Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden

Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden kan je helpen om inzichten te krijgen en healing te vinden. Ik hoor regelmatig, als iemand het moeilijk heeft, dat er juist niet gewerkt wordt met de tarot.

Meestal komt dit voort uit angst voor ‘negatieve kaarten’.
Dat is zo jammer, want je kunt zoveel waardevolle inzichten en healing krijgen door juist wel tarotkaarten te leggen in moeilijke tijden die je door maakt.

Kracht putten uit de tarot in moeilijke tijden

Het leven bestaat uit cycli waarin de goede en de moeilijke tijden elkaar afwisselen.
Juist in die moeilijke tijden kun je veel kracht putten uit de tarot.
Die moeilijke tijden staan vaak het diepst in ons geheugen gegrift, maar ze hebben ons wel gemaakt tot wie we nu zijn. We leren en groeien immers door alle moeilijke periodes in ons leven, ook al ervaar je dat nu niet zo.

Tarotkaarten leggen voor kracht in moeilijke tijden

Als je terug kijkt op je leven, dan zie je vaak dat je een sterker en krachtiger mens bent geworden door de moeilijke tijden in je leven. Je ontdekt je eigen kracht, waarmee je moeilijke tijden verwerkt en later erkent dat je er van geleerd hebt.

Al onze donkere emoties slaan we op in de schaduw. De schaduw is dat deel van ons waar we eigenlijk niet zo trots op zijn. Juist die delen van onszelf drukken we liefst ver weg.
Daarom heb je waarschijnlijk niet de moed om tarotkaarten te leggen in moeilijke tijden.

Kracht in moeilijke tijden

Kracht uit The Light Seer’s Tarot

Als je wel tarotkaarten legt in moeilijke tijden, dan krijg je een handvat om te leren om te gaan met je verdriet, je angsten en al die andere emoties die je liever niet wilt voelen.
Juist vanuit je grootste angsten kun je de shift maken van onmacht naar kracht, maar je moet er wel naar durven kijken.

De tarot kan je helpen in moeilijke tijden

Laat jij jouw tarotkaarten in de kast liggen als je het moeilijk hebt?
Haal ze er dan toch maar uit, dan gaan we eens kijken hoe je kracht kunt putten uit de tarot.
Ben je bang voor moeilijke kaarten zoals De Toren, De Dood of een andere tarotkaart waar je een slechte ervaring mee hebt in een tarotlegging in moeilijke tijden?

Dan gaan we die er nu juist bij halen. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat je een nare ervaring had met de Toren. Heeft de Toren jouw angst aangewakkerd in een moeilijke tijd in je leven?
Verscheen De Toren of De Dood net in die ene legging waarin jij zocht naar antwoorden over jouw verdriet of een moeilijke ervaring?
Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een tarotlegging voor een cliënt die het moeilijk had.

Voorbeeldlegging van tarotkaarten leggen in moeilijke tijden

Voor een cliënt van 64 jaar, die kwam met een vraag over een afvloeiingsregeling op het kantoor waar zijn werkte, deed ik een tarotlegging.
Zij had vele jaren met veel plezier gewerkt op het kantoor, maar wegens inkrimping werd haar gevraagd of zij gebruik wilde maken van de afvloeiingsregeling.
Zij was al eerder bij een tarotist geweest voor een tarotlegging, maar daarin verscheen De Toren.

Nu was zij bang voor de gevolgen van De Toren, maar de tarotist had daarop geen extra tarotlegging gedaan. Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden geeft inzichten en antwoorden, maar dan moet je wel weten hoe je daar mee om moet gaan.

Zij wilde weten wat De Toren voor gevolgen had voor de beslissing die zij moest nemen over de afvloeiingsregeling.
We haalden De Toren uit de stapel kaart en legden deze apart.

Daarna deed ik een legging die meer inzicht zou kunnen bieden.
Zij was bang dat ze niet genoeg geld zou hebben voor haar oude dag, omdat zij er financieel flink op achteruit zou gaan als ze gebruik maakte van de vertrekregeling en zij toch financieel onafhankelijk wilde blijven.

Tarotlegging in moeilijke tijden

Tarotlegging in moeilijke tijden

Ik zal de legging kort samenvatten, als voorbeeld hoe je om kunt gaan tarotkaarten leggen in moeilijke tijden.
We legden De Toren boven de kaarten die zij trok, aangezien deze kaart haar angst had aangejaagd.

Zij trok vier kaarten en stelde daarbij de volgende vragen:
1. Wat moet ik doen?
2. Wat moet ik laten?
3. Hoe gaat het verder?
4. Wat is de uitkomst?

De Magiër

Op positie 1 (wat moet ik doen?) trok zij De Magiër.
De Magiër vertelt dat je alles in huis hebt om ergens een succes van te maken. Je hebt talent, maar je moet wel zelf de gewenste uitkomst ‘manifesteren’.
De Magiër vertelt ook dat ze de mindset, wilskracht, energie en actie moet cultiveren om dat wat zij wil daadwerkelijk te manifesteren.

Mijn cliënt wilde financieel zelfstandig blijven, maar daar moest ze wel zelf voor in actie komen.
Door haar angst voor financiële onzekerheid heb ik haar bij deze kaart vertelt dat haar mindset (angstige gedachten over haar financiën) er voor zorgde dat ze nu vast zat in het web van haar eigen angst.
Zij kon daar echter zelf verandering in brengen door te werken aan een positieve mindset.

Pentakels 5

Op positie 2 (wat moet ik laten?) trok zij Pentakels 5.
Pentakels 5 borduurde voort op haar mindset probleem, want Pentakels 5 bevestigde dat zij zelf kon stoppen met piekeren over angst voor het gebrek aan geld door haar persoonlijke kracht aan te boren en aan een positieve mindset te gaan werken.
Zij moest dus haar angst om te weinig geld te hebben loslaten.
Zelf gaf ze daarbij aan dat het inderdaad ging om angst en er geen werkelijk financieel probleem was.

Aas van Pentakels

Op positie 3 (hoe gaat het verder?) trok zij de Aas van Pentakels, die vertelde dat er een nieuwe kans zou komen om zaadjes voor een succesvolle financiële toekomst te planten.
Aas van Pentakels wees op een nieuw begin, nieuwe kansen en mogelijkheden op financieel gebied.

De Dwaas

Op positie 4 (wat is de uitkomst?) trok zij De Dwaas, die de Aas van Pentakels nog eens versterkte, want ook De Dwaas vertelt over dat nieuwe begin. Een schone lei met veel potentieel voor een optimistische toekomst.
Ook De Dwaas vertelt echter dat ze de stap wel zelf vanuit vertrouwen moest zetten, omdat het universum altijd nieuwe mogelijkheden creëert.

Het antwoord op de vraag

Het antwoord op haar vraag was dus kortgezegd dat zij haar eigen toekomst zelf kon manifesteren door actie te ondernemen en open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Alles was nog mogelijk, zij alleen kon de juiste beslissing nemen of ze al dan niet gebruik zou maken van de afvloeiingsregeling.

In beide opties had zij nog alle mogelijkheden om haar talenten aan te wenden om een nieuw begin te creëren, als haar wensen daar naar uit zouden gaan.
Naar aanleiding van deze tarotlegging was haar angst voor De Toren verdwenen, want ze realiseerde zich dat het meer angst dan werkelijkheid was dat De Toren haar leven liet instorten en dat zij zelf daar ook een rol in speelde.

Conclusie: Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden geeft waardevolle inzichten

Zo zie je hoe een enkele tarotkaart, zoals de Toren in dit geval, een bron van zorgen en angst kan worden.
De Toren weerspiegelde de angst voor verandering die mijn cliënt had.

Je zult zien dat als je meer vragen stelt over de oorzaak ervan en wat daar aan te doen is, je een duidelijker antwoord krijgt. Stel één of meerdere vragen over de kaart die je angst aanjaagt.
Tarotkaarten leggen in moeilijke tijden brengt duidelijkheid en inzichten, als je maar verder durft te kijken dan slechts de kaarten die je angst aanjagen.

Het zien en duiden van verbanden tussen tarotkaarten is niet altijd eenvoudig.
Wil je meer leren over het duiden van tarotkaarten, het zien van verbanden, het versterken of verzwakken van onderlinge tarotkaarten?
In de Tarotcursus voor beginners gaan we hiermee intuïtief aan het werk, waarbij je desgewenst leert werken met jouw spirituele gidsen. We focussen op diepgang in jouw tarotleggingen.
Wil je graag nog meer leren? In de Tarotcursus voor gevorderden gaan we aan de slag met nieuwe technieken om je tarotconsulten nog verder uit te breiden met therapeutische technieken.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Lichtwerk met de tarot, schaduwwerk met de tarot, manifesteren met de tarot, tarot met je engelen en gidsen en tarot met kristallen, de Wet van Aantrekking en nog veel meer.
Er zijn mondelinge Praktijkdagen, waarop je desgewenst met je medecursisten in mijn praktijk tarotleggingen voor elkaar kunt doen, waarbij ik met je mee kijk en tips geef waar je nog verbeteringen aan zou kunnen brengen in jouw tarotleggingen.

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief waarin ik mijn blogs met je deel!
Op mijn Pinterest pagina deel ik een selectie van blogs over tarot, spiritualiteit en healing.
Ook op mijn facebookpagina post ik regelmatig tarotkaarten en blogs over spiritualiteit en tarot.

Nog meer leren? Lees dan ook deze tarotblogs:

Lichtwerk in je tarotpraktijk toepassen
Hoe zie je het verhaal in een tarotlegging?
Kun je met tarotkaarten de toekomst voorspellen?
Ben jij bang om tarotkaarten voor jezelf te lezen?
Review van de Light Seer’s Tarot
Tips om tarotkaarten te leggen voor jezelf
Tarotkaart De Dood – Afscheid van het oude
De Toren in de tarot – ingrijpende transformatie
Kracht in de tarot: eigenwaarde en zelfbeeld
Hoe kies je een tarotdeck voor beginners?

De Code Keeper of Freedom 2.0 kristallen kocht ik bij Lichtpuntje kristallen.

© Foto’s en tekst: Margreet Oldenburger-Coffa – Arcana Opleidingen

Pin It on Pinterest

Share This