Er zijn zoveel soorten tarot decks te koop op dit moment, dat het voor iemand die net begint met het werken met de tarot lastig kan zijn om te bepalen met welk soort tarot deck je wilt gaan werken.

Mijn advies is om te beginnen met een tarot deck dat gebaseerd is op de symboliek van Rider Waite Smith.
Ik ben zelf ook begonnen in 1983 met een Rider Waite deck.
Tegenwoordig wordt dit deck de Rider Waite Smith genoemd, om ook de dame die de kaarten heeft getekend (Pamela Colman Smith) de eer te geven die haar toekomt.

De Rider Waite Smith tarot is het allerbekendste tarot deck ter wereld.
De ouderwetse versie spreekt echter niet iedereen aan.
Sindsdien zijn er prachtige nieuwe tarot decks uitgekomen, die wel gebaseerd zijn op de symboliek van Rider Waite Smith, maar in een nieuw jasje zijn gestoken.

De allerbekendste en meest gebruikte onder beginnende tarot studenten, is de Radiant Rider Waite, op de voet gevolgd door de Universal Waite Tarot.
Deze tarot decks zijn opnieuw ingekleurd en hebben veel heldere en sprekende kleuren en de lijnen in de tekeningen op te kaarten zijn doorgetrokken, zodat ze een veel duidelijkere afbeelding geven.

Als je net begint op het pad van de tarot, dan is de Radiant Rider Waite zeker een heel goed deck om te werken met de bekende afbeeldingen die gebaseerd zijn op de oude Rider Waite Smith, maar in een fris nieuw jasje zijn gestoken.

Je zult merken dat als je met dit tarot deck gaat werken, je toch duidelijk intuïtiever kunt werken met dit deck.
De meeste van mijn cursisten zijn ook van mening dat dit komt doordat het tarot deck door de heldere frisse kleuren veel meer spreekt, waardoor het gemakkelijk is om er ook intuïtief mee te werken.

Het werken met je intuïtie is vaak wel afhankelijk van het feit of de kaarten tot je verbeelding spreken, dus als de Radiant Rider Waite je absoluut niet aanspreekt, dan zou ik het advies geven om er een tarot deck naast te gebruiken dat OOK gebaseerd is op de symboliek van Rider Waite Smith, maar waarbij de afbeeldingen je wel aanspreken.

Heel geschikte decks voor beginners zijn bijvoorbeeld:
1. Radiant Rider Waite
2. Universal Waite Tarot
3. Robin Wood Tarot
4. Llewellyn’s Classic Tarot
5. Sharman-Caselli Tarot
6. The Everyday Witch Tarot
7. The Druidcraft Tarot
8. The Gilded Tarot
9. Hanson Roberts Tarot
10. Morgan-Greer Tarot

Als je dan twee decks ter vergelijking hebt, dan kun je het basis tarot deck, zoals bijvoorbeeld de Radiant Rider Waite of de Universal Waite Tarot gebruiken bij het leren van de afbeelding en betekenissen van de kaarten, maar het deck van jouw keuze gebruiken bij het intuïtief werken met de tarot.

Je gebruikt dan een “basis” tarot deck om de originele afbeeldingen goed te leren kennen, zodat je in de toekomst, als je met meerdere tarot decks wilt gaan werken, je altijd een referentiekader hebt en onmiddellijk weet hoe de oorspronkelijke kaart eruit ziet.
Probeer het maar eens, dan zul je zien dat jouw kennis met sprongen vooruit gaat!

Alle teksten en foto’s die op deze website staan zijn © Margreet Oldenburger-Coffa

Veel succes,
Margreet Oldenburger-Coffa

Pin It on Pinterest

Share This