Tarotcursus voor beginners

Een praktijkgerichte en diepgaande studie waarin je leert werken met de Tarot, jouw spirituele gidsen en je intuïtie.

Tarotcursus voor beginners – Een praktijkgerichte en diepgaande studie

Gaat jouw hart zingen van het idee dat jij andere mensen kunt helpen richting te geven aan hun leven en inzicht te krijgen in hun problemen?
In deze tarot cursus leer jij anderen helpen om eenvoudiger hun hart te volgen bij het maken van keuzes door middel van de tarot?

In deze unieke cursus gaan we op intuïtieve en spirituele manier werken met de tarot. Je krijgt gratis het lesmateriaal van de Cursus Spiritualiteit en Gidscontact bij de Tarotcursus voor beginners. Daarin leer je hoe je intuïtief en desgewenst met jouw spirituele gidsen kunt werken.
Het allerbelangrijkste wat ik je vooral wil leren is om plezier te hebben met de tarot! Om bijvoorbeeld de hofkaarten te leren zien als mensen met al hun bijzondere eigenschappen en de aaskaarten als nieuwe kansen die je kunt benutten.
De tarot leren kennen vanuit plezier en er mee oefenen is zoveel leuker!

Ik was al een tijdje op zoek naar een cursus waarbij ik de basis van de Tarot zou leren, maar zonder continu de boeken erbij te moeten pakken. Want Tarot is iets wat je ook op gevoel moet doen. Leren luisteren naar je intuïtie. En dan liefst op een manier waarbij ik zelf mijn tijd kan indelen in een druk gezin met drie kinderen! Vol goede moed startte ik met deze cursus. En wat een feest! De opbouw is heel fijn. Stap voor stap leer je de betekenis van alle kaarten, maar durf je ook steeds meer te vertrouwen op je eigen gevoel. De voorbeelden zijn beeldend en helpen je goed om de samenhang van de kaarten in een legging te begrijpen. De feedback van Margreet is helder, opbouwend en warm. Kortom, een aanrader voor iedereen die net als ik altijd twijfelde…maar er nu echt eens mee aan de slag wil!
08-03-2021 Amy F.

Het is zover, 6 maanden later lever ik mijn laatste les in van de Tarot cursus voor beginners. Deze cursus is goed opgebouwd, in het juiste tempo wordt je meegenomen door alle kaarten je leert over de symboliek, je intuïtie en de algemene kaart betekenis. Doordat je huiswerk kunt inleveren kun je zien of je het goed duidt. Iedere keer kreeg ik snelle en duidelijke feedback terug op mijn huiswerk. Dat zorgde dat ik weer vol enthousiasme verder ging met de volgende les. Zo fijn om intuïtief bezig te mogen zijn en dat je huiswerk niet slecht beoordeeld wordt als je niet letterlijk de tekst zou gebruiken uit het materiaal. Je wordt juist uitgedaagd intuïtief aan de slag te gaan. Echte en aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in tarot leggen (voor jezelf of zelfs voor anderen).
07-06-2021 Kitty B.

Heb jij al een aantal tarotboeken gelezen, maar vindt je het nog steeds lastig om een samenhangend verhaal te maken van de tarotkaarten voor je op tafel?
Het zien van de essentie en verbanden tussen de tarotkaarten leer je niet uit een boek en je leert het zeker niet van YouTube!
In de Tarotcursus voor beginners leer ik je hoe het dan wel moet.

Wil jij niet al die betekenissen op blijven zoeken, maar vanuit jouw intuïtie de diepere lagen zien in een tarotlegging?
Je hebt vast al eens voor vrienden of voor jezelf tarotkaarten gelezen of het geprobeerd.
Vallen er dan lastige stiltes, omdat je even niet voelt of ziet hoe jij de tarotkaarten moet duiden?

Onderwerpen die o.a. in de Tarotcursus voor beginners aan bod komen:

 • In iedere les stuur je een tarotlegging in oplopend in moeilijkheidsgraad
 • Betekenissen van de tarotkaarten
 • Elementen en Azenkaarten
 • Hofkaarten
 • Praktijkgericht werken met de tarot
 • Gesprekstechnieken
 • Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten
 • Het zien en duiden van tegenstellingen tussen tarotkaarten
 • Het creëren van het verhaal in een tarotlegging
 • Diepgang in een tarotlegging brengen
 • Intuïtieve vaardigheden
 • Intuïtief werken met de tarot
 • Werkwijze bij een tarotlegging
 • Voorbeeldleggingen met volledige duiding
 • Berekenen van jaarkaarten
 • Praktijkvoering
 • Ethiek
 • Analyseren van een tarotlegging
 • Oefencasuïstiek
 • Werken met spirituele gidsen en de tarot
 • Methodes om met vragen om te gaan

In de cursus tarot voor beginners maak je kennis met de tarot als een instrument voor psychologische groei en bewustzijn. Tarot is als een (beelden)taal die je steeds beter leert verstaan. Dat merk je tijdens de cursus en dat is echt een kick! Margreet reikt je diverse tools aan om zowel cognitief als intuïtief te kunnen gaan werken met de tarot. Een goeie combi lijkt me. Haar begeleiding is altijd betrokken en stimulerend. Deze cursus heeft voor mij een stevig fundament gelegd om de verdieping in te gaan. Annelies

De Tarotcursus voor beginners

De tarotcursus voor beginners is een praktijkgerichte tarotcursus die jou leert om te werken met de tarot op jouw eigen unieke manier.
Je leert werken met de tarotkaarten op een intuïtieve manier, zodat je de taal van de tarot gaat begrijpen.
Dan leer je dat dezelfde kaart veel meer omvat dan de standaard betekenissen en gaan de kaarten hun eigen taal spreken.

Waar investeer jij in?

 • In de diepgaande kennis die jij op gaat doen door de ruim 35 jaar ervaring met de tarot die ik met je deel in de tarotcursus voor beginners
 • In de tijd die ik in jouw huiswerk investeer bij het corrigeren van de tarotleggingen in het huiswerk dat je in mag sturen en de waardevolle feedback die je daarop krijgt
 • In jezelf en de inzichten die de tarot jou gaat geven voor jouw tarotcliënten en voor jezelf
 • In de gratis bijgeleverde cursus Spiritualiteit en Gidscontact t.w.v €145,- die je bij de tarotcursus voor beginners ontvangt, zodat jij desgewenst leert om met jouw gidsen en de tarot te werken
 • In jouw eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Het opdoen van praktijkervaring

Je gaat in iedere les in deze tarot cursus zelf een tarotlegging doen en de uitwerkingen daarvan mag je ter correctie insturen, zodat jij heel veel praktijkgerichte ervaring opdoet door jouw eigen tarotleggingen die je voor jezelf of voor anderen doet.
Je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding in de tarot cursus voor beginners.

Een nieuwe manier van werken met de tarot

Deze tarotcursus is niet gericht op het in je hoofd stampen van betekenissen, maar laat jou op speelse wijze zelf ervaren wat de tarotkaarten jou te vertellen hebben!
Gedurende de praktijkgerichte tarot cursus voor beginners gaan we er samen aan werken om van jou de meest fantastische tarotlezer te maken.
Door de feedback die jij krijgt van jouw docent doe je enorm veel praktijkervaring op.

Naast het werken met de tarotkaarten op de traditionele manier leer jij dus te werken met jouw intuïtie, zodat je leert om te vertrouwen op de boodschappen die jij krijgt voor jezelf en/of jouw cliënten tijdens een tarotconsult.
Ook leer je desgewenst te werken met jouw spirituele gidsen, zodat jouw tarotconsulten nog meer diepgang krijgen door alle inzichten die jouw spirituele gidsen jou geven.
Wij kregen steeds meer vragen van cursisten die willen werken vanuit een combinatie van het luisteren naar je intuïtie gedurende een tarot consult en om te leren daarin boodschappen van je spirituele gidsen te ontvangen!
Deze unieke tarot cursus voor beginners voldoet daarmee volledig aan deze vraag.
Er gaat een wereld voor je open als je je niet meer blind staart op alleen de kaartbetekenissen, maar open staat voor de ingevingen van jouw intuïtie en jouw spirituele gidsen.

In Nederland bestaat geen vergelijkbare schriftelijke tarotcursus.

Ik heb de cursus ervaren als zeer compleet en helder, met een duidelijke structuur en opbouw. Een cursus die energie en tijd vraagt, en als je bereid bent dat erin te steken, jou een stevige basis geeft in de tarot. De begeleiding is kundig, op een eerlijke en opbouwende wijze, met snelle feedback. Mandy S. 03-05-2021

Wat is de kracht van deze tarotcursus boven de vele alle andere schriftelijke tarotcursussen in Nederland?

 • De diepgang in het lesmateriaal. Dit lesmateriaal is geschreven door mijzelf en gebaseerd op ruim 35 jaar ervaring met de tarot.
  De basis voor deze cursus was de allereerste schriftelijke tarotcursus in Nederland, die ik uitgaf onder de naam Arcana Tarot Opleidingen.
  Deze cursus groeide daarna steeds verder met de tijd en door mijn groeiende inzichten in lesgeven.
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw studie en uitwerkingen, die bestaat uit persoonlijke correctie van jouw huiswerk door mij!
  In het huiswerk stuur je jouw tarotleggingen in waarbij ik je tips en correcties geef voor verbetering.
 • Je werkt met open casussen, die kaart voor kaart geduid worden en door je docent voorzien worden van tips of commentaar.
  Het huiswerk bestaat dus niet zoals bij andere cursusinstituten uit het aanklikken van een antwoord op meerkeuzevragen.
  Van meerkeuzevragen leer je namelijk niet praktijkgericht tarotkaarten duiden.
  Je leert daarmee alleen te kiezen uit mogelijkheden in voorgekauwde antwoorden, maar je leert niet ZELF om een tarotlegging te doen!
 • De uitgebreidheid van het lesmateriaal. Dit is de meest complete tarotcursus in Nederland.
  Je werkt niet alleen met theorie, maar je leert kennis in de praktijk te brengen.
 • De praktijk: veel uitleg van de casussen in de lesstof.
  Daardoor krijg je een kijkje in de werkelijkheid van het praktijkgericht werken met de tarot.
 • Spiritualiteit en inlevingsvermogen. Iedereen kan leren om met tarotkaarten een legging te doen.
  Maar wil je echt de samenhang tussen de kaarten zien?
  Wil je diepgang en spirituele inzichten krijgen die bij die lessen horen?
  Wil je leren om met compassie tarotkaarten te lezen?
  Als het antwoord ja is op deze vragen dan is dit de enige juiste cursus voor jou.
 • In deze cursus leer jij hoe je jouw cliënten bij kunt staan bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen en het maken van keuzes.
 • Jij leert jouw cliënten begeleiden door middel van tarot consulten in de moeilijke periodes in hun leven?

In de tarot cursus voor beginners leer je luisteren naar wat jouw intuïtie je vertelt over de tarotkaarten, maar je leert ook werken met de betekenissen van de kaarten zoals ze in het lesmateriaal zijn uitgewerkt.
Door de combinatie van intuïtie en betekenissen van de tarotkaarten, ontwikkel je een unieke manier van het werken met de tarot.

Wat heb je nodig om deze cursus tot een goed einde te brengen?

 • Doorzettingsvermogen om de ware kunst van het werken met de tarot te leren beheersen, want tarotkaarten echt GOED leren lezen met veel diepgang is een kunst die je echt moet leren toepassen.
 • Compassie voor jouw cliënten!

Zonder compassie kun je tarotkaarten duiden, maar ben je niet in staat om je in te leven in de situatie en vraagstelling van de client.

We werken met de Radiant Rider-Waite tarot, omdat de afbeeldingen op deze tarotkaarten duidelijker zijn getekend en de kleuren uitnodigen tot het gebruik van je intuïtie.
Als je echter liever werkt met de Morgan Greer Tarot, De Original Rider Waite, de Robin Wood Tarot, de Universal Waite Tarot of de Hanson-Roberts Tarot dan kan dat natuurlijk ook, aangezien deze tarotkaarten allemaal gebaseerd zijn op de originele Rider Waite symboliek.
In dit blog vertel ik je meer over geschikte tarotdecks voor beginners

Wat leer je in de tarotcursus voor beginners?

 • In de nieuwe tarotcursus voor beginners leer je hoe jij de inzichten die je opdoet aan andere mensen door kunt geven en hoe je met zelfvertrouwen kunt werken met de tarotkaarten.
 • In deze unieke tarotcursus voor beginners leer jij hoe jij een professioneel tarotconsult kunt geven voor jouw cliënten. Daarbij leer je om kennis van de kaarten, jouw intuïtie en boodschappen van jouw gidsen te combineren in een tarotconsult.
 • De mogelijkheden van de tarot zijn ongekend als je werkt met je intuïtie en je spirituele gidsen.
  Je leert om een tarotconsult te geven vol diepgang, waarbij vaak levensveranderende inzichten opgedaan worden, die jouw cliënten altijd bij blijven.
 • Je leert hoe je in een tarotlegging de samenhang kunt zien tussen de verschillende kaarten in een tarot legging, zodat de kaarten een verhaal vormen en niet langer losse kaarten zijn.
 • Je leert tarot kaarten in een tarotlegging met elkaar te verbinden, door de betekenis van de tarot kaarten te vertalen naar de plek waar ze in de legging liggen.
 • Je leert met verschillende legpatronen werken die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt in jouw tarot consulten!
 • Natuurlijk gaan we ook aandacht besteden aan de hofkaarten, waar veel cursisten enorme moeite mee hebben.
 • Je leert een tarotlegging te analyseren.
 • Je leert omgaan met gesprekstechnieken.
 • Je leert in deze tarotcursus werken met praktijkgerichte oefeningen evenals met casussen uit de praktijk.
 • In de tarotcursus voor beginners leer je ook werken met jouw Spirituele Gidsen.

Voor wie is de tarot cursus voor beginners?

 • Als het jouw zielsverlangen is om mensen te helpen met de tarot, dan is deze cursus voor jou.
 • Als jij liever wilt leren hoe je intuïtief EN met jouw spirituele gidsen kunt werken met de tarot in plaats van telkens de boeken te moeten raadplegen tijdens een tarotlegging om met de betekenissen van de kaarten te werken, dan is deze cursus voor jou. Vanzelfsprekend leer je die kaartbetekenissen in deze cursus wel, maar je leert er anders meer omgaan!
 • Deze tarotcursus is voor jou als je diepgaander wilt werken met de tarot dan jouw boekenkennis je tot nu toe heeft gebracht.
 • Deze cursus is voor jou als je met verschillende tarotkaarten wilt werken die gebaseerd zijn op de symboliek van het Rider Waite Smith systeem.
 • Als je zelfstandig met verschillende legpatronen wilt leren werken, die oplopen in moeilijkheidsgraad, zodat JIJ wel door de bomen het bos kunt zien dan is deze cursus voor jou.
 • Als jij de tips & tricks wilt leren van een tarot professional die al 35 jaar ervaring heeft met de tarot, in plaats van alleen je kennis uit boeken te halen, dan is deze cursus bedoeld voor jou.

Wat krijg je in de tarot cursus voor beginners?

Deze cursus bestaat uit 7 modules van in totaal 226 pagina’s, 7 huiswerkformulieren en 7 werkboeken.
Je krijgt als bonus het lesmateriaal van de cursus Spiritualiteit en Gidscontact van Arcana Opleidingen, zodat je niet alleen leert om met jouw gidsen te werken tijdens tarot consulten, maar hen altijd kunt raadplegen.

Wat zijn de resultaten na het volgen van de tarotcursus voor beginners?

 • Je bent in staat om zelfstandig een tarot reading te doen, voor jezelf of voor anderen, waarbij jij jouw intuïtie, jouw spirituele gidsen en de kennis van de tarotkaarten toepast.
 • Je hebt geleerd hoe je het beste met jouw spirituele gidsen kunt werken tijdens een tarot reading, maar ook in je dagelijks leven.
 • Je bent in staat om een tarotlegging te doen zonder boeken te hoeven raadplegen tijdens de reading.
 • Je bent in staat om voor jezelf of voor anderen inzichten uit de kaarten te halen, die je zonder de tarot niet had gekregen.
 • Je hebt geleerd om vragen te beantwoorden en inzichten te geven in problemen of levensvragen die jijzelf of anderen jou stellen.
 • Je hebt geleerd om het verhaal in een tarotlegging te zien en niet slechts een aantal losse kaarten op tafel te zien.
 • Je hebt geleerd om een tarotlegging te analyseren van begin tot eind en aan het eind van een tarotconsult jouw readings samen te vatten en antwoord te geven op de gestelde vraag.
 • Je hebt een intuïtiever en spiritueler zicht op de tarot gekregen.

