Grote Arcana kaarten Light Seer's Tarot
Een review van The Light Seer’s Tarot vlak voordat dit geweldige tarotdeck op 3 december verschijnt bij uitgeverij Hay House.
Dat het tarotdeck nu ook bij Hay House wordt uitgegeven is voor veel tarot liefhebbers goed nieuws, want de symboliek op de tarotkaarten van dit tarotdeck is prachtig en origineel.
Tot nu toe was er alleen een Indie versie, uitgegeven door de artiest zelf.
Met de symboliek op de tarotkaarten van The Light Seer’s Tarot kan iedere tarotlezer uit de voeten.

De uitstraling en kleuren van The Light Seer’s Tarot

De Light Seer’s Tarot heeft een boho vibe (hippie-achtige uitstraling) en de kleuren op de tarotkaarten zijn absoluut subliem.
De tarotkaarten die je ziet in deze review van The Light Seer’s Tarot zijn van mijn Indie versie, dat is de afkorting voor Independently Published, m.a.w. gepubliceerd door de artiest zelf.

De grote arcana in The Light Seer’s Tarot

De symboliek op de tarotkaarten van de grote arcana is wel enigszins afwijkend van de standaard Rider Waite Smith symboliek, maar dat is geen enkel probleem.
De tarotkaarten in de Grote Arcana van The Light Seer’s Tarot hebben allemaal dezelfde namen als in de standaard Rider Waite Smith tarotdecks.

Review Light Seer's Tarot Grote Arcana

De afbeeldingen op de Grote Arcana kaarten

De afbeeldingen op de Grote Arcana kaarten zijn zo sprekend dat je duidelijk de betekenis van de tarotkaarten kunt herleiden, zeker als je al met één of meerdere Rider Waite Smith tarotdecks hebt gewerkt.

Het is daarom wel handig als je enigszins bekend bent met de symboliek en de namen van de tarotkaarten en betekenissen van de Rider Waite Smith (afgekort RWS).
Er zit bijzonder veel diepgang in de afbeeldingen op de Grote Arcana kaarten
Iedere tarotkaart heeft zijn eigen positieve mantra, ook in de kleine arcana.

De Kleine Arcana in The Light Seer’s Tarot

Uit de symboliek op de tarotkaarten in de Kleine Arcana is heel duidelijk de betekenis van de tarotkaarten af te leiden, maar ook hier wijkt de symboliek af van de symboliek van de RWS versies van de Kleine Arcana.
Dit is echter op zo’n duidelijke en originele manier afgebeeld in de tarotkaart, dat je automatisch de boodschap van de kaart ziet en vooral voelt.

Review Light Seer's Tarot Stavenkaarten

Persoonlijk vind ik de duidelijke, originele afbeeldingen met erg veel diepgang de kracht van The Light Seer’s Tarot, want je kijkt nu met een frisse blik naar de kaarten.
In plaats van te blijven steken in (oer)oude symboliek van de RWS symboliek, is in dit tarotdeck een frisse, kleurige en multiculturele symboliek gebruikt.

Review Light Seer's Tarot Bekerskaarten

De namen van de tarotkaarten

De namen van de tarotkaarten zijn in de Kleine Arcana van The Light Seer’s Tarot ook allemaal hetzelfde gebleven.
We zien dus Stavenkaarten, Bekerskaarten, Zwaardenkaarten en Pentakelskaarten.
Ook de hofkaarten in de kleine arcana zijn allemaal bijzonder beeldend en origineel, met soms wat afwijkende symboliek weergegeven.
De namen van de hofkaarten zijn (wel in het Engels): Page (Schildknaap), Knight (Ridder), Queen (Koningin) en King (Koning).

De controverse van de Zwaarden 10 tarotkaart in The Light Seer’s Tarot

Enige tijd na uitkomst van The Light Seer’s Tarot ontstond er een enorme discussie, voornamelijk op Instagram, over de Zwaarden 10 tarotkaart en in deze review van The Light Seer’s Tarot leg ik je uit waarom.
De originele versie van deze tarotkaart (in de Indie versie die ik heb) laat een gekleurde vrouw zien, met 10 littekens op haar rug.

