Review van de Radiant Wise Spirit TarotDe Radiant Wise Spirit Tarot is een grote favoriet onder tarotcursisten en professionele tarotisten, maar ook onder tarotcliënten.
Vooral tarotcursisten die graag met de originele Rider Waite Tarot symboliek werken en die houden van warme kleuren zijn erg enthousiast over de Radiant Wise Spirit Tarot.

De warme kleuren laten de tarotkaarten haast tot leven komen, wat ook heel stimulerend werkt voor de tarotcliënt, omdat de kaarten ook voor hen levendiger zijn.
Daarbij heeft dit tarotdeck niet de witte randen die de reguliere Rider Waite tarot wel heeft, nog een reden voor enthousiasme dus.

Radiant Wise Spirit Tarot

Radiant Wise Spirit Tarot

Dit tarotdeck heeft wel een glanzend oppervlak, waar niet iedereen van houdt.
Zelf stoor ik me er niet aan, omdat de prachtige warme kleuren dit tarotdeck tot één van mijn favoriete decks heeft gemaakt.

De Radiant Wise Spirit Tarot is fijn om intuïtief mee te werken

Tijdens tarotconsulten en cursussen gebruik ik de Radiant Wise Spirit Tarot veel, omdat de afbeeldingen voor zowel cliënten als cursisten duidelijk zijn.
Voor cursisten speelt beslist mee dat dit tarotdeck dezelfde symboliek heeft als Rider Waite, maar met warmere, sprekender kleuren, waardoor je als het ware in het tarotdeck getrokken wordt. Dit maakt het eenvoudiger om de kaarten te duiden.
Juist die sprekende kleuren zorgen ervoor dat je veel intuïtiever kunt werken met dit tarotdeck.

Als ik cursisten een tarotdeck laat kiezen om mee te werken, kiezen ze bijna altijd voor de Radiant Wise Spirit Tarot. Vrijwel nooit kiezen ze voor de wat killer aandoende Rider Waite Tarot.
Waar de ‘gewone’ Rider Waite Tarot best kille en enigszins felle kleuren heeft, blijven vooral die kleuren en de witte randen toch veel cursisten en tarotisten afstoten.

Felle kleuren in de Rider Waite Tarot

Felle kleuren in de Rider Waite Tarot

De voorganger van de Radiant Wise Spirit Tarot

De Radiant Wise Spirit Tarot had een ‘voorganger’! Jaren geleden was de Pamela Colman Smith RWS tarot een hit onder tarotisten met vrijwel dezelfde prachtige kleuren als de later uitgebrachte Radiant Wise Spirit Tarot. Helaas had dat tarotdeck witte randen, maar de kleuren waren prachtig.

De voorganger van de Radiant Wise Spirit Tarot

De voorganger van de Radiant Wise Spirit Tarot

Vermelding van vier talen op de huidige versie van de Pamela Colman Smith RWS Tarot

Foto’s van dit tarotdeck heb ik in meerdere blogs gebruikt en ik krijg nog steeds veel vragen naar dit deck, omdat de kleuren zo aanspreken. Helaas is deze versie niet meer verkrijgbaar.
De Pamela Colman Smith RWS Tarot is nog wel steeds te koop, maar in de huidige versie staan helaas de namen van de kaarten in vier talen in de bovenste witte rand. Voor veel tarotisten blijft dit toch een afknapper, omdat die tekst in de witte rand enorm af kan leiden van de afbeeldingen op de tarotkaarten.

De kleuren in de Pamela Colman Smith RWS tarot zijn beslist even mooi als op de Radiant Wise Spirit Tarot, maar de talen bovenaan de kaarten zijn voor mij een afknapper. Om die reden krijg ik dus veel mails over welke kaarten er dan op lijken.
En dan is de allerbeste optie toch echt de Radiant Wise Spirit Tarot met als bonus nog eens het ontbreken van storende witte randen om de afbeelding op de kaart!

De Dwaas uit de Radiant Wise Spirit Tarot vergeleken

De Dwaas uit de Radiant Wise Spirit Tarot vergeleken

Voor beginnende tarotisten en cursisten is de Radiant Wise Spirit Tarot een aanrader

Vooral tarotcursisten die net beginnen met hun studie en advies vragen over een tarotdeck, verwijs ik regelmatig naar de Radiant Wise Spirit Tarot.
Het is het meest ideale deck voor beginners om intuïtief met de tarotkaarten te leren lezen.
Je intuïtie wordt immers het meest aangesproken door warme kleuren, in tegenstelling tot de kille kleuren van de meeste andere Rider Waite klonen.

Ook voor tarotisten die net als ik vele jaren geleden begonnen met het werken met de tarot en dus gewend zijn of waren aan de reguliere Rider Waite Tarot, is dit een deck waar ook in tarotconsulten voor cliënten vaak naar gegrepen wordt.

The Light Seer’s Tarot versus de Radiant Wise Spirit Tarot

Veel cursisten die recentelijk begonnen met hun tarotstudie kiezen voor een supermodern tarotdeck, zoals The Light Seer’s Tarot.
Dat is natuurlijk prima, maar in zo’n modern tarotdeck mis je als beginner de universele symbooltaal van de Rider Waite tarot.
Juist die universele symbooltaal is voor beginners heel belangrijk.
Als je kunt werken met de symboliek van de Rider Waite tarot, dan kun je eigenlijk met ieder tarotdeck werken dat daarop gebaseerd is qua symboliek.
Ik wens je veel plezier met de Radiant Wise Spirit Tarot!

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Meer reviews:

The Trippin’ Waite Tarot – een review
Review van the Light Seer’s Tarot
Review van de Modern Witch Tarot
Review van de Pamela Colman Smith RWS Tarot
Review van de Borderless Smith-Waite Tarot Deck
Review van The Living Wheel Astrology Cards
Review van The Earthly Souls and Spirits Oracle

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Het kristal op de foto is een Codekeeper of Freedom, gekocht bij Lichtpuntje Kristallen.
De Radiant Wise Spirit tarot is te koop bij Tarot.nl, maar ook bij bol.com

Pin It on Pinterest

Share This