Tarotcursus voor beginners

Een praktijkgerichte en diepgaande studie waarin je leert werken met de Tarot, jouw spirituele gidsen en je intuïtie.

AANBIEDING – Ontvang tijdelijk 30 euro extra korting op de Tarotcursus voor Beginners bovenop de aanbiedingsprijs en bespaar 65 euro ! Voer bij de bestelling de Waardebon Code LENTEKRIEBELS in.
NIEUW – De Tarotcursus voor Beginners is nu ook verkrijgbaar als zelfstudie cursus. In de zelfstudie cursus is geen persoonlijke begeleiding en correctie van de huiswerkopdrachten inbegrepen. Het lesmateriaal van de zelfstudie cursus is identiek aan de reguliere cursus.

De tarotcursus voor beginners biedt jou methodes en technieken waarmee je zelfstandig tarotkaarten leert duiden in tarotleggingen, ook als je nog geen ervaring hebt met de tarot.
Je leert om voor jezelf en desgewenst later voor je tarotcliënten zelfstandig tarotleggingen te doen, waarin je inzichten en antwoorden op vragen geeft.

De tarotcursus voor beginners – een praktijkgerichte tarotstudie met diepgang

Je gaat in de tarotcursus voor beginners praktijkgericht en stapsgewijs werken met de betekenissen van de tarotkaarten in tarotleggingen die oplopen in moeilijkheidsgraad naarmate de cursus vordert.
Op die manier leer je om steeds een stapje verder toe te werken naar het duiden van de tarotkaarten in een tarotlegging tot een tarotlegging waar diepgang in zit. Daardoor kun je de vragen van jouw tarotcliënt of jezelf eenvoudiger duiden naar mate je vordert in jouw studie!

Het zien van de verbanden in de tarotcursus voor beginners

Je leert in de tarotcursus voor beginners om de structuur van een goede tarotlegging te doorzien, waarbij je leert om de kaarten in tarotleggingen te duiden in een professionele setting.
Je gaat stapsgewijs de tarotkaarten leren duiden naar de positie van de kaart in een tarotlegging. Daardoor leer je ook om een tarotlegging niet meer te zien als een verzameling van losse tarotkaarten, maar als een geheel waarin je duidelijk de verbanden tussen de kaarten gaat zien.

Een nieuwe manier van werken met de tarot

In de tarotcursus voor beginners ga je desgewenst werken met jouw intuïtie en de hulp van jouw spirituele gidsen in een tarotlegging. Daardoor hoef je niet meer alleen te vertrouwen op jouw kennis van de betekenissen van de tarotkaarten, maar leer je ook om de juiste betekenis van de tarotkaarten in een tarotlegging toe te passen. Je krijg als bonus het lesmateriaal van de cursus Spiritualiteit en Gidscontact bij de tarotcursus voor beginners.

Onderwerpen die o.a. aan de orde komen in de tarotcursus voor beginners

 • Betekenissen van de tarotkaarten
 • Elementen en Azenkaarten
 • Het duiden van hofkaarten
 • Praktijkgericht werken met de tarot
 • Gesprekstechnieken
 • Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten
 • Het zien en duiden van tegenstellingen tussen tarotkaarten
 • Het creëren van het verhaal in een tarotlegging
 • Diepgang in een tarotlegging brengen
 • Intuïtieve vaardigheden
 • Intuïtief werken met de tarot
 • Werkwijze bij een tarotlegging
 • Voorbeeldleggingen met volledige duiding
 • Berekenen van jaarkaarten
 • Praktijkvoering
 • Ethiek
 • Analyseren van een tarotlegging
 • Oefencasuïstiek
 • Werken met spirituele gidsen en de tarot
 • Methodes om met vragen om te gaan

Het opdoen van praktijkervaring in de tarotcursus voor beginners

Je gaat in iedere les in deze tarot cursus zelf een tarotlegging duiden en de uitwerkingen daarvan mag je ter correctie insturen, zodat jij heel veel praktijkgerichte ervaring opdoet door jouw eigen tarotleggingen die je voor jezelf of voor anderen doet.
Je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding in de tarot cursus voor beginners.
Op deze beproefde methode, waarin ik al ruim 22 jaar lesgeef in de tarotcursus voor beginners, die steeds verder uitgediept en verbeterd werd, leer jij om te beginnen met een eenvoudige tarotlegging. Daarna groei je haast ongemerkt verder naar het duiden van een Keltisch Kruis. Dit gaan we in een rustig tempo doen en je hebt alle tijd om je de technieken van het praktijkgericht duiden van de tarot eigen te maken.

Persoonlijke begeleiding bij de duiding van jouw tarotleggingen

Gedurende de praktijkgerichte tarot cursus voor beginners gaan we er samen aan werken om van jou de meest fantastische tarotlezer te maken. In iedere les stuur je jouw eigen uitwerkingen van jouw huiswerk en jouw tarotlegging naar mij terug, waarbij je feedback krijgt en zo praktijkervaring opdoet.
In iedere les stuur je een tarotlegging in oplopend in moeilijkheidsgraad.
Door deze cursus groei jij als tarotist, maar ook jouw spiritualiteit en persoonlijke inzichten groeien mee!
Er gaat een wereld voor je open als je je niet meer blind staart op alleen de kaartbetekenissen, maar open staat voor de ingevingen van jouw intuïtie en jouw spirituele gidsen.
In Nederland bestaat geen vergelijkbare schriftelijke tarotcursus.