Helaas viel deze prachtige versie van de Zwaarden 10 tarotkaart verkeerd bij de verschillende multiculturele groepen in de tarot gemeenschap.

Er waren tarotlezers die deze tarotkaart aanstootgevend vonden, omdat deze kaart zou kunnen refereren aan het verleden van de slavernij en wellicht herinneringen kon oprakelen.

Zelf kreeg ik die indruk absoluut niet.
Uit deze tarotkaart spreekt voor mij de diepe pijn en pijnlijke transformatie die weerspiegeld wordt door de Zwaarden 10 kaart in de tarot.
Van alle tarotdecks die ik heb, heeft deze Zwaarden 10 tarotkaart de meeste lading.

Zwaardenkaarten The Light Seer's Tarot

Chris-Ann, de artiest die The Light Seer’s Tarot creëerde, bood haar excuses aan, aan de degenen die zich aangesproken voelden.

Zij creëerde een volledig nieuwe versie van de Zwaarden 10 kaart, die echter voor mij niet de volledige essentie van het origineel over brengt.
Op de nieuwe versie van de Zwaarden 10 kaart zie je een vrouw met de rug naar je toe staan, zonder littekens, met 10 raven boven haar hoofd.

Deze nieuwe versie is opgenomen in de Hay House versie van The Light Seer’s Tarot die op 3 december verkrijgbaar is.
Als je zoekt op Pinterest, kun je de originele versie van de Zwaarden 10 kaart wel vinden, maar uit compassie met Chris-Anne plaats ik zelf geen foto van de originele Zwaarden 10 kaart.

Review Light Seer's Tarot Pentakelskaarten

Het boekje bij The Light Seer’s Tarot

In mijn Indie versie van The Light Seer’s Tarot staan de tarotkaarten in zwart wit afgebeeld, met twee soorten betekenissen.
Er is voor iedere kaart een Light Seer betekenis die de positieve aspecten van de tarotkaart laat zien.
Voor iedere kaart is ook een Shadow Seer betekenis die de minder positieve aspecten van de tarotkaart belicht.

Voor tarotlezers die werken met omgekeerde tarotkaarten is dit fijn.
Ook als de kaart op een plek in een tarotlegging ligt die een zwaardere of pijnlijke betekenis heeft, is dit een heel welkome aanvulling.

Na de betekenissen van de tarotkaart, volgt een mantra voor iedere kaart.
Daarna is er een kleine sectie met vragen die je jezelf of jouw cliënt kunt stellen, om meer inzichten te krijgen.

Conclusie

The Light Seer’s Tarot is een tarotdeck met een positieve en duidelijk af te leiden boodschap, die op originele manier de betekenissen laat zien van iedere kaart.
Dit is op dit moment mijn meest geliefde tarotdeck. De boho stijl is origineel en positief en iedere kaart is een op zichzelf staand kunstwerk.

Dit deck laat een prachtige symboliek zien, die verfrissend en nieuw is, maar waar je haast in een enkele oogopslag de betekenis van af kunt leiden, zeker als je luistert naar je gevoel en intuïtie.
De symboliek kan je raken, tot diep in je ziel (kijk eens naar de Zwaarden 3 op de foto), en wellicht is dat de reden waarom het mijn meest geliefde tarotdeck is op dit moment.

In plaats van te blijven steken in (oer)oude symboliek van de RWS symboliek, is in dit tarotdeck een frisse, kleurige en multiculturele symboliek gebruikt.
Ik wens je veel plezier met The Light Seer’s Tarot!

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.
Er zijn mondelinge Praktijkdagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog een paar blogs met kaarten uit o.a.The Light Seer’s Tarot:

Tarotkaart De Dood: Afscheid van het oude
De Toren in de tarot – ingrijpende transformatie
De Maan in de tarot: intuïtie, angst en de schaduw.
Tarotkaart Gerechtigheid: betekenissen en symboliek

Meer reviews:

Review van de Radiant Wise Spirit Tarot
The Groovy Waite Tarot – een review
The Trippin’ Waite Tarot – een review
Review van de Modern Witch Tarot
Review van de Pamela Colman Smith RWS Tarot
Review van de Borderless Smith-Waite Tarot Deck
Review van The Living Wheel Astrology Cards
Review van The Earthly Souls and Spirits Oracle

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This