarot, was ik daar eigenlijk na een paar jaar wel een beetje op afgeknapt.
Ik vond de kleuren te schreeuwerig en ook vonden veel van mijn tarot cursisten het niet echt een heel intuïtief tarotdeck.

Andere tarotdecks gebaseerd op de Rider Waite Smith symboliek

Al snel na de aanschaf van mijn eerste Rider Waite Smith tarot deck begon ik te zoeken naar andere tarotdecks, die wel gebaseerd waren op dezelfde symboliek als de RWS, maar met een andere uitstraling. Dan kom je terecht bij tarotdecks zoals De Robin Wood tarot, de Universal Waite Tarot, de Sharman-Caselli etc.

Ik ben wel altijd met decks blijven werken die gebaseerd zijn op de RWS, aangezien alle boeken, cursussen etc waar de meeste tarot readers mee in aanraking komen, gebaseerd zijn op dit deck.
Ondertussen zijn bij het herschrijven van dit blog in juli 2020 er alweer zoveel nieuwe, nog mooiere tarotdecks bij gekomen.

Waarom dan toch de Smith-Waite Tarot Deck Borderless?

Ook al had ik meerdere varianten van de Rider Waite Smith tarot, toch raakte deze Borderless Edition met de oorspronkelijke tekeningen van Pamela Colman Smith me.

De kleuren zijn matter en iets dieper dan op de originele uitvoering, maar dat trok me juist!
Op Instagram las ik dat de kleuren die in deze Borderless Edition gebruikt zijn, precies hetzelfde zijn als in de Smith-Waite Centennial Tarot die eerder al uitkwam, maar dit keer dus zonder de irritante witte randen.

Even wennnen aan de kleuren van de Borderless Smith-Waite Tarot Deck

Toen ik het deck ontving van Amazon, werd ik er niet onmiddellijk dolgelukkig van.
Ik vond de kleuren toch anders dan ik op Instagram had gezien en het is dan ook goed te vermelden dat de kleuren op een beeldscherm toch anders zijn dan op het deck zelf. In werkelijkheid zijn de kleuren iets donkerder en wat somberder wellicht.
Ook dat is natuurlijk weer heel persoonlijk.

Borderless edition Smith Waite Tarot Grote Arcana

Ik heb nu een paar dagen intensief gewerkt met dit deck en ik ben er nu wel degelijk dolgelukkig mee.
Door het ontbreken van de randen bij dit deck, word je als het ware in het deck gezogen en heb je een veel intuïtiever gevoel bij de interpretaties. De kleuren zijn nu juist fijn.
Minder hard aan je ogen dan bijvoorbeeld bij de Radiant Rider Waite en minder ‘lief’ als in de Universal Tarot.

Andere opties voor het omgaan met witte randen aan tarotdecks

Een heleboel tarotliefhebbers zijn super creatief met papiersnijders en corner rounders en verwijderen zo zelf de irritante randen van de kaarten, waardoor de afbeeldingen meer gaan spreken en je dus ook intuïtiever kunt werken.

Persoonlijk ben ik niet zo’n creatief mens en vind ik het gewoon eng om het risico te nemen, want ik heb al aardig wat YouTube filmpjes gezien waarop het mis ging met het snijden van de randen of waarbij de corner rounder haperde.
Daarbij hoorde ik dat bij sommige tarotdecks die gelamineerd zijn de gelamineerde laag dan aan de randen los kan laten.
En daar zijn mijn tarotdecks me te lief voor, dat risico neem ik dan maar niet.
Er zijn ook grote decks, zoals de Druidcraft Tarot, waarbij de randen me absoluut niet storen, omdat de kaarten zelf al zo groot zijn.

Conclusie Borderless Smith-Waite Tarot Deck

Het kiezen van een tarotdeck is heel persoonlijk en in de loop der jaren heb ik decks gekocht waar ik nu minder mee werk, maar ik heb wel het gevoel dat deze Waite-Smith Borderless edition een blijver is, ook tijdens tarotconsulten.
De Borderless edition Smith-Waite tarot deck maakt me echt blij. De rustige kleuren en het ontbreken van witte randen zijn daar wel de voornaamste reden voor.
Wat ik ook echt leuk vind aan de Borderless Smith-Waite Tarot Deck is dat er een paar extra kaarten bij zitten.
Er zijn vier kunstkaarten aan het deck toegevoegd, die ik niet gebruik in readings (niemand die ik ken doet dat ook), maar het is wel een leuke toevoeging.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Er zijn mondelinge Intervisiedagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

De Satya Mani Azeztuliet op de foto kocht ik bij Lichtpuntje Kristallen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog meer tarot deck reviews:

The Groovy Waite Tarot – een review
The Trippin’ Waite Tarot – een review
Review van de Modern Witch Tarot
Review van de Light Seer’s Tarot
Review van The Living Wheel Astrology Cards
Review van de Pamela Colman Smith RWS Tarot
Review van The Earthly Souls and Spirits Oracle

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

De Magiër in de tarot – de wet van manifestatie
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?
Tarotkaart De Ster – Hoop in moeilijke tijden
Tarotkaart De Zon: geluk, optimisme en voorspoed
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Boodschappen van spirituele gidsen ontvangen

Dit blog werd gepubliceerd op 24 oktober 2017 en aangepast op 9 juli 2020.

De kaarten op de foto’s komen uit “Smith-Waite Tarot Deck Borderless”.
Alle foto’s en teksten op deze website zijn © Margreet Oldenburger-Coffa

Pin It on Pinterest

Share This