Tarotkaart De Zon optimisme geluk en voorspoed

De tarokaart De Zon brengt een optimistische boodschap van succes, geluk en voorspoed, ook in moeilijke tijden. Juist als het leven tegen lijkt te zitten, brengt de tarotkaart De Zon een positieve boodschap. Houdt vol, kijk omhoog en zie de kracht van mijn stralen, lijkt De Zon te zeggen. Diezelfde kracht zit ook in jou!

Wat is de intentie van De Zon in de tarot?

De tarotkaart De Zon kan jou helpen om je bewust te maken van al het moois in jouw leven. Ook in moeilijke tijden herinnert De Zon jou eraan dat de warme stralen van de Zon ook jou koesteren. Waar ben jij, ondanks tegenspoed, toch allemaal dankbaar voor?

De Zon in de tarot vertelt jou dat jij je mag ontspannen en ‘simpelweg’ mag leren hoe je gelukkig kunt zijn. Op welke plek deze tarotkaart ook ligt, De Zon vertelt je altijd dat je in de goede richting gaat. Je bent op de goede weg, dus hou vol!

Betekenissen van De Zon in de tarot

De Zon in de tarot vertelt over optimisme, vertrouwen, vreugde, inspiratie, overvloed, een positieve mindset en voorspoed in jouw leven. Ook vertelt De Zon over creativiteit en innerlijke schoonheid in jezelf en anderen.

Als je een vraag hebt gesteld dan is het antwoord dat De Zon je geeft een positieve “Ja”. De Zon in de tarot is één van de weinige kaarten die geen negatieve betekenissen heeft.

De Zon in de tarot en astrologie

Astrologisch gezien is de tarotkaart De Zon vanzelfsprekend verbonden met de astrologische Zon.
De Zon is geen planeet, maar een Licht in de astrologie, net als de Maan.
De Zon in de astrologie representeert o.a. het ego, het zelf, maar ook invloed van de vader in de geboortehoroscoop.

De Zon is de heerser van het teken Leeuw en dusdanig ook verbonden met het vijfde Huis in de geboortehoroscoop.
Het vijfde Huis is het huis van o.a. zelfexpressie, liefdesrelaties, creativiteit, kinderen en plezier. Velen noemen het vijfde huis het huis van geluk. Het bijbehorende element is het element Vuur, zowel in de tarot als de astrologie. Zoals je ziet zijn er veel overeenkomsten tussen de tarotkaart De Zon en de astrologische Zon.

Tarotkaart De Zon uit The Light Seers Tarot

De Tarotkaart De Zon en geluk

Zeggen mensen wel eens tegen jou “wat straal je” als je gelukkig bent? De stralen van de Zon stralen als het ware door jou heen als je gelukkig bent, hetgeen een enorm positief effect heeft op de mensen om jou heen.

De Tarotkaart De Zon wil je vragen om optimistisch te blijven en, juist ook in moeilijke tijden, altijd positief te blijven en toch de dingen in je leven te zien die jou geluk brengen. We hebben allemaal wel eens een minder goede dag, maar zorg ervoor dat je altijd iets goeds in je dag ziet. Kijk naar wat wel goed ging, in plaats van te focussen op dat wat er fout ging. Uiteindelijk wordt alles beter, vertelt De Zon je, als je er maar op durft te vertrouwen. Geluk maak je zelf, blijf dus werken aan een positieve mindset.

Als De Zon op een moeilijke plek ligt in een tarotlegging

Natuurlijk kan De Zon ook verschijnen op een moeilijke plek in je tarotlegging. Als dat het geval is, dan vertelt De Zon jou dat iedere uitdaging kan leiden tot prachtige, diepgaande inzichten, waar je uiteindelijk zelfs dankbaar voor zult zijn.
Soms brengt De Zon in de tarot juist een verborgen inzicht of zelfs een gift in een moeilijke situatie.
Vaak zul je daar pas achteraf aan denken.

De Zon brengt helderheid in jouw leven

De Zon in de tarot brengt ook helderheid en een gevoel van verlichting. Alles wat zwaar leek, wordt een stuk lichter.
Je bent in staat om het licht van De Zon uit te stralen naar de mensen om je heen. Persoonlijk succes ligt voor het grijpen, zolang je in staat bent om de kansen te zien en er naar te handelen. Actie nemen op het juiste moment is daarvoor een vereiste. Als je in staat bent om die helderheid toe te passen op eventuele uitdagingen en in moeilijke tijden, dan ben in staat om overal een positief resultaat uit te halen.

Vragen die je kunt stellen als De Zon in een tarotlegging verschijnt:

– Wat gaat er goed in mijn leven?
– Welke diepgaande openbaring brengt De Zon die ik eerder nog niet zag?
– Op welke vlakken in jouw leven zie ik een verbetering die ik eerder niet zag?
– Welke positieve dingen kan ik zien in een moeilijke tijd?
– Durf ik meer open te staan voor creativiteit en hoop?
– Op welk vlak in jouw leven zou ik optimistischer mogen zijn?

Conclusie:

De Zon is één van de mooiste kaarten in de tarot en als je deze kaart trekt zal er altijd een positieve invloed zijn, zelfs op eventuele omringende kaarten met een wat negatievere impact.
De Zon is in de tarot, net als De Ster, een kaart die positiviteit en geluk brengt op alle vlakken in je leven.
En zelfs als het even donker is in je leven, brengen de warme, positieve stralen van De Zon verlichting in jouw leven.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.
Er zijn mondelinge Praktijkdagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!

Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Op mijn facebookpagina post ik ook regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Om nog meer te leren, lees je ook deze tarotblogs:

Intuïtief schrijven met de tarotkaarten
Tarotkaart Gematigdheid: balans en harmonie
Kracht in de tarot: eigenwaarde en zelfbeeld
De Kluizenaar in de tarot – innerlijke wijsheid
De Maan in de tarot: intuïtie, angst en de Schaduw
Hoe stel je een goede tarotvraag?
Wil jij zelf tarotkaarten leren lezen?
De Hogepriesteres in de tarot

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This