Intervisiedagen bij de tarotcursus voor beginners

Gedurende het lesjaar worden er op meerdere zaterdagen Intervisiedagen aangeboden in Almelo. De dagen duren van 11.00 tot 16.00 uur.
Ook als jouw cursus afgerond is mag je Intervisiedagen blijven volgen, zoveel en zolang als je wilt, zodat je kunt blijven streven naar het perfectioneren van jouw tarotleggingen.
Tarotkaarten lezen leer je door te doen, niet door er alleen maar over te lezen!

Een deel van mijn kracht in het lesgeven op het gebied van tarot, is jou begeleiden bij live-tarotconsulten.
Het oefenen daarmee doe je op Intervisiedagen samen met jouw medecursisten!
Je doet dan tarotconsulten voor elkaar en ik kan dan dieper ingaan op het toepassen van gesprekstechnieken en sturing geven bij het zien van de samenhang tussen kaarten in de leggingen die jullie als cursisten voor elkaar doen.
De kracht van Intervisiedagen is het mondelinge aspect. Ik kan haarfijn de vinger leggen op wat er eventueel aan schort en wat je daaraan kunt doen om nog beter te worden.

Daardoor stijg jij met kop en schouders uit boven de rest.
Het uitwerken van tarotleggingen thuis op jouw eigen computer kan zo bedrieglijk eenvoudig lijken, maar het daadwerkelijk toepassen van al die kennis leer je pas in de praktijk als je tegenover een ander zit. Zonder je lesmateriaal erbij!
Daarbij werk je met jouw intuïtie en (desgewenst) jouw gidsen.

Verder deel ik tijdens Intervisiedagen belangrijke praktijkervaring betreffende thema’s die ik aan de hand van de voorkomende tarotleggingen naar voren kan brengen.

De ervaring leert dat cursisten die minstens 1 intervisiedag bijwonen veel betere resultaten behalen in het duiden van een tarotconsult in de praktijk.

Tijdens deze intervisiedagen kun je in de praktijk zelf tarotconsulten doen voor je medecursisten en daardoor zie je al heel snel waar je jouw kennis nog kunt verbeteren en waar je dus nog aan moet werken.
De kosten van een intervisiedag bedragen 75 euro.
Een intervisiegroep bestaat uit maximaal 4 cursisten, zodat iedereen maximale begeleiding kan krijgen bij de tarot readings.
Je kunt desgewenst 1 intervisiedag volgen. Je hoeft ze niet alle 6 te volgen.
Intervisiedagen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden!

De eerstvolgende Intervisiedag is op een nader met de groep te bepalen datum van 11.00 tot 16.00 uur.
Je gaat dan in de praktijk leggingen doen voor je medecursisten, waarbij we ook gaan werken met jouw intuïtie en jouw gidsen.
Ervaring is niet nodig, maar wel fijn.
Je kunt alleen deelnemen aan Intervisiedagen als cursist of oud-cursist van Arcana Opleidingen!

Ben jij er klaar voor om de stap te nemen en te kiezen voor een geweldige tarotcursus zodat jij ook professioneel in jouw eigen praktijk kunt werken met de tarot?
Ben jij klaar voor een persoonlijke reis die het begin is van een leven vol inzichten en passie voor je werk?
Wacht dan niet langer en schrijf je NU in!

Ben je benieuwd naar welke tarotdecks er geschikt zijn voor cursisten die beginnen te werken met de tarot?
Bekijk het hier: Hoe kies je een tarot deck voor beginners?

Wil jij de fijne kneepjes van het vak toe kunnen passen?
Waar wacht je dan nog op?
Klik!

Ontwikkel en verdiep je spiritualiteit!

Arcana Opleidingen

Wil jij ook jouw spiritualiteit ontwikkelen en verdiepen? Schrijf je dan nu in voor één van onze cursussen.

© 2019 Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This