Praktijkdagen om te oefenen bij de tarotcursus voor beginners

Ieder jaar zijn er op meerdere zaterdagen praktijkdagen om te met medecursisten je tarotleggingen te kunnen oefenen, waarbij je feedback en tips krijgt van mij. Daardoor kun je jouw tarotleggingen blijven perfectioneren, want tarotkaarten lezen leer je door het te doen!

Als je klaar bent met de tarotcursus voor beginners dan kun je verder met de schriftelijke tarotcursus voor gevorderden.

Waarom bij Arcana Opleidingen een cursus volgen?

 • Je beantwoordt in je huiswerk open vragen en geen onpersoonlijke multiple choice vragen zoals bij andere cursusinstituten. Daardoor krijg je optimale begeleiding en advies, waardoor jouw groei met sprongen vooruit gaat.
 • Jouw huiswerk wordt nagekeken door je docent en niet door een computer.
 • Je gaat direct werken aan jouw persoonlijke spirituele groei en jouw ontwikkeling als therapeut.
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding bij jouw groeiproces en spirituele bewustwording.
 • Je ontwikkelt je tot een deskundig en succesvol therapeut.
 • Alle cursussen zijn geschreven na jarenlange praktijkervaring.
 • Arcana Opleidingen is al ruim 21 jaar jaar gespecialiseerd in afstandsonderwijs en 1 op 1 begeleiding van cursisten.
 • Betaalbare cursussen, omdat wij kwalitatief hoogstaande cursussen betaalbaar willen maken voor iedereen!
 • Razendsnelle levering: Je ontvangt het lesmateriaal per email binnen 1 werkdag na ontvangst van je betaling.
 • Je betaalt geen inschrijfgeld, zoals bij andere instituten.

Wat cursisten zeggen over de cursus

Ik vond de cursus ‘tarot voor beginners’ heel leerzaam en zeker een aanrader. Ook al was ik al jaren met de betekenis van de kaarten bezig, de cursus gaf me een duidelijk kader en gaf me het zelfvertrouwen leggingen te doen en kaarten met elkaar te verbinden. Het concept met een huiswerk na elke les is leerzaam en gaf me een boost van zelfvertrouwen en enthousiasme. Margreet volgt je geweldig op door de huistaken en verbetert het zeer snel. Je krijgt echt individuele begeleiding en voelt je zeker geen nummer. Ze is betrokken en haar reacties zijn steeds warm, opbouwend en betrokken. Ik kan de cursus alleen maar aanraden en schreef me vol enthousiasme onmiddellijk erna in voor de cursus ‘tarot voor gevorderden.’ Ik kijk er naar uit mijn tarotkennis verder te verdiepen en me verder te laten begeleiden door Margreet! Ik ben heel blij en tevreden dat ik deze stappen heb gezet in mijn zelfontwikkeling.
20-10-2021 Hilde de H.

Ik was al een tijdje op zoek naar een cursus waarbij ik de basis van de Tarot zou leren, maar zonder continu de boeken erbij te moeten pakken. Want Tarot is iets wat je ook op gevoel moet doen. Leren luisteren naar je intuïtie. En dan liefst op een manier waarbij ik zelf mijn tijd kan indelen in een druk gezin met drie kinderen! Vol goede moed startte ik met deze cursus. En wat een feest! De opbouw is heel fijn. Stap voor stap leer je de betekenis van alle kaarten, maar durf je ook steeds meer te vertrouwen op je eigen gevoel. De voorbeelden zijn beeldend en helpen je goed om de samenhang van de kaarten in een legging te begrijpen. De feedback van Margreet is helder, opbouwend en warm. Kortom, een aanrader voor iedereen die net als ik altijd twijfelde…maar er nu echt eens mee aan de slag wil!
08-03-2021 Amy F.

Het is zover, 6 maanden later lever ik mijn laatste les in van de Tarot cursus voor beginners. Deze cursus is goed opgebouwd, in het juiste tempo wordt je meegenomen door alle kaarten je leert over de symboliek, je intuïtie en de algemene kaart betekenis. Doordat je huiswerk kunt inleveren kun je zien of je het goed duidt. Iedere keer kreeg ik snelle en duidelijke feedback terug op mijn huiswerk. Dat zorgde dat ik weer vol enthousiasme verder ging met de volgende les. Zo fijn om intuïtief bezig te mogen zijn en dat je huiswerk niet slecht beoordeeld wordt als je niet letterlijk de tekst zou gebruiken uit het materiaal. Je wordt juist uitgedaagd intuïtief aan de slag te gaan. Echte en aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in tarot leggen (voor jezelf of zelfs voor anderen).
07-06-2021 Kitty B.

In de cursus tarot voor beginners maak je kennis met de tarot als een instrument voor psychologische groei en bewustzijn. Tarot is als een (beelden)taal die je steeds beter leert verstaan. Dat merk je tijdens de cursus en dat is echt een kick! Margreet reikt je diverse tools aan om zowel cognitief als intuïtief te kunnen gaan werken met de tarot. Een goeie combi lijkt me. Haar begeleiding is altijd betrokken en stimulerend. Deze cursus heeft voor mij een stevig fundament gelegd om de verdieping in te gaan. Annelies

Ontwikkel en verdiep je spiritualiteit!

Arcana Opleidingen

Wil jij ook jouw spiritualiteit ontwikkelen en verdiepen? Schrijf je dan nu in voor één van onze cursussen.

© 2021 Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest