gidsen-wierook

Samenwerken met jouw spirituele gidsen verrijkt je leven op manieren die je niet voor mogelijk houdt.
Voor mij was dit al heel jong vanzelfsprekend. Als ik ergens mee zat, dan kwam er altijd weer een boodschap van mijn spirituele gidsen, ook toen ik nog echt jong was. Vaak kwamen die boodschappen als gedachten, emoties of woorden en ik dacht dat ieder kind dat had. Pas veel later kwam ik erachter dat niet ieder kind dit zo voelde.

Hoe ontvang je boodschappen van spirituele gidsen?

Bij mij komen de boodschappen van mijn gidsen meestal via een gedachte die ik waarneem of een teken dat ik krijg, waarvan ik weet dat ze niet van mij afkomstig zijn. Mijn gidsen zijn er altijd als ik met de tarot werk, maar ook als ik ergens mee zit.
Als ik beslissingen moet nemen, dan heb ik naast een rationele beslissing toch vaak de behoefte om meer inzicht te krijgen in datgene wat ik zelf misschien niet zie. Eigenlijk zoek ik dan naar dat wat zich buiten mijn blikveld en ‘weten’ bevind.
Dat zijn de momenten waarop ik samenwerken met mijn gidsen normaal is, op de momenten dat ik het denken uitschakel.

Ontwikkel jouw ontvankelijkheid om samen te werken met jouw gidsen

Je kunt jouw ontvankelijkheid voor jouw gidsen ontwikkelen als het samenwerken met jouw gidsen bij jou niet vanzelf gaat.
Als jij bijvoorbeeld een echte denker bent, dan kan het lastiger zijn om je open te stellen voor boodschappen van je gidsen, omdat zij op een andere ‘energetische frequentie’ communiceren dan waarin wij ons meestal bevinden.

Stem je af op een hogere energetische frequentie

Waar je mee kunt beginnen als je samen wilt werken met jouw gidsen, is stil worden van binnen. De eenvoudigste manier daarvoor is het luisteren naar rustige muziek, terwijl je in een meditatieve staat verkeert.
Als jij regelmatig mediteert of naar rustige muziek luistert, ben je ontvankelijker voor boodschappen van gidsen, omdat je er al aan gewend zijn om je af te stemmen op een hogere energetische frequentie.
Ook kun je met kristallen gaan werken om sneller een hogere energetische frequentie te krijgen, waardoor je eenvoudiger contact krijgt met jouw spirituele gidsen. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar o.a. Lodoliet, Amethist Elestiaalpunten en Amethist Zielkwarts.

Jouw spirituele gidsen zijn er al

Mijn spirituele gidsen zijn er, net als die van jou, al mijn hele leven, maar vanaf het moment dat ik de tarot ging gebruiken toen ik 16 jaar was, begon ik hun aanwezigheid nog bewuster te voelen en ervaren en ging ik samenwerken met mijn spirituele gidsen.
De meeste van jouw gidsen zijn er jouw hele leven al en wellicht wist je als kind al dingen die je niet vanzelfsprekend kon weten, maar ben je dat vergeten toen je ouder werd en steeds rationeler moest gaan denken op school.
Die connectie met jouw gidsen kun je herstellen en de enige voorwaarde is dat je dit echt wilt, met je hele hart.

Oefening om contact te leggen met jouw spirituele gidsen

Een mooie manier om contact te maken met jouw gids, is om eerst een oefening te doen om te gronden en te aarden en dan de rust door je heen te laten stromen. Die rust is nodig om de inzichten en boodschappen van jouw gidsen te ‘horen’.

Ga rustig zitten en focus je op jouw ademhaling en adem diep en rustig in en weer uit.
Laat alle gedachten die met je dagelijks leven te maken wegebben en focus je op jouw ademhaling, in en uit.
Als je echt tot rust gekomen bent, stel dan een vraag aan jouw gidsen of aan een specifieke gids.
Als je nog geen contact hebt met een bepaalde specifieke gids, hou het dan simpel en richt je dan tot al je gidsen.

Hoe kun je samenwerken met jouw gidsen om inzichten te krijgen?

Je kunt vragen om advies, inzichten en antwoorden op de vragen die jou bezig houden.
Vaak zul je merken dat de antwoorden komen via indrukken. Soms zijn dat gedachten, soms lijkt het alsof je iets hoort ‘in je hoofd’ en soms voel je letterlijk iets in je lijf. De kunst is dan om hier naar te luisteren.
Sommige mensen horen woorden, anderen voelen of weten. Als het gaat om het ontvangen van van boodschappen van jouw gidsen dan is er niet slechts één juiste manier. Jij bent een uniek mens en jouw gidsen zijn net zo uniek als jij, daarom maakt de manier waarop bij jouw boodschappen van jouw gidsen binnen komen niet uit.

Vraag om leiding van jouw spirituele gidsen

Voor ik met de tarot aan het werk ga, vraag ik altijd aan mijn gidsen om leiding. Ik vraag mijn gidsen om met mij samen te werken.
Heel opvallend is dat de antwoorden en inzichten niet via één specifieke gids komen, maar vaak via verschillende gidsen.
Soms zijn dat de gidsen van mijn tarotcliënten en soms ontvang ik de boodschappen van mijn eigen gidsen.
Ik vertrouw erop dat ik altijd de juiste boodschap ontvang van de gidsen waar ik op dat moment mee werk, omdat ik om leiding vraag.
Daardoor zijn de tarotkaarten voor mij een prachtige manier om extra inzichten te krijgen via de kaarten zelf, maar ook samen te werken met mijn gidsen en mijn intuïtie.

Gidsen geven boodschappen en inzichten

Als jij ontvankelijk ben voor de boodschappen en inzichten van jouw gidsen, dan ben je als het ware een kanaal waardoor de boodschappen binnen komen. Samenwerken met je spirituele gidsen gaat dan als het ware vanzelfsprekend.
Ik hoor dit ook van andere mensen die werken met de tarot, dat hun gidsen tijdens readings altijd boodschappen geven en inzichten delen.
Ook van Reiki practitioners hoor ik dat zij samenwerken met hun reiki gids, die hun handen leidt naar de plekken waar het nodig is.
Ik ervaar dat zelf ook als ik iemand een reiki behandeling geef.

Samenwerken met jouw spirituele gidsen

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om met je spirituele gidsen samen te werken en jouw manier van contact maken met jouw gidsen zal uniek zijn voor jou.
Wat ik van mijn eigen ervaringen wel heb geleerd, is dat je ervoor open moet staan om hun boodschappen en inzichten te horen en waar te kunnen nemen.
Op momenten dat jij zelf heel druk bent, zul je waarschijnlijk niet zo open staan voor de boodschappen van jouw gidsen.
Juist als je wat meer tot rust komt of als je mediteert, dan komen de boodschappen veel helderder door.

Conclusie

Samenwerken met je spirituele gidsen kan iedereen leren, zodat je hun boodschappen en leiding kunt ontvangen.
Het enige wat je daar echt voor moet doen is je open stellen en ontvankelijk zijn voor hun boodschappen.
In de loop van de tijd zul je weten wie jouw gidsen zijn en leer je het verschil kennen tussen jouw gidsen.
Begin met contact te leggen met één gids, dan zullen er in de loop der tijd meerdere volgen.

Heb je toch nog moeite om contact te hebben met jouw gids(en) en zou je dat wel graag willen?
In de cursus Spiritualiteit en gidscontact maak je kennis met verschillende manieren om je open te stellen voor het ontvangen van boodschappen van jouw spirituele gidsen.
In de Cursus Aura en Chakrahealing leer je om jouw aura en chakra’s optimaal in balans te brengen, zodat je de boodschappen van jouw gidsen beter kunt ontvangen.
In de tarotcursus voor beginners leer je werken met de tarot en jouw spirituele gidsen.

Verder lezen:
Vraag jij je spirituele gidsen om tekens?
Leiding van je gidsen ontvangen? Verhoog je energetische vibratie
Boodschappen van spirituele gidsen ontvangen
Heb jij al contact met jouw spirituele gidsen?
Jouw spirituele gidsen en spirit helpers
Gidsen in jouw leven

Op mijn Pinterest vind je een selectie van mijn blogs over gidsen, spiritualiteit en tarot.
Op mijn facebookbpagina deel ik inzichten over tarot en spiritualiteit, samen met mijn spirituele gidsen.
De kristallen die ik bij mijn samenwerking met gidsen gebruik koop ik bij Lichtpuntje Kristallen

Deze blog is gepubliceerd op 17 maart 2017 en aangepast op 24 februari 2020.
© Